Zöldövezet

#Zöldövezet

396 db cikk a témában

#fesztivál
2019.07.22.

Hogyan együnk fesztiválon? Praktikus tanácsok

Javában tart a nyári fesztiválszezon. A kellemes kikapcsolódás mellett a nagy melegben, „tábori” körülmények között gyakrabban előfordulhatnak élelmiszer eredetű megbetegedések, amik elronthatják a fesztiválhangulatot. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) néhány tanáccsal segíteni szeretne, hogy a fesztiválozás valóban a kikapcsolódásról szólhasson.

#fesztivál
2019.07.22.

Biztonsági tippek fesztiválokra, koncertekre

A fesztiválok tele vannak szórakozásra vágyó emberekkel, akik csupán jól szeretnék érezni magukat, de sajnos sokan eshetnek tolvajok vagy erőszakos emberek áldozatául. A leggyakoribb eset a sátrakból való lopás, de a szexuális bántalmazás is gyakori.

#fényszennyezés
2019.04.05.

Hogyan hatnak szervezetünkre a mesterséges fények?

Az éjszakai égbolt tüneményei a városi lakosok számára többnyire láthatatlanok. Az utcai lámpák és az épületek kivilágítása megnöveli az ég háttérfényét, áthatolhatatlan világos ködöt vonva a bolygó köré. Az éjszakai világosság hatással van az állatok viselkedésére, és az emberi egészségre is.

#levegőszennyezés
2019.03.07.

A levegőszennyezés: milyen szmogban élni?

A levegő szennyezése világméretű probléma. A levegő az élővilág, így az ember számára is a legfontosabb életfeltétel. Mit tehetünk, hogy megóvjuk a levegő minőségét?

#kutya
2019.01.25.

Jó-e a csont kutyánknak?

Sokan kérdezik, etethetnek-e kutyájukkal csontot, és ha igen, mikor és mennyit, milyen rendszerességgel. Akadnak, akik ellenzik, és vannak, akik mellette szólnak. A túl kevés ugyanolyan rossz, mint a túl sok. Mint mindennek, kedvenceink csonttal való etetésének is megvannak az előnyei és a hátrányai.

#műanyag hulladék
2019.01.05.

Ezer évig is szennyezhet egy kidobott nejlonszatyor

Az emberiség egyik legnagyobb környezetvédelmi problémája a sok műanyag termék, kiváltképpen a műanyag zacskók. A fogyasztók javarésze minden egyes vásárlásnál új zacskót vásárol, ahelyett, hogy a korábban megvett, otthon a szekrény alján lapuló bevásárlótáskát használná. Ezzel a pusztulás szélére sodorva a Földet.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#víz
2018.03.22.

Mindennapi csodaszerünk, a víz - Ma van a víz világnapja!

A Kék Bolygó, a négy alapelem egyike, Archimédesz törvénye… Sok-sok tudást, ismeretet halmoztunk már fel lételemünkről, a vízről, a mindennapokban mégis gyakran megfeledkezünk róla. Az alapvető higiénia kelléke, nemcsak nélkülözhetetlen számunkra, de szépségünk megőrzéséhez is szükséges. Március 22. a víz világnapja!

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#húsvét
2017.04.14.

Húsvéti nyuszit szeretnél?

Húsvétkor a locsolkodás mellett a tojásoké és a nyusziké a főszerep. Nem is csoda, hiszen a Húsvét egyik szimbóluma a nyuszi. A szülők a gyermekeik kérlelésére, könyörgésére még élő állat megvásárlására is képesek.

#kutya
2017.01.20.

Hogyan védjük házi kedvenceinket a téli időben?

Az utóbbi napokban bizony elég fagyos időjárásban volt részünk, amit jó esetben egy fűtött szobában alig érzékeltünk. Azonban a kertben tartott kutyusoknak ez nem egyszerű időszak. Az emberek még csak-csak megoldják a gondjaikat, de mi a teendő ilyenkor házi kedvencekkel?

#újrahasznosítás
2016.11.24.

Ne dobd el! Használd újra, cseréld el, add oda!

A különböző elhasznált, megunt holmik újrahasznosításával, újra felhasználásával sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen a tevékenységünk során. Javítsuk meg, cseréljük el, adományozzuk oda a felesleges dolgainkat! Az ilyen tudatos cselekedetekkel nagy mértékben hozzá tudunk járulni Földünk egészségéhez.

#fikusz
2016.09.07.

Tarts fikuszt! Elnyeli a lakás mérgeit

A mérgező gáz – formaldehid – olyan tárgyakban található meg, mint a szőnyeg, a függöny, a furnérlemez és a ragasztó. Ha a gáz a levegőbe kerül, rontja annak minőségét, ami többszörös vegyszerérzékenységet válthat ki. Ez azt jelenti, hogy allergia, asztma és fejfájás alakulhat ki.

#kutya
2016.08.31.

Megdöbbentő eredmény: a kutyák megértik a beszédet

A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet - állapították meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akik a világon elsőként vizsgálták a kutyák agyának emberi beszédet feldolgozó képességét.

#papírhulladék
2016.08.26.

Tudtad, hogy egy évben 100 kilogramm papírt használsz fel?

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország. Az elhasznált papír nagy része használat után a szemétben köt ki, így egy évben 980.000 tonna papírhulladék keletkezik. Ezzel a legnagyobb probléma nem a papírhulladék lebomlási ideje vagy környezetszennyező hatása, hanem az, hogy a papírt újból elő kell állítani.