Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#fogamzásgátlás
2015.02.03.

Mítoszok a fogamzásgátlásról

Számos módszer létezik a fogamzásgátlással kapcsolatban, melyek a terhesség megelőzésében nagyon hatékonyak. Téves információk is terjednek azonban a fogamzásgátlásról, akárcsak olyan módszerek, melyek egyszerűen nem működnek.

#méhnyakrák
2015.02.02.

A méhnyakrák kezelésén túl

A korai stádiumban lévő méhnyakrák sikeresen kezelhető. A kezelése, és a teljes felépülés esélye a méhnyakrák stádiumától függ. Mindent figyelembe kell venni: az életkort, az egészségi állapotot, az életvitelt, és azt is, hogy a páciens esetleg szeretne-e gyermeket.

#túledzettség
2015.02.02.

A túledzettség hatása szervezetünkre

Ha egyszer túledzed magad, annak nem lesz semmilyen káros következménye. Tested folyamatos túlterhelése azonban káros, hiszen sérülésekhez vagy megbetegedéshez vezethet.

#alvás
2015.01.31.

Az alváshiány viselkedési problémákat okozhat

Egy tanulmány szerint azok a tinik, akik iskolaidőben kevesebbet alszanak a javasoltnál, vagy rendszertelenül alszanak, sokkal inkább veszélyeztetik az egészségüket, mint az eleget alvó társaik.

#érdekességek
2015.01.31.

16 szokatlan tény az emberi testről

Az emberek gyakran mondják, hogy úgy ismerik magukat, mint a tenyerüket. De valójában mennyit tudsz a saját testedről? Itt van 16 érdekesség, ami talán meglep majd.

#szőrtelenítés
2015.01.31.

Szőrtelenítés - milyen módszert használjak?

Ahogy serdülsz, megjelennek a szőrszálak a testeden és el szeretnéd tüntetni őket. De hogyan? Annyiféle módszer van, honnan tudhatod, hogy neked melyik lenne a legjobb?

#erekció
2015.01.28.

Mit tehetsz, ha nincs erekciód?

Előfordult már veled, hogy merevedési zavarokat tapasztaltál magadon? Ne aggódj, néha még a fiatalabb srácokkal is megesik az ilyesmi, nem kell rögtön potencianövelő szerekhez fordulnod. Az alábbiakban megtudhatod, mihez is kezdj ilyen probléma esetén.

#arc
2015.01.26.

Házi trükkök ráncok ellen

Az alvás a legjobb kozmetikum. Ha nyúzott vagy és kialvatlan, akkor maximum a smink tarthat egyben, legalábbis egy darabig. Szürke karikák a szem alatt, kiábrándult tekintet… Ezen már semmilyen kozmetikum nem segíthet első körben, csak egy jó, nagy alvás. A bőr anyagcseréje az éjszaka folyamán a legaktívabb – amit nem pótol a délutáni alvás –, ugyanis ekkor új sejtek épülnek.

#felejtés
2015.01.24.

Felejtés: többféle létezik

Még az anyanyelvünket is elfelejthetjük, ha sokáig nem használjuk. Miért mennek ki a fejünkből a korábban rutinszerűen végzett dolgok is?

#testtartás
2015.01.23.

A helyes testtartás növeli az önbizalmat

Az egyenes testtartás nem csak egészséges gerincünkre nézve, és másokra is jó benyomást tesz, hanem egyéb pozitív hatással is bír: egy friss, tengerentúli tanulmány megállapítása szerint nagyobb önbizalommal rendelkeznek azok, akik helyes testtartással élik mindennapjaikat.

#hall
2015.01.22.

Mi az a halláskárosodás?

A halláskárosodás súlyossága egyénenként változik. Vannak, akiknek részleges halláscsökkenésük van, ami azt jelenti, hogy a fül egyes hangokat érzékel, míg másokat nem. Teljes halláskárosodás esetén semmilyen hangot sem hallanak, ezt hívjuk siketségnek.

#smink
2015.01.21.

Sminkelési tanácsok

Kevés olyan 13-16 éves lány van, aki még ne próbálkozott volna sminkeléssel. De hogyan is sminkeld magadat? Milyen alkalomhoz milyen smink illik? Nos, ehhez szeretnénk adni egy-két hasznos ötletet. Egy a lényeg: próbálkozni, kísérletezni, hiszen a sminkelésre is igaz, hogy "gyakorlat teszi a mestert".

#pattanás
2015.01.17.

Mit tehetünk a száj körüli pattanások ellen?

Periorális dermatitisz száj körüli kiütéseket, vörös pöttyöket és pattanásokat okozó makacs bőrbetegség. A probléma sokakat érint, de csak kevesen találnak rá tartós megoldást. Az átmeneti javulást hozó diéták, szteroidos krémek és smink nélküliség helyett Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa a probléma gyökerét kutatja és kezeli sikerrel.

Pattanások ellen egészséges étrend
#pattanás
2015.01.16.

Pattanások ellen egészséges étrend

Az étrend jelentős mértékben befolyásolja a pattanások kialakulását. Az azonban egyéntől függ, hogy ki mire hogyan reagál. Egyesek például a csokitól, míg mások az olajos magvaktól lesznek pattanásosak.