Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#repedt sarok
2019.05.31.

Mitől lehet repedezett a sarkad?

Mintha a fáradt lábunk nem fájna eléggé, néhány embernek meg kell küzdenie a repedt sarkakkal is. Ismerd meg a repedt sarok tüneteit, kockázatát és diagnózisát.

#fog
2019.05.28.

Ételek és szokások, amiktől sárgul a fogad

Szeretnéd, hogy gyöngyfehér fogaid a lehető legfehérebbek maradjanak? Már tudod, mennyire fontos a napi fogmosás, fogselyemhasználat és az időszakos fogorvos látogatás, és hogy kerülni kell a dohányzást és a dohányrágást. De a fogorvosok szerint bizonyos ételekre és italokra is oda kell figyelnünk, melyek lepedékessé teszik fogainkat.

#fogyás
2019.05.04.

A sikertelen fogyókúra okai

A súlyfeleslegben kétségtelenül fontos tényező a genetika és a családi háttér. Az elhízás kialakulásában nagy szerepe van a DNS-nek, de nem lehet mindent az örökségünk számlájára írni, még ha tény is, hogy ez az elhízásra való hajlamot nagy mértékben befolyásolja.

#orgazmus
2019.04.29.

Még soha nem volt orgazmusom...

18 évesen még soha nem volt semmilyen orgazmusom, pedig már viszonylag régóta élek szexuális életet. Nagyon élvezem a szexet, de soha nem jutok el a csúcsig. Pedig a párom nagyon igyekszik, hogy jó legyen nekem, és én is ezt teszem. Miért van ez? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#mozgás
2019.04.22.

Kamaszok az edzőteremben: tudatosan és hatékonyan!

Márk 18 éves, alig vált 16 évessé, amikor először lement az edzőterembe, félve, mert azt gondolta, tele lesz a terem dagadó izmú férfiakkal, szuper testű lányokkal, és majd ő, a kis vézna srác, kisebbségben marad. Izmokat szeretett volna, feszes hasat, ehhez pedig jól jött a személyi edző segítsége, aki kitartásra és rendszerességre tanította az egyébként lustaságra hajlamos fiút.

#szappan
2019.04.04.

7 ok, amiért jobb a hagyományos szappan

Bizonyára te is hallottál már a folyékony szappan előnyeiről, de rengeteg érv szól a tömbszappan használata mellett is. Ezek ma már sokkal jobbak, mint amire a gyerekkorodból emlékszel - számtalan, jobbnál jobb minőségű szappant találhatsz a boltokban. Sőt, akár saját kezűleg is elkészítheted a kedvenced!

Mennyi víz van az emberi testben?
#víz
2019.04.01.

Mennyi víz van az emberi testben?

A víz testtömegünk durván 2/3 részét teszi ki, és tekintettel arra a csekély mennyiségű időre, amit víz nélkül bírunk ki bátran kijelenthetjük, a víz a legfontosabb tápanyagunk. De mennyi vizet kéne fogyasztani egy átlagos napon?

#hiperaktív hólyag
2019.02.08.

Ételek, melyektől gyakrabban kell pisilni

Gyakran előfordult már veled, hogy alig bírtad kivárni az óra végét, annyira kellett pisilned? A gyakori vizelési inger kiváltója általában felfázás, ám okozhatja hiperaktív hólyag is. Ha úgy érzed, az átlagosnál gyakrabban kell a WC-re menned, kerüld az alábbi ételeket!

#gyorsétterem
2019.01.23.

Ez történik a testeddel, amikor öt napon keresztül gyorskaját eszel

Mindnyájunknak volt már nagy eszem-iszom hétvégéje, vagy elmentünk úgy nyaralni, hogy eldobtuk a jól bevált étkezési szokásunkat. Nem nagy ügy, gondoljuk ilyenkor. Az igazság viszont az - mint ahogy a Virginia Tech tanulmánya is rámutatott -, hogy csupán öt napnyi felelőtlen étkezés is képes megváltoztatni az izmok tápanyag feldolgozásának módját.

#szauna
2018.12.14.

Miért érdemes szaunázni? Tippek a helyes használathoz

A szaunázás igazi élményt és felfrissülést jelent a hideg évszakokban, emellett javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva belgyógyász, angiológus beszélt.

#szülés
2018.10.09.

Mikor nem ajánlott az epidurális érzéstelenítés?

Lehet, hogy előre elhatároztad, hogy szülés során már az első fájás után kéred a fájdalomcsillapítót, ám jó, ha tudod, hogy a leggyakrabban alkalmazott epidurális érzéstelenítés nem mindenki számára ajánlott!

#szépségápolás
2018.08.22.

Szépségápolás nyárutón

Szinte hihetetlen, de igaz: a nyári kirándulások és véget nem érő fürdőzések alaposan megviselik szervezetünket. Míg belülről feltöltenek energiával, látszólag kisimítják a ráncainkat, és lelohasztják az átvirrasztott és munkával töltött éjszakákról árulkodó szem alatti fekete karikáinkat, addig szépségünket nem egyszer veszélybe is sodorják.

#cukor
2018.07.01.

A túlzott cukorfogyasztás öregít

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó, és az egész szervezetet károsító szabadgyökök mennyiségét.