Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

#testmagasság
2015.05.18.

Növekedési rendellenességek: mi az, ami még normális?

Úgy érzed, hogy te vagy a legkisebb ember az osztályodban? Az alacsonyabb fiúk és lányok gyakran alacsonyabb rangúnak érzik magukat – ugyanúgy, mint azok a fiúk, akik korábban érnek és előbb kezdenek el borotválkozni, vagy mint azok a lányok, akik előbb kezdenek el menstruálni.

#nő
2015.05.09.

Az egészséges hüvelyflóra

Általában amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

#menstruáció
2015.05.01.

Ha erős a vérzés…

A nők 12-14 koruktól közel 40 éven át havonta átlagosan 4-7 napig menstruálnak. Bár ezt a rendszeres vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ha a menstruációk kórosan hosszabbak vagy erősebbek a szokásosnál, a súlyos, krónikus vérszegénységhez vezethet. A probléma okairól, kezelési lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyásza beszélt.

#étvágy
2015.04.06.

Szeretnék végre hízni egy kicsit

"182 cm magas vagyok és 56kg. Lehet, hogy túl keveset eszem egy nap? Reggelire egy szendvicset, ebédre főtt ételt, és van, hogy nem is vacsorázom. Valahogy nem kívánom az ételt, ez mitől van? Hogy tudom meghozni az étvágyam? Minden vágyam, hogy felszedjek vagy 8 kilót. Az baj, hogy ha sokat eszem, nagyon hamar kell wc-re mennem?" A szakértő válaszol.

#sovány
2015.04.01.

Túl sovány vagy?

Noha a vékony lányokat nagyon sokan irigylik az alakjukért, azoknak, akik túl soványak, s képtelenek hízni, ez az állapot legalább olyan lelki fájdalmat jelent, mint amivel a túlsúlyos tinik küzdenek.

#reggel
2015.03.30.

Hogy jól induljon a reggel!

Nehezedre esik kimászni az ágyból, rohannak a percek, s Te még mindig nem tudod mit vegyél fel, nem reggeliztél, és hol lehet a matekkönyv? Íme 8 tipp, hogy nyugodtan, összeszedetten és vidáman kezdhesd a napod!

#farmer
2015.03.27.

A farmer leggings egészségügyi kockázatai

A farmer anyagból készült leggings, avagy a jeggings ismét divatba jött az utóbbi időben. Ám ez a viselet felvethet egy nagy kérdést – vajon teljesen biztonságosak és nincs fertőzésveszélyük?

#elpirul
2015.03.21.

Sokszor elpirulsz? Mi az oka?

Vannak pirulós emberek, és vannak olyanok is, akik még soha életükben nem pirultak el. Furcsa dolog, nem is született eddig mindent elsöprő magyarázat rá.

#kardio edzés
2015.03.18.

A kardio edzés az agyunkat is megtornáztatja

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet, ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban mostani kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja. Itt az idő, hogy megtanuljuk kihasználni a kardio egész testre vonatkozó jótékony hatásait.

#kozmetikumok
2015.03.10.

A kozmetikai allergia

A krémek, samponok, dezodorok, arcfestékek, parfümök és más kozmetikumok mindennapos használói vagyunk. Egy felnőtt átlagosan napi 7 féle kozmetikai terméket ken magára. Bár a kozmetikumok használatával bőrünket szebbnek és egészségesebbnek látjuk, ezek a szerek bőrirritációt és allergiás reakciót is kiválthatnak. Főleg a kozmetikumokban lévő illatosító anyagok és tartósítószerek azok, amelyek allergénként viselkednek.

#Jennifer Lawrence
2015.03.07.

Jennifer Lawrence a testképről és a kilókról

Te is úgy gondolod, hogy Jennifer Lawrence irigylésre méltó, hiszen mindene megvan? Szépség, siker, hírnév (akármit is értsünk ez alatt). Mindez azonban nem jelenti azt, hogy őt nem érintik azok az irreális és hihetetlenül veszélyes testideálok, amiket a mai média a sztároktól (is) követel és állandóvá tesz. Sőt, sajnos lassan mindnyájunkat érint.

#hűvös idő
2015.03.02.

7 tipp száraz bőrre

A kiszáradt bőr okozta kellemetlenségek miatt szenvedsz? Nem te vagy az egyetlen. A csípős szél, a hideg idő, a központi fűtés és a forró zuhanyok mind elszívhatják a bőr életerejét és szárazzá tehetik azt. A fűtés kikapcsolása nem lehetőség, úgyhogy inkább építs ki megfelelő bőrápolási rutint, így sikerülhet visszaszorítani a bőrkiszáradást, és több időd juthat magadra.

#szemöldök
2015.02.26.

A szépség és a szemöldök

A szemöldök furcsa módon ott is van, meg nincs is az arcon. Ha gyönyörű, akkor a női arc is sokkal szebb, a legtöbb esetben mégsem tudjuk, hogy ezt az érzést egy csodaszép, ívelt szemöldök teszi. Viszont, ha csúnya, akkor az arc szépsége is tompul. Nem érdemes feltétlenül a divatot követni, hisz nem biztos, hogy nekünk pont az áll jól, ami a sztároknak.