Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

Furunkulus és karbunkulus - fájdalmas bőrelváltozások
#furunkulus
2024.04.02.

Furunkulus és karbunkulus - fájdalmas bőrelváltozások

A kamaszkor rengeteg kellemetlen testi változással jár együtt. Idétlenül megnő kezed, lábad, hangulatváltozásaid vannak, folyton izzadsz, és nem vigasztal az sem, hogy mindenkinek vannak pattanásai. Akár a legbizarrabbnak tűnő helyeken is. Kész rémálom elrejteni őket vagy megszabadulni tőlük. Ráadásul még szőrösödsz is. Különösen bosszantó, ha ez utóbbi kettő együttesen jelentkezik gennyes, duzzadt, fájdalmas szőrtüszőgyulladás formájában.

Fájdalmas merevedés: priapizmus
#priapizmus
2024.03.26.

Fájdalmas merevedés: priapizmus

A priapizmusról, vagyis a pénisz állandó, rendszerint fájdalmas erekciójáról szexuális izgalom nélkül akkor beszélhetünk, ha a kellemetlen erekció két óránál tovább tart. De mi okozza és mit tehetsz?

Száraz orgazmus és retrográd ejakuláció
#retrográd ejakuláció
2024.03.22.

Száraz orgazmus és retrográd ejakuláció

Retrográd ejakulációról akkor beszélünk, ha a sperma az orgazmus során a húgyhólyagba kerül ahelyett, hogy a péniszen át távozna. Így az ejakulátum nem, vagy csak nagyon kevés ondót tartalmaz. Kiknél fordul elő és lehet-e belőle probléma?

Tinédzserkori ágybavizelés
#ágybavizelés
2024.03.22.

Tinédzserkori ágybavizelés

Lehet, hogy egy kisgyermek, aki ágyba vizel, nem lepi meg a szülőket, de egy tinédzser, akinek ugyanez a problémája, váratlan lehet. Ám ez tinédzserkorban valójában nem ritka. Mi az enuresisnocturna? Milyen terápiás módszerek léteznek?

A korai petefészek elégtelenség
#petefészek
2024.03.20.

A korai petefészek elégtelenség

A korai petefészek elégtelenség (premature ovarian failure) körülbelül minden ezredik 15-29 év közötti nőt érint. Ha ezt diagnosztizálták nálad, akkor kirekesztve érezheted magad. Talán segít, ha tudod, hogy több ezer fiatal küzd ezzel a betegséggel. Hogyan kezelhető és mit tehetsz te?

Hasznos tudnivalók a kalciumról
#kalcium
2024.03.19.

Hasznos tudnivalók a kalciumról

Gyermekként biztosan sokat hallottad azt a mondatot a szüleidtől, hogy „idd meg a tejet”. Nem véletlenül: tele van kalciummal, ami az erős csontok és fogak felépítéséhez szükséges. Emellett segít fenntartani a normál szívritmust, az izmok működését. Az alacsony kalciumszint memóriazavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.

Miért fázok mindig?
#fázás
2024.03.18.

Miért fázok mindig?

Reszketsz, amikor senki más nem? Bár lehet, hogy ez csak a természetes reakciód a hidegre, azonban számos ok is állhat a hidegrázás hátterében. Melyek ezek?

Baj-e a lógó here?
#here
2024.03.14.

Baj-e a lógó here?

A kamasz fiúk közül sokakat aggaszt, hogy az egyik heréjük lejjebb lóg, mint a másik. De ne aggódj, egyáltalán nem kell foglalkozni azzal, ha pár centiméter különbség van a heréid elhelyezkedésében.

Miért tüsszögsz, ha napba nézel?
#nap
2024.03.12.

Miért tüsszögsz, ha napba nézel?

Vannak, akik tüsszögnek, ha a napba néznek, ám más erős fény is kiválthatja a tüsszögés sorozatot. A jelenségről már Arisztotelész is írt a Problémák című művében. Ez az úgynevezett tüsszögési reflexnek köszönhető.

Érdekességek a péniszedről
#pénisz
2024.03.11.

Érdekességek a péniszedről

Tudtad-e, hogy péniszed önálló életet él? Vajon a nagyobb pénisz nagyobb erekció közben is? Férfiasságod úgy néz ki, mint egy bumeráng? Akár el is törhet? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ cikkünkben.

Álterhesség: csalóka tünetek
#terhes
2024.03.09.

Álterhesség: csalóka tünetek

Az álterhesség az, amikor egy nő azt hiszi, hogy gyereket vár, de valójában nem is terhes. Ilyenkor terhességre utaló tünetek jelenhetnek meg. Hogyan lehetséges ez?

Napszemüveg: hogyan válassz megfelelőt?
#napszemüveg
2024.03.06.

Napszemüveg: hogyan válassz megfelelőt?

Nap, mint nap halljuk, hogy védjük a bőrünket, a fejünket, de mi a helyzet a szemünkkel? A divatos napszemüvegek jól mutatnak és vagány stílust kölcsönözhetnek viselőik számára, de sokkal fontosabb, hogy megóvják a szemet a nap káros sugaraitól. Néhány tippet adunk ahhoz, hogy megfelelő védelmet biztosíts szemed számára.

A korai magömlés: így kerülheted el
#szex
2024.03.05.

A korai magömlés: így kerülheted el

A korai magömlés fogalma viszonylagos. Viszonylagos, mert egy percek alatt bekövetkező magömlés sem okoz semmi fennakadást a kapcsolatban, amennyiben a partnernek ez idő alatt orgazmusa volt, ám egy hosszú idő után bekövetkező ejakuláció is lehet az adott partnerhez képest korai, ha orgazmusa később következik be.

Bőrápolási tippek kamaszoknak
#bőrápolás
2024.03.01.

Bőrápolási tippek kamaszoknak

A kamaszkor az az időszak, amikor különösen oda kell figyelned a bőröd ápolására. Ebben az időben a bőröd sokat változik, a gyermek bőrből felnőtt bőr lesz. Ám fontos, hogy ne az anyukád bőrápolási termékeit használd, ugyanis az anyukád bőrtípusa valószínűleg eltér a tiédtől.