Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#pubertás
2014.12.19.

Ha késik a pubertáskor: útmutató srácoknak

Nehéz lehet, ha később lépsz a pubertáskorba, mint a fiú barátaid. Ők már növésben vannak, a hangjuk is változóban van. De ne aggódj, lassan Te is elérsz a pubertáskorba.

#tetoválás
2014.12.18.

7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van

Mielőtt elhagytad a tetoválószalont, adtak néhány bőrápolási tanácsot az új tetoválásoddal kapcsolatban. Izgalmadban talán elfelejtetted őket, vagy csak biztos akarsz lenni benne, hogy helyesen ápolod az új tetoválásodat. Nem mindig könnyű mindenre emlékezni, nem igaz?

#hideg
2014.12.17.

Hideg ujjak és lábujjak

Az ujjaim és a lábujjaim mindig hidegek, még akkor is, amikor nagyon meleg van kint. Mit tehetnék, hogy ne legyenek mindig hidegek az ujjaim?

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#száj
2014.12.13.

Kirepedezett, száraz ajkak

Az ajkak cserepessé és szárazzá válhatnak, amikor ki vannak téve a nap, a szél, és a hideg és a száraz levegő hatásainak. Egy ajakbalzsam védőréteget képez, és segít megtartani az ajkak nedvességtartalmát.

#pap-teszt
2014.12.11.

Pap-teszt: vizsgálat a méhnyakrák kiszűrésére

A nőgyógyászati szűrővizsgálaton a hüvely és a méhnyak sejtjeiből vett mintát a Pap-teszt segítségével azonosítják. A vizsgálattal korai stádiumban kimutathatók a rákos elváltozások.

#fogápolás
2014.12.07.

A fogselyem helyes használata

Tudjuk hogy utálod, de a fogselyem használatával tényleg megőrizheted egészséges és esztétikus mosolyodat. Íme, hogy csináld helyesen.

#bőr
2014.12.05.

Miért száraz a bőröm? 6 meglepő ok

A száraz bőr nemcsak nem szép látvány, hanem kellemetlen is lehet. Viszketés, hámlás, vagy repedezett bőr - senki sem kívánja magának. Ám a folyamatos hidratálás és a megfelelő táplálkozás mellett is lehet száraz a bűrünk. Íme, néhány meglepő dolog, ami hihetetlenül szárítja a bőrt, és hosszú távon is problémát okozhat.

#fogszabályozó
2014.11.28.

A fogszabályzók fajtái, alkalmazása

A fogorvosok sokféle fogszabályzót ismernek és alkalmaznak. Létezik olyan, ami minden fogat külön körülvesz, de van olyan is, amely a fog külső felszínére van ragasztva.

#pattanás
2014.11.27.

Pattanás? Összefügg az étrenddel!

Már eddig is közismert volt, hogy bizonyos élelmiszerek fokozzák a pattanás-hajlamot, most azonban újabb összefüggéseket merültek fel táplálkozás és aknék közt. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a megoldási lehetőségekről beszélt.

#vér
2014.11.27.

Véradással segíthetsz másokon, és még egészséges is

Bizonyára nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért is érdemes időnként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk. Hogy pontosan miért, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt. Ma van a Véradók Napja.

Kontaktlencse: Hány éves kortól lehet viselni?
#kontaktlencse
2014.11.26.

Kontaktlencse: Hány éves kortól lehet viselni?

Az lenne a kérdésem, hogy hány éves kortól lehet szemüveg helyett kontaktlencsét viselni? A tesiórákon kívül járok karatézni is, és ott le kell vennem a szemüvegem - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#fertőzés
2014.11.22.

Intim fertőzés? Tégy ellene!

Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere világította meg.

#bőr
2014.11.21.

Természetes bőrfeszesítő módszerek

A bőr rugalmasságát többféleképpen lehet biztosítani, azonban ezek közül nem mindegyik természetes úton történik. Az általunk felsorolt tippek viszont egytől egyig természetes módszerek, amelyek segítségével a bőröd újra feszes, puha és fényes lesz!