Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

7 csodatévő hajpakolás a konyhából
#haj
2024.05.31.

7 csodatévő hajpakolás a konyhából

Mielőtt elindulnál a boltba vagy a drogériába, hogy új hajkondicionálót vegyél, először nézz körül a konyhában, mert olyan hajápolásra alkalmas dolgokra lelhetsz, amiről eddig nem is tudtál.

Hogyan hat a hőmérséklet az alvásra?
#alvás
2024.05.30.

Hogyan hat a hőmérséklet az alvásra?

A hálószoba hőmérséklete befolyásolja azt, hogy hogyan érzed magad, és azt is, hogy milyen mélyen és meddig pihensz. A túl meleg vagy a túl hideg szoba nagymértékben ronthatja az alvás minőségét.

Nyári zűr: a szeplős bőr
#szeplő
2024.05.29.

Nyári zűr: a szeplős bőr

A szeplők viselői nagy többségben nem szeretik a pöttyöcskéiket. Pedig egyéniséget tükröznek, sőt a lányoknál kifejezetten romantikus, bájos is lehet. A divatvilágban gyakran keresnek kifejezetten szeplős modelleket, mert különlegesek, szépek. Te is az vagy!

A fülzsír eltávolítása
#fül
2024.05.28.

A fülzsír eltávolítása

A fülzsír sokak számára visszataszító dolog, pedig több fontos szerepe is van. Cikkünkből megtudhatod, hogy mik is ezek pontosan, és hogy mi a fültisztítás helyes technikája.

Mi a gynecomastia?
#gynecomastia
2024.05.25.

Mi a gynecomastia?

A görög eredetű szó a férfiak nem tipikus, rendszerint jóindulatú mellnagyobbodását jelenti, mely valamilyen hormonális zavar következtében alakul ki. Csecsemőkorban, pubertáskorban és felnőtteknél egyaránt megjelenhet.

A magassarkú cipő átka
#magas sarkú
2024.05.22.

A magassarkú cipő átka

Átlagosan naponta 8-10 ezer lépést teszel meg , s minden egyes lépésnél a testsúlyod 1-1,5-szerese nehezedik a talpadra, míg futásnál ez a testsúlyod 3-4-szerese. Képzeld el, ha egy átlagos nap során ilyen terhelésnek van kitéve, milyen lehet annak a hatása, mikor az egész testsúlyod a lábujjaidra nehezedik, ahelyett, hogy az egyenletesen szétoszlana az egész talpadon!

Mit egyél a pattanások ellen?
#pattanás
2024.05.22.

Mit egyél a pattanások ellen?

A világon kevés olyan szemet szúró bőrprobléma van, mint a pattanás. Fiatal és idős korban, fiúkon, férfiakon, lányokon és nőkön is látjuk őket. Okozhatja stressz, hormonok, vagy akár más tényezők is. Egy biztos, a pattanások szinte mindenkinek problémát okoznak. Van egy módszer, amit azonban szinte soha nem veszünk figyelembe a pattanások elleni harcban. Ez az étrendváltoztatás!

Természetes szúnyogriasztók
#szúnyog
2024.05.13.

Természetes szúnyogriasztók

A szúnyogok jelenléte zavaró lehet, amikor éppen élvezni próbálod a szabadban töltött időt, különösen, ha vendégeket fogadsz. Mit tehetsz, ha nem akarod mindenfélével fújkálni magad, vagy nem szeretnéd, hogy a frissen grillezett ételbe szálljon a rovarirtó?

A vállfájdalom okai és kezelési lehetőségei
#vállfájdalom
2024.05.13.

A vállfájdalom okai és kezelési lehetőségei

A váll fájdalmának okai eltérőek lehetnek, de ahol fájdalmat érzel, az segíthet szűkíteni az okot. Fájhat valami olyan egyszerű dolog miatt, mint a rossz testtartás vagy a sok mobilozás. Előfordulhat, hogy hirtelen sérülés vagy akár teljesen más egészségügyi állapot áll a háttérben.

Délutáni szunyókálás: hogyan csináljuk?
#szieszta
2024.05.11.

Délutáni szunyókálás: hogyan csináljuk?

A délutáni szieszta jól bevált szokás a mediterrán országokban: az ebédet követő időszakban elcsendesül a város, az emberek elvonulnak, pihennek. E szokás kialakulásában természetesen szerepe van ezen országok éghajlati viszonyinak, a déli hőségnek. Nem véletlen, hogy elsősorban a nyári kánikula idején vágyunk mi is egy kis sziesztára.

Beszéljünk az első menstruációról!
#menstruáció
2024.05.10.

Beszéljünk az első menstruációról!

Amikor először hallottad azt a szót, hogy menstruáció, biztosan kíváncsi voltál, mi is az, és hogy mikor lesz meg az első alkalom. Habár a legtöbb lány 11 és 14 éves korában menstruál először, bármikor megtörténhet 9 és 16 éves kor között.

Darázscsípés: kis fullánk, nagy baj
#rovarcsípés
2024.05.09.

Darázscsípés: kis fullánk, nagy baj

Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából - méreganyagot juttatnak a csípés pillanatában az ember szervezetébe. Ez a méreganyag enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont akár súlyos allergiás reakcióhoz is vezethet, amely életveszélyes állapotot eredményez.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek
#bőr
2024.05.08.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek

Itt a tavasz, a nap ragyog, és itt az ideje, hogy a te bőröd is csodálatosan egészséges, és fénylő legyen! A legtermészetesebb módja a bőrápolásnak természetesen a sok víz fogyasztása, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs ropogtatása, és persze a kiadós alvás. A másik jó módszer a szépségápolókkal való kényeztetés, természetesen legjobb bioösszetevőkből, akár házilag elkészítve.

Irritáló anyagok a háztartásban, amikkel jobb vigyázni
#háztartás
2024.05.08.

Irritáló anyagok a háztartásban, amikkel jobb vigyázni

Sok olyan termék, amellyel tisztán és baktériummentesen tartjuk a házunkat, igencsak káros lehet a bőrünk számára, és nem csak a szupererős tisztítószerek. Még egy enyhe tisztítószer is kiszáríthatja, irritálhatja a bőröd, ha érzékeny vagy rá, vagy ha túl gyakran használod.