Testi problémák, száj

#Testi problémák #száj

42 db cikk a témában

Repedezett nyelv – Mi okozhatja?
#nyelv
2024.08.12.

Repedezett nyelv – Mi okozhatja?

Ha repedések vannak a nyelvedben, valószínűleg nincs okod az aggodalomra. Valójában bizonyos típusú hornyok vagy repedések egyszerűen egy normál nyelv változatának tekinthetők. Ezt az állapotot néha barázdás nyelvnek nevezik, és gyakran ártalmatlan. Azonban érdemes lehet figyelni rá.

A térképnyelv
#térképnyelv
2024.02.15.

A térképnyelv

A térképnyelv egy ártalmatlan, jóindulatú elváltozás. Kialakulásának gyakorlatilag az a lényege, hogy a nyelv bizonyos részein a nyelvpapillák (a szabad szemmel is látható apró dudorok) hiányoznak, ezért szabálytalan körvonalú, sima, fényes, vörhenyes elváltozások alakulnak ki a nyelven. Mit tehetsz ellene?

Mitől cserepesek az ajkaink?
#száj
2024.02.02.

Mitől cserepesek az ajkaink?

A testünket érő külső hatások, például az időjárási körülmények legelső célpontja a bőr. A hideg időben fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadon lévő testrészeinket megfelelően védjük. Neked is gyakran kiszáradnak az ajkaid? Tudd meg, miért is történik ez, és mit tehetsz ellene!

Meglepő tények a tüsszentésről
#tüsszentés
2024.01.27.

Meglepő tények a tüsszentésről

Milyen gyors a tüsszentés? Okozhatja-e a tüsszentést a napfény? Miért tüsszentünk egyáltalán? Cikkünkből kiderülnek a válaszok.

Mit tegyél, ha lepedékes a nyelved?
#nyelv
2023.09.28.

Mit tegyél, ha lepedékes a nyelved?

A lepedékes, fehér nyelv olyasvalami, amit senki sem lát szívesen a tükörben. A nyelven a lepedék nemcsak nem esztétikus, de egészségtelen is.

Segítség, mutálok!
#mutálás
2023.05.08.

Segítség, mutálok!

Nemrég még minden rendben volt a hangoddal, bátran beszéltél és nevettél. Most meg, ha megszólalsz a hang, ami elhagyja a torkod hol visításra, hol krákogásra, hol vinnyogásra, dörmögésre hasonlít.

Mit kell tudni a mutálásról?
#mutálás
2022.11.15.

Mit kell tudni a mutálásról?

Azon gondolkozol, hogy miért változik folyton a hangod magassága és hogy mit is jelent ez? Tudd meg a választ, és azt, hogy ez hogyan függ össze a pubertással és a növekedéssel!

9 dolog, ami rossz leheletet okoz
#lehelet
2021.08.17.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz

Egy lányos este vagy sörözés a srácokkal többet is okozhat, mint egy másnaposság. Annak ellenére, hogy folyadék, az alkohol ki tudja szárítani a szádat. Ez ösztönzi azokat a baktériumokat, amik halitózist (rossz lehelet) okoznak. Koffeines italok, fűszeres ételek és cigaretta is okozhat rossz leheletet. A szájban nem termelődik annyi nyál alvás közben, ez okozza a reggeli szájszagot.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

#csuklás
2021.05.12.

Mi szünteti meg a csuklást?

A rekeszizom akaratlan összehúzódása miatt kialakuló csuklás kellemetlen tünet lehet. Alapvetően nagyon ritkán van kóros eltérés a hátterében, ezt főleg gyakori és ismétlődő csuklás esetén érdemes háziorvosunknál először vizsgáltatni.

#rossz lehelet
2020.11.22.

10 tipp a rossz szájszag ellen

A rossz lehelet igencsak befolyásolja a rólunk kialakult véleményt. A legkellemetlenebb általában az, hogy nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg valamelyik barátunk finoman nem figyelmeztet rá.

#fogszabályozás
2020.10.09.

Ezek a legtrendibb fogszabályzók a fiatalok körében

Manapság egyre több tizenévesnek van fogszabályozója. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy a készülékek árai jelentősen csökkentek az utóbbi időkben, hanem annak is, hogy a modern technológiának köszönhetően a fogszabályozás ma már egy esztétikus és minimális fájdalommal járó kezelés sorozat, amelynek eredménye a tökéletes mosoly. (x)

Nem tetszik a beszédhangod? Tehetsz ellene!
#hang
2019.08.10.

Nem tetszik a beszédhangod? Tehetsz ellene!

Testi adottságaink is befolyásolják, hogy felnőtt korunkra magas vagy mély lesz-e a hangunk. Ha elégedetlen vagy jelenlegi hangszíneddel, a beszédterápia segíthet.

#csók
2017.02.13.

Csókolj magabiztosan, rossz lehelet nélkül!

Jó hír, hogy bármennyire is izgulsz miatta, a csókolózást szinte lehetetlen elrontani. Ha az érzelmek adottak, biztos, hogy a csók sem sikerülhet rosszul. Van azonban egy olyan tényező, ami garantáltan rossz emlékké teheti a romantikus pillanatot: a rossz lehelet. Mit tehetsz ellene?