Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#endometriózis
2014.09.25.

Endometriózis: útmutató a barátoknak, ismerősöknek

Endometriózisról akkor beszélhetünk, amikor a méh belső nyálkahártyájának sejtjei a méh üregén kívül is megjelennek. A tünetek általában: görcsös menstruációs fájdalmak és kismedencei fájdalom. Súlyossága nem mindig áll arányban a fájdalom erősségével. Hogyan segíthetsz, ha rokonod, ismerősöd ilyenben szenved?

#bőr
2014.09.18.

3 bőrbetegség, amit súlyosbít a stressz

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza szerint az embereknél is hatással van a lelkiállapot a bőrre.

#medence
2014.09.16.

A medencefájdalom kezelése

Ha az orvosod rájött, hogy mi okozza a betegségedet, olyan kezelést fog összeállítani neked, amely ezt az okot megszünteti. Ha viszont ezen ok nem ismert, akkor a kezelés célja az lesz, hogy csillapodjon a fájdalmad.

#szájápolás
2014.09.15.

A fogmosás nem mindig elég

A magyarok nem tartoznak a legtudatosabb szájápolók közé, holott fogaink állapota nem csak esztétikai, de jelentősen egészségügyi kérdés is. 2005-ben egy magyar fogyasztó átlagosan 3,3 tubus fogkrémet használt, ami a fogorvosok által javasolt minimum alatt marad, és a fogkeféből is csak évi 1,1 fogy nálunk. Fogorvoshoz pedig leginkább csak probléma esetén megyünk. Holott a tudatos szájápolás ma már nem merülhet ki a napi kétszeri fogmosásban.

#premenstruális szindróma
2014.09.12.

Premenstruális szindróma

A vérzést megelőző napok kellemetlen kísérőjeleit már régóta ismerjük, maga a premenstruális szindróma (PMS) kifejezés Katharina Dalton doktornő nevéhez fűződik, aki szintén szenvedett a betegségtől, és sikerrel alkalmazott hormonális kezelést saját magán az ötvenes években.

#energia
2014.09.12.

Turbózd fel az energiaszinted 11 lépésben!

Eleged van abból, hogy nincs elég energiád? Élete során előbb-utóbb mindenki megtapasztalja azt a kellemetlen érzést, amitől a legszívesebben azonnal megszabadulna. Fáradtság és levertség... felejtsd el őket örökre!

#csók
2014.08.27.

Félek a csókolózástól...

"13 éves lány vagyok, a pasim egy évvel idősebb. Már több mint egy hónapja járunk, de még nem csókolóztunk. A barátom már a második héten ezzel szekált, és habár még nem mondta, de nagyon úgy tűnik, hogy szakítás lesz belőle, ha nem merek vele csókolózni. És tudom, hogy erre olyasmi lesz a válasz, hogy ösztönösen fogom majd csinálni, de normális választ szeretnék. Pontosan mit kell a nyelvvel csinálni?"

#fül
2014.08.25.

Fültisztítás helyesen

A fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. Ez egy zsíros, kenőcsös massza, amely levált hámsejteket, szőrszálakat, és az esetlegesen odakerülő port és szennyeződéseket is tartalmazza. Fontos hangsúlyozni, hogy a hallójárat nem koszos, nem igényel tisztítást, mosást. A hallójárat öntisztuló, így a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet.

#fog
2014.08.25.

Összefügg az ínygyulladás és a cukorbetegség?

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

#melanoma
2014.08.21.

Gyakoribb a melanoma a szoláriumtól?

A melanoma malignum a pigmentsejtekből kiinduló rosszindulatú bőrdaganat, melynek kialakulását számos tényező befolyásolhatja. Dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa a szolárium hatásairól és a szűrés jelentőségéről beszélt.

#haj
2014.08.10.

Csinos csíkok a hajadba

Néhány jól elhelyezett melírozott csíkkal feldobhatod az uncsi és fakó hajszínedet! Ez nem is károsítja annyira a hajadat, mintha festetnéd, és mégiscsak az újdonság érzésével kecsegtet. Ráadásul olcsóbb is. Csináld magad útmutató az otthoni melírozáshoz.

#tetoválás
2014.08.07.

A tetoválás múlandó, az allergia örök: a henna veszélyei

A legtöbb strandon, üzletsoron, a turisták által látogatott helyek közelében egyre-másra bukkannak fel az ideiglenes tetoválásokat készítő művészek. Az alkotásokat fiatalok, idősebbek is szívesen viselik, nem árt azonban az óvatosság, a fekete színt biztosító adalékanyag allergiát okozhat.

#terhes
2014.08.05.

A kamaszkori terhesség problémája

A terhességet egy nő életének a legboldogabb korszakának tartják. A kamaszkori terhesség egyre komolyabb témává válik a mai, rohamosan változó világban. Ez a cikk a tinédzserkori terhesség felmerülő kérdéseivel, témáival foglalkozik.