Testi problémák, nőgyógyász

#Testi problémák #nőgyógyász

53 db cikk a témában

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?
#anovulációs ciklus
2020.08.18.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?

Amíg a menstruációs ciklus zavarok nélkül zajlik, a legtöbb nő nem is sejti, hogy bármi gond lehet a háttérben. Pedig a havi vérzés és az ovuláció nem feltétlenül következnek egymásból. Anovulációnak nevezzük a peteérés és a tüszőrepedés ideiglenes, vagy végleges megszűnését. Ennek hátterében környezeti és belső, hormonális hatások is állhatnak, amik következtében a peteérés elmarad, így a szervezetben nem termelődik progeszteron és a hormonális rendszer egyensúlya felborul.

#fogamzásgátlás
2020.05.19.

Fogamzásgátlás spirállal- ezeket érdemes tudnia róla

A fogamzásgátlás a legtöbb esetben legalább annyira központi kérdés, mint a családtervezés. Nem csoda, hogy mindenki a lehető legjobb megoldást keresi, ráadásul olyat, ami kevésbé terheli a szervezetet. Az egyik ilyen lehetőség a spirál, melyről dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.

#szülés
2018.10.09.

Mikor nem ajánlott az epidurális érzéstelenítés?

Lehet, hogy előre elhatároztad, hogy szülés során már az első fájás után kéred a fájdalomcsillapítót, ám jó, ha tudod, hogy a leggyakrabban alkalmazott epidurális érzéstelenítés nem mindenki számára ajánlott!

#menstruáció
2017.10.01.

Sport és menstruáció: A női atlétatriász

A legtöbb sportoló lánynak havi rendszerességű menstruációs ciklusa van, és az élsportolóknak is csak egy-két havi vérzés marad ki általában. Azonban, ha teljes erőbedobással edzel, de nem kap a tested elég tápanyagot, egy idő után elmaradhat a ciklusod, vagy az is lehet, hogy idősebb korban jelentkezik a menstruációd. Ez akkor szokott előfordulni, ha súlyvesztés, kevés tápanyag bevitele, vagy táplálkozási zavar áll fent.

#fogamzásgátló
2016.02.07.

Hizlal-e a fogamzásgátló tabletta?

Megnyugtatunk: nem hizlal, ez egy igen gyakori tévhit. Nagyon sok nő hajlamos a fogamzásgátló tablettát okolni a felszedett kilókért, ám egy új, átfogó kutatás eredménye a fogamzásgátló tabletta hizlaló mivoltát határozottan cáfolja.

#nőgyógyász
2015.10.28.

Nőgyógyászhoz mész? Ezt a 7 dolgot ne felejtsd el elmondani!

Nem könnyű az intim dolgokról beszélni, de még nehezebb, amikor a lábaid a kengyelben vannak, védtelennek, sebezhetőnek érzed magad. Bármilyen kínos és kényelmetlen a találkozó, mindenképpen mondd el az alábbi dolgot a nőgyógyászodnak.

#fogamzásgátlás
2015.05.23.

Hagyjunk-e szünetet fogamzásgátló tabletta szedésében?

A fogamzásgátló tabletták bevezetésekor minden figyelem a káros mellékhatások kutatására, vizsgálatára fordult. Mára már ismert tény, hogy a tablettaszedésnek nemcsak esetleges mellékhatásai, hanem a fogamzásgátló hatáson túl egyéb előnyei is vannak.

#nőgyógyász
2015.01.05.

Mi történik a nőgyógyásznál?

Még sohasem jártál nőgyógyásznál, és nem tudod, hogy mi fog történni veled a vizsgálaton? Cikkünkből megtudhatod, mire számíts.

#pap-teszt
2014.12.11.

Pap-teszt: vizsgálat a méhnyakrák kiszűrésére

A nőgyógyászati szűrővizsgálaton a hüvely és a méhnyak sejtjeiből vett mintát a Pap-teszt segítségével azonosítják. A vizsgálattal korai stádiumban kimutathatók a rákos elváltozások.

#fertőzés
2014.11.22.

Intim fertőzés? Tégy ellene!

Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere világította meg.

#menstruáció
2014.09.28.

Válaszolunk a leggyakoribb női gondokra

Van, ami érdekelne, de eddig nem merted megkérdezni? Összegyűjtöttük a leggyakrabban fölmerülő problémákat, és meg is válaszoltuk őket.

#pubertás
2014.09.28.

Ha túl korán jön a serdülőkor: útmutató lányoknak

A pubertáskor nem könnyű – különösen akkor nem, ha nálad sokkal korábban kezdődik, mint más barátnőidnél, osztálytársaidnál. Ilyenkor a tested nagyon rövid idő alatt sok változáson megy át.