Testi problémák, láb

#Testi problémák #láb

36 db cikk a témában

#visszér
2016.04.04.

Visszeres láb 16 évesen? - A szakértő válaszol

12 éves koromban kezdtek megjelenni a visszerek a lábaimon. De akkor még nem fájt a lábam, semmi komolyabb bajom nem volt... - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#fej
2016.03.19.

6 ízületkímélő tipp

Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit mozoghatnak ezzel a problémával. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.

#futás
2015.05.23.

Vigyázz a térded egészségére!

A futás és a kocogás formában tart, és kikapcsol. Mégis, megfelelő bemelegítés és hirtelen terhelés következtében a térdízület könnyen megsérülhet. Hogyan védd a térded és az ízületeidet?

#pedikűr
2015.05.12.

Pedikűr házilag

Itt a jó idő, előkerülnek a szandálok, papucsok, amelyekben csak az ápolt láb mutat igazán jól. Sokszor elfeledkezünk róla mennyi törődést érdemelnek a lábaink, pedig nap mint nap kemény igénybevételnek vannak kitéve.

#hideg
2014.12.17.

Hideg ujjak és lábujjak

Az ujjaim és a lábujjaim mindig hidegek, még akkor is, amikor nagyon meleg van kint. Mit tehetnék, hogy ne legyenek mindig hidegek az ujjaim?

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#gomba
2014.07.21.

Szégyelled a lábaidat? Van megoldás a gombára

Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza.

#zsibbad
2014.04.16.

Miért zsibbadnak az ujjaim?

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, mely jelentkezhet önállóan, vagy egyéb kórképek kísérő tüneteként.

#fájdalom
2013.11.26.

A rejtélyes fájdalom

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesek gondolkoztak el azon, hogy például miért a lábuk fáj, ha a gerincükkel van probléma, miért nem veszik észre a focisták meccs közben, hogy megsérülnek, és miért fáj az egyik embernek sokkal jobban az, ami a másiknak meg sem kottyan? A fájdalom természetéről dr. Nagy Ildikó, neurológus beszélt.

#egészség
2013.09.08.

Apró dolgok, melyek károsak az egészségünkre (1. rész)

Mindannyiunk csinál olyan apró és rendszeres az egészségünkkel kapcsolatos hibákat, amelyek hosszú távon igenis károsak lehetnek. Mindezek csak azért, mert nem vagyunk tisztában, hogy valamit rosszul csinálunk. Most pedig jöjjenek az általunk elkövetett leggyakoribb egészségünkkel kapcsolatos hibák.

#növési fájdalom
2013.08.18.

Mi az a növési fájdalom?

A növési fájdalom rossz érzés. Roppant kellemetlen, de általában nem szükséges vele orvoshoz menni. Általában 3-5 éves vagy 8-12 éves korban jelentkezik. Sokan el sem hiszik, hogy a növekedés fájdalmakkal jár.