Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

#szauna
2015.01.06.

A szaunázás szabályai és előnyei

A szaunázás legnagyobb előnye, hogy mind a testnek, mind az elmének tökéletes relaxációt nyújt a hajszolt hétköznapok taposómalmában. A hideg téli napokon sokan hódolnak a kikapcsolódás és a feltöltődés ezen formájának. Melyek a szaunázás legfontosabb szabályai és előnyei?

#nőgyógyász
2015.01.05.

Mi történik a nőgyógyásznál?

Még sohasem jártál nőgyógyásznál, és nem tudod, hogy mi fog történni veled a vizsgálaton? Cikkünkből megtudhatod, mire számíts.

#száj
2015.01.04.

A kirepedezett ajkak ápolásáért

Beköszöntött a hideg idő. Ilyenkor még jobban ápolni kell a bőrt. Különösen azon testrészeken - arc, kéz, ajak -, amelyek jobban ki vannak téve a szárító hatású levegőnek.

#pattanás
2015.01.03.

Tiszta bőr lépésről lépésre

Gyakran jelennek meg az arcon, a mellkason, a háton, és a vállon foltok, mitesszerek vagy pattanások, vagyis azokon a helyeken, ahol nagyobb számban fordul elő a bőr irharétegében faggyúmirigy.

#fog
2014.12.20.

Fogápolási tévhitek

A lakosság körében elterjedt bölcsességek hallatán a fogorvosok a fejüket csóválják, joggal, ők ugyanis tudják milyen következményekkel járhatnak a rossz szokások. Összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus hibát.

#pattanás
2014.12.20.

A leggyakoribb bőrgyógyászati tévhitek

Jót tesz a pattanásos bőrnek a napfény? A barnító krémek valóban védenek az UV-sugárzástól? Cikkünkben a bőr ápolásával, betegségeinek kezelésével kapcsolatos néhány tévhit eloszlatását kívánjuk elősegíteni.

#hideg
2014.12.17.

Hideg ujjak és lábujjak

Az ujjaim és a lábujjaim mindig hidegek, még akkor is, amikor nagyon meleg van kint. Mit tehetnék, hogy ne legyenek mindig hidegek az ujjaim?

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#száj
2014.12.13.

Kirepedezett, száraz ajkak

Az ajkak cserepessé és szárazzá válhatnak, amikor ki vannak téve a nap, a szél, és a hideg és a száraz levegő hatásainak. Egy ajakbalzsam védőréteget képez, és segít megtartani az ajkak nedvességtartalmát.

#pap-teszt
2014.12.11.

Pap-teszt: vizsgálat a méhnyakrák kiszűrésére

A nőgyógyászati szűrővizsgálaton a hüvely és a méhnyak sejtjeiből vett mintát a Pap-teszt segítségével azonosítják. A vizsgálattal korai stádiumban kimutathatók a rákos elváltozások.

#fogápolás
2014.12.07.

A fogselyem helyes használata

Tudjuk hogy utálod, de a fogselyem használatával tényleg megőrizheted egészséges és esztétikus mosolyodat. Íme, hogy csináld helyesen.

#bőr
2014.12.05.

Miért száraz a bőröm? 6 meglepő ok

A száraz bőr nemcsak nem szép látvány, hanem kellemetlen is lehet. Viszketés, hámlás, vagy repedezett bőr - senki sem kívánja magának. Ám a folyamatos hidratálás és a megfelelő táplálkozás mellett is lehet száraz a bűrünk. Íme, néhány meglepő dolog, ami hihetetlenül szárítja a bőrt, és hosszú távon is problémát okozhat.

#fogszabályozó
2014.11.28.

A fogszabályzók fajtái, alkalmazása

A fogorvosok sokféle fogszabályzót ismernek és alkalmaznak. Létezik olyan, ami minden fogat külön körülvesz, de van olyan is, amely a fog külső felszínére van ragasztva.

#pattanás
2014.11.27.

Pattanás? Összefügg az étrenddel!

Már eddig is közismert volt, hogy bizonyos élelmiszerek fokozzák a pattanás-hajlamot, most azonban újabb összefüggéseket merültek fel táplálkozás és aknék közt. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a megoldási lehetőségekről beszélt.

Kontaktlencse: Hány éves kortól lehet viselni?
#kontaktlencse
2014.11.26.

Kontaktlencse: Hány éves kortól lehet viselni?

Az lenne a kérdésem, hogy hány éves kortól lehet szemüveg helyett kontaktlencsét viselni? A tesiórákon kívül járok karatézni is, és ott le kell vennem a szemüvegem - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.