Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére
#pms
2021.07.03.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére

A premenstruációs szindróma (PMS) annyira gyakran fordul elő a nőknél, hogy a menstruációjuk normális velejárójának tekintik. Körülbelül a nők 8-20 százalékának vannak enyhétől egészen a komolyabbakig terjedő tünetei egy vagy két héttel a havi ciklus előtt.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt
#alvás
2021.06.30.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt

Esténként fáradtan zuhansz ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódsz? Nem vagy egyedül a problémáddal, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus tanácsai segíthetnek.

#vitamin
2021.06.30.

Ezekre a vitaminokra van szükséged 16 éves kor fölött

A kamaszkor óriási változásokat jelent mind a testedben, mint a lelkedben. Az addig megszokott gyermeki testedből felnőtt test válik, és ez számtalan anatómiai, biológiai és biokémiai változással jár együtt. Kialakulnak az elsődleges nemi jellegek, kialakul a férfias, illetve a nőies test: a lányok csípője, míg a fiúk válla szélesedik, nem kívánt helyeken jelenik meg szőr, és sokak mindennapjait nehezítik meg ilyenkor a pattanások is. (x)

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?
#bicepsz
2021.06.28.

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?

Egyre több kamasz fiú foglalkozik a testépítés gondolatával. Erősebbek, vonzóbbak szeretnének lenni a többieknél. A tükörbe nézve feszülő mellizmot, széles vállakat szeretnének látni. Vannak, akik mindent megtesznek külsejük tökéletesítése érdekében. Kérdés: megéri-e?

Kínos bőrgyógyászati kérdések
#szemölcs
2021.06.20.

Kínos bőrgyógyászati kérdések

Biztosan neked is vannak olyan kérdéseid a testeddel kapcsolatban, amelyeket nem mersz feltenni senkinek. Pedig az orvosok éppen ezért vannak, ne félj tőlük kérdezni, hiszen csak segíteni akarnak. A KamaszPanasz összegyűjtötte a leggyakoribb bőrgyógyászati kérdéseket.

#pattanás
2021.06.14.

Pattanások - Nyomjam ki őket vagy sem?

Az lenne a problémám, hogy akad az arcomon pattanás bőven. Van, aki azt mondja, hogy nem szabad kinyomni, máshonnan meg azt hallom, hogy ki kell nyomni, ha "megérett". Mi az igazság? A szakértő válaszol.

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?
#folyás
2021.05.18.

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?

Minden lány aggódva néz a bugyijára, amikor életében először valami fura, fehér váladékot talál rajta. Te is ebben a cipőben jársz? Ne aggódj, teljesen normális jelenségről van szó!

A bulimia nervosa
#bulimia
2021.05.16.

A bulimia nervosa

A bulimia nervosa, más néven a bulimia, egy komoly, valószínűleg életveszélyes étkezési rendellenesség. A bulimiától szenvedőknek gyakran vannak falási rohamai, amit aztán megbánnak, és természetellenes módon próbálnak megszabadulni a kalóriáktól.

#hagyma
2021.05.14.

Miért sírsz hagymavágás közben?

Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?

#csuklás
2021.05.12.

Mi szünteti meg a csuklást?

A rekeszizom akaratlan összehúzódása miatt kialakuló csuklás kellemetlen tünet lehet. Alapvetően nagyon ritkán van kóros eltérés a hátterében, ezt főleg gyakori és ismétlődő csuklás esetén érdemes háziorvosunknál először vizsgáltatni.

#fogamzásgátló
2021.05.10.

Fogamzásgátlók megfelelő tárolása

Tudtad, hogy a különböző fogamzásgátlók tárolása befolyásolhatja a hatékonyságukat? Akármelyik módszert válaszd is, érdemes megfontolnod a helyes tárolás körülményeit.

#kontaktlencse
2021.05.08.

A kontaktlencse használat alapjai - Miből van a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy kiváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar szemüveget viselni egész nap. A kontaktlencsék manapság népszerűbbek, mint valaha. Az amerikai járványvédelmi- és megelőzési-központ kutatásai szerint, megközelítőleg 40,9 millió felnőtt visel kontaktlencsét, ami az amerikai nagykorú népesség 17%-a. Emellett egyre több fiatal választja a lencsék viselését szemüveg helyett.