Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

Hogyan kell jól ülni?
#ülni
2023.03.02.

Hogyan kell jól ülni?

Mi az egészséges ülés titka? Miért jelent kockázatot a helytelen ülőhelyzet? Mit tud az irodaszék, a fitneszlabda, a térdelő- és a lovaglószék? Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

5+1 tipp tavaszi fáradtság ellen
#alvási apnoe
2023.03.01.

5+1 tipp tavaszi fáradtság ellen

A nem megfelelő táplálkozás, a túl kevés alvás és a változékony, egyre melegebb időjárás mind hozzájárulhat a tavasz érkezésével elhatalmasodó tompultság érzéséhez. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus tanácsai a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.

A kontaktlencsék típusai
#kontaktlencse
2023.02.28.

A kontaktlencsék típusai

A kontaktlencsék manapság már nagyon sokféle látási probléma helyrehozatalában segíthetnek. Emellett sok helyzetben kényelmesebbek lehetnek, mint a szemüvegek, ezért gyakran választják az emberek szemüveg helyett, vagy akár mellett is.

Tünetek, amikkel mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulni!
#nőgyógyászati tünetek
2023.02.18.

Tünetek, amikkel mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulni!

Vannak olyan kellemetlen nőgyógyászati tünetek, amelyek kivizsgálást és kezelést igényelnek. Ilyen például a kóros hüvelyi folyás, a rendszertelen vérzés, a viszketés, a szeméremtesten megjelenő dudorok, és az alhasi fájdalom. Minél hamarabb keresed fel az orvost, annál nagyobb az esély a gyors gyógyulásra!

Rossz iskolai teljesítményhez vezethet a horkolás?
#horkolás
2023.02.16.

Rossz iskolai teljesítményhez vezethet a horkolás?

Horkoló tini – aranyosnak vagy viccesnek tűnhet, de komoly probléma is állhat a háttérben. A horkolás olyan alvási vagy légzési nehézségek jele lehet, amelyek jelentős problémákat okozhatnak a tinédzsernek a viselkedéssel, a hangulattal és az iskolai teljesítménnyel.

Te mennyit tudsz a véredről?
#vér
2023.02.13.

Te mennyit tudsz a véredről?

A vér a testben alapvető szerepet játszik, hiszen a keringési rendszer fontos összetevője, amelyen keresztül a szervezetünket tápláló anyagok eljuthatnak egyik szervünktől a másikig. A vér alapvető feladata tehát, hogy a szervezeten belül keringve oxigént, vizet és más tápanyagokat, valamint hormonokat szállítson azok felhasználási helyére.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról
#körömrágás
2023.02.08.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról

Tapasztaltátok már, hogy nem csak a kisgyermekek rágják a körmüket, hanem nagyon sok gimnazista, egyetemista, a felnőttekről nem is beszélve? Ehhez az árulkodó szokáshoz hasonló a fej vakarása, a hajtincs csavargatása, az asztalon való ideges kopácsolás. Manapság, a szorongással teli életünkben, mely keveseket kímél, a körömrágás dobogós helyen áll az idegesítő szokások sorában.

Miért tikkel a szemünk?
#tikkelés
2023.02.06.

Miért tikkel a szemünk?

A tikkelés rövid, gyors, ismétlődő mozgás, mely leggyakrabban a szemkörnyéki izmokban jelentkezik, de gyakori az arc, a váll valamint a felső végtag izmaiban is, bizarr mozgásokat létrehozva. A tikkelés akarattól független cselekvés, melynek motoros, vokális, valamint kevert formáját különítjük el. Oka ma még ismeretlen.

Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?
#szemüveg
2023.02.05.

Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?

A szemüvegesek problémája többnyire nem a kerettel van. A baj onnan származik, hogy mikor felveszik a szemüveget, a szemük nem úgy mutat a lencsék mögül, mint amilyen valójában. Ezen segíthet egy tuti smink, amit kifejezetten a szemüvegeseknek ajánlunk!

Extrém menstruáció – okok, tünetek, kezelésük
#menstruáció
2023.01.30.

Extrém menstruáció – okok, tünetek, kezelésük

Te is azok közé tartozol, akinek a menstruáció alatt állandó társa a meleg borogatás és az extra méretű, szuper nedvszívó éjszakai betét? A nehéz menstruációs ciklus nagyon kimerítő, s bár ritka eset, hogy a túl erős vagy túl fájdalmas menstruáció hátterében komoly gond áll, előfordulhat, hogy az erős görcsölés vagy a túlzott vérveszteség valamilyen egyéb egészségügyi probléma tünete.

Ételek, melyektől nem tudsz elaludni
#alvás
2023.01.29.

Ételek, melyektől nem tudsz elaludni

Egy pohár langyos (mézes) tej elalvás előtt minden bizonnyal jólesik, ám nincs rá tudományos bizonyíték, hogy segítené az elalvást. Természetesen mindaz, amit eszünk vagy iszunk, hatással van az alvásunkra. Amennyiben neked is nehezen megy az elalvás, próbáld ki az alábbi egyszerű változtatásokat az étrendedben!

7 kínos tünet, ami a menstruáció előtt jelentkezik
#PMS
2023.01.28.

7 kínos tünet, ami a menstruáció előtt jelentkezik

Ha olyan vagy, mint a legtöbb nő, akkor a te menzeszednek is határozott előjelei vannak - ez a PMS (premenstruációs szindróma). Mindenki által ismert jellemző tünetek a görcsök, puffadás, a fejfájás, az édességek utáni sóvárgás. Cikkünkből megtudhatod, milyen egyéb kínos tüneteket okozhat még.

Rendszeresen a monitor előtt ülsz? Van néhány jó tanácsunk!
#számítógép
2023.01.25.

Rendszeresen a monitor előtt ülsz? Van néhány jó tanácsunk!

Amikor órákon át bámulom a számítógép monitorját, a szemem kiszárad és bedagad. Hosszú távon okozhat-e valamilyen károsodást a monitor előtt töltött idő? Egyébként rendszeresen sportolok, egészséges, alacsony zsírtartalmú ételeket eszem. Káros szenvedélyeim nincsenek, kivéve, hogy az átlagosnál talán több koffeint fogyasztok.

Hirtelen fellépő orrvérzés
#orrvérzés
2023.01.24.

Hirtelen fellépő orrvérzés

Gyakori panasz lehet az orrüregekből történő vérzés. Ennek számos háttere lehet, melynek csak egy része jelez kóros eltérést, számos éllettani történés is vezethet vérzéshez.