Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#mellbimbó
2021.01.02.

7 dolog, ami miatt fájhat a mellbimbód

Nemcsak a nők szenvednek mellbimbó fájdalmakkal. Férfiaknak is lehet érzékeny a mellbimbójuk, ami akár vérezhet és váladékozhat is. Ha ilyet észlelsz, ne ijedj meg – van rá ésszerű magyarázat. Persze ez egészségügyi gondokra is utalhat, ami miatt orvoshoz kell menned.

#tél
2020.12.13.

Téli kéz- és lábápolás

Télen a kezünk sokkal jobban ki van téve az időjárás okozta viszontagságoknak, mint más évszakokban. A hideg szél és a fagy jócskán próbára teszi a kézfejünket. Ám a fűtött szoba sem tesz jót neki, ugyanis a szoba levegője szárazzá válik, így bőrünk intenzívebb vízleadásra kényszerül. Azonban nemcsak a vízleadás okoz problémát, hanem a zsírutánpótlás is, amely ebben az időszakban jellemzően lelassul.

#vese
2020.12.07.

Hogyan védd a vesédet?

A vesék a hasi szervektől, és a hátizmoktól védve rejtőzködnek az emberi szervezetben, és méregtelenítik a szervezetünket. Hiányukban a méreganyagok felhalmozódnak, ezért is fontos, hogy megelőzzük a megbetegedését.

#rossz lehelet
2020.11.22.

10 tipp a rossz szájszag ellen

A rossz lehelet igencsak befolyásolja a rólunk kialakult véleményt. A legkellemetlenebb általában az, hogy nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg valamelyik barátunk finoman nem figyelmeztet rá.

#tetkó
2020.11.18.

Mit árul el rólad a tetkód?

A tetoválások manapság népszerűbbek, mint valaha. Az emberek társadalmi hovatartozástól és foglalkozástól függetlenül varratnak magukra tetoválásokat. Ám lehetséges, hogy a tetoválásod teljesen mást fejez ki a külvilág számára, mint amit te üzenni szeretnél vele.

#fogmosás
2020.11.06.

Fogmosás – miért olyan lényeges?

A helyes szájhigiénia egyik legfontosabb eleme az alapos és rendszeres fogmosás. Nem tűnik túl vonzónak, mert e mögött nincsenek „fehérítő csíkok”, „titkos terápiák” vagy „filmcsillagoknak szóló exkluzív kezelések”. Miközben egyértelműen ez jelenti az alapot a ragyogó és elsősorban egészséges fogakhoz. Miért kell különös figyelmet fordítanunk rá és mire kell emlékeznünk? Mivel fenyeget ennek elhanyagolása? (x)

Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?
#pms
2020.11.04.

Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?

A premenstruációs szindróma (PMS) a menstruációs ciklushoz kapcsolódó tünetegyüttes, amely általában a menstruációt megelőző 1-2 hétben jelentkezik, és annak kezdetén meg is szűnik. A PMS tünetei nagyon hasonlóak lehetnek a korai terhesség tüneteihez. Olvass tovább, hogy megtanuld felismerni ezeket a különbségeket. De ne feledd, ezek az apró különbségek akár minden nőnél máshogyan jelentkezhetnek.

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#száj
2020.10.14.

Hogyan tisztítsd hatékonyan a fogaidat?

A fogak tisztán tartására mára hatalmas iparág épült, amely számtalan terméket kíván eladni a vásárlóknak. A fogorvosok nagy része szerint azonban megfelelő technikával és alapossággal egy hagyományos fogkefével is tökéletesen rendben tarthatóak a fogak. Dr. Benkő Krisztina, fogorvos segít eloszlatni a tévhiteket.

#fogszabályozás
2020.10.09.

Ezek a legtrendibb fogszabályzók a fiatalok körében

Manapság egyre több tizenévesnek van fogszabályozója. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy a készülékek árai jelentősen csökkentek az utóbbi időkben, hanem annak is, hogy a modern technológiának köszönhetően a fogszabályozás ma már egy esztétikus és minimális fájdalommal járó kezelés sorozat, amelynek eredménye a tökéletes mosoly. (x)

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?
#anovulációs ciklus
2020.08.18.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?

Amíg a menstruációs ciklus zavarok nélkül zajlik, a legtöbb nő nem is sejti, hogy bármi gond lehet a háttérben. Pedig a havi vérzés és az ovuláció nem feltétlenül következnek egymásból. Anovulációnak nevezzük a peteérés és a tüszőrepedés ideiglenes, vagy végleges megszűnését. Ennek hátterében környezeti és belső, hormonális hatások is állhatnak, amik következtében a peteérés elmarad, így a szervezetben nem termelődik progeszteron és a hormonális rendszer egyensúlya felborul.

#izzadás
2020.08.17.

Kellemetlen foltok: az izzadásról

Érezted már te is, hogy kiver a víz, pólód a hátadhoz tapad, hónaljadon izzadságcseppek gyöngyöznek? Talán furcsa rendellenességnek tűnhet számodra, a verejtékezés mégis teljesen rendjén való dolog.