Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#alvás
2022.03.18.

5 módszer a gyorsabb elalvás érdekében

Egyszerű trükkök, amik segíthetnek egy jó éjszakai alvásban. A rossz alvás nagy probléma, hiszen kihatással van mindenre, az iskolai teljesítményedtől a lelkiállapotodig - a teljes egészségedre!

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során
#fogszabályzó
2022.02.28.

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során

A fogszabályozó kezelésekhez eleinte nehézkes lehet hozzászokni. Attól függően, hogy milyen fogszabályozót kapott, megváltozhatnak étkezési szokásai, vagy a napi fogápolás is másképpen zajlik majd. Ha nem kivehető fogszabályozót visel, akkor íme néhány jó tanács ahhoz, hogy mit fogyasszon kezelése során, illetve, hogy hogyan tartsa tisztán fogait. (x)

#menstruáción kívüli vérzés
2022.02.12.

Menstruáción kívüli vérzés

Kedves Szakértő! 19 éves vagyok, és még sosem voltam nőgyógyásznál, pedig már 4 éve nem vagyok szűz. 2 éve élek rendszeres nemi életet. Kb. másfél éve folyamatosan szedek fogamzásgátlót, és pár napja - eddig először - elfelejtettem bevenni 1 tablettát.

Mi az a jojó effektus?
#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?

Fájdalmas menstruációra valóban jó a jóga?
#menstruáció
2022.01.21.

Fájdalmas menstruációra valóban jó a jóga?

Nehéz napok - ráadásul minden hónapban, évtizedeken át. A menstruáció sajnos még mindig tabu téma - kínos erről beszélni, mert nagyon sokan még most sem természetes folyamatként tekintenek rá, hanem úgy, mint egy betegségre.

11 vészhelyzet szilveszterkor
#karácsony
2021.12.30.

11 vészhelyzet szilveszterkor

Az év végi buli könnyen elfajulhat, és veszélyessé válhat. Összegyűjtöttük a szilveszteri sérülések 11 leggyakoribb formáját. Lássuk, hogyan érezd jól magad anélkül, hogy sérülést szenvednél!

Elegendő alvással a depresszió ellen
#alvás
2021.12.18.

Elegendő alvással a depresszió ellen

Kisebb eséllyel lesznek depressziósok, vagy gondolnak öngyilkosságra azok a tizenévesek, akik legkésőbb este tízkor lefekszenek aludni, mint tovább fennmaradó társaik, derül ki a New York-i Kolumbia Egyetem Klinikai Központjának friss kutatásából.

Tinédzserkori migrén és fejfájás
#migrén
2021.12.15.

Tinédzserkori migrén és fejfájás

A fiatalkori fejfájás egy gyakori probléma. Mire a kamasz betölti a 15. évet, biztosan fájt már legalább egyszer a feje életében. Persze előfordulhat, hogy a fejfájás tényleg csak az, aminek látszik, ám néha valami komolyabb is állhat a hátterében.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás
#kézmosás
2021.12.11.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás

Mosd meg a kezed! - hallottad már párszor a szüleidtől, igaz? Lehet, hogy már szinte bosszantó, mégis ez a legjobb megoldás arra, hogy elkerüld a betegségeket. Különösen fontos ez most, hogy ismét közösségben vagy, s az ősz-tél előrehaladtával a vírusok, bacik is támadásba lendülnek.

A terhesség korai jelei
#terhes
2021.11.28.

A terhesség korai jelei

Az egyetlen biztos módszer arra, hogy megtudd, terhes vagy-e, a terhességi teszt elvégzése. A várandósságnak vannak korai jelei, amelyekből már a teszt elvégzése előtt sejtheted, hogy kisbabád lesz. Lássuk, mik is ezek!

#védőoltás
2021.11.16.

5 tipp az oltások átvészeléséhez

Ideges vagy az oltások előtt? Nem vagy egyedül. Rengeteg ember retteg az oltásoktól, mert leírhatatlanul félnek a tűktől. Szóval ha legközelebb arra kér egy orvos, hogy tűrd fel a felsőd ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!
#prosztata
2021.11.02.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!

A férfiak jelentős részének tudomása van a prosztatája létezéséről, ugyanis számtalan kellemetlen tünet okozója lehet ez a szerv. Amíg jól működik, jelenléte teljesen észrevétlen marad. Éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel. Erre hívja fel a figyelmet idén novemberben is a Movember-mozgalom.