Zöldövezet

#Zöldövezet

396 db cikk a témában

#elektroszmog
2015.08.04.

Veszélyesek-e a számítógépek, a mobiltelefonok az egészségünkre?

Két évtizede is van annak, hogy a számítógép, a kezdetleges, majd az okos mobiltelefonok, az internet, a laptop használat a legtöbb ember életének része lett hazánkban is. Vagy így, vagy úgy, de kapcsolatba kerültünk valamelyikkel, illetve mára munkaeszközökké váltak. Napjainkban már az sem tűnik rendkívülinek, ha a gyermekek csak úgy, mint a felnőttek, a legmodernebb mobiltelefonokra vágyódnak.

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.

#szépségápolás
2015.07.14.

Környezetbarát szépségápolás

A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. A bőr szempontjából is a víz az egyik legfontosabb anyag, hisz ha minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne bársonyos, sima tapintású, s így az irha, a bőralja is rugalmas: a bőr tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

#nyaralás
2015.07.11.

Környezetbarát vakációzás

A turizmus az egyik legnagyobb forgalmú ágazat, mely nyáron különösen nagy intenzitással lendül fel. Az emberek többsége ugyanis a jó időben próbál meg kicsit kiszakadni a megszokott napi életviteléből, s feltöltődni energiával. Környezetünk azonban már kevésbé „díjazza” a kiruccanásokat. De miért is?

#cukorbeteg
2015.06.27.

Hogyan fesztiválozz, ha cukorbeteg vagy?

A nyár a fesztiválok időszaka. Sok cukorbeteg azonban önként lemond ezekről a programokról azért, mert fél, hogy a betegsége problémát okoz neki a többnapos rendezvénysorozat alatt. Pedig néhány óvintézkedés betartásával könnyedén elejét vehetjük a későbbi problémáknak, így pedig lesz idő és lehetőség a felhőtlen szórakozásra.

Környezetvédelmi Világnap: mik a környezetszennyezés következményei?
#környezetszennyezés
2015.06.05.

Környezetvédelmi Világnap: mik a környezetszennyezés következményei?

A környezetszennyezés nagyon sokoldalú probléma. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet fontosságára és aktualitására, mivel egyre inkább nyilvánvaló, hogy sokat fizetünk a civilizáció vívmányaiért, a technika fejlődéséért, és a felelőtlenségekért. Ma van a Környezetvédelmi Világnap: állj meg, és gondolkodj el, mit tehetsz környezeted védelme érdekében!

#légkondi
2015.06.03.

A légkondicionálók hatása a környezetre

A légkondicionálók használata rendkívül elterjedt a fejlett világ országaiban. Meleg nyári napokon tömegek menekülnek a klimatizált helyiségek hűvösébe. Hozzászoktunk az általa okozott kényelemhez, és nem kérdezzük, jó-e vagy rossz, hogy létezik.

#ökológiai lábnyom
2015.05.29.

Csökkentsd az ökológiai lábnyomod: 11 tuti tipp

Ha szeretnél környezettudatosan élni, de szükséged van néhány ötletre, akkor segíthetünk. Sok egyszerű módja van, hogy gyorsan, egyszerűen és olcsón válhass tudatossá e tekintetben! Ne hagyd, hogy a költség vagy az időhiány megakadályozzon abban, hogy kisebb változtatásokat tegyél, amik hosszútávon óriási változást eredményeznek.

#környezettudatosság
2015.05.18.

Rekorddal zárult az idei TeSzedd! akció

Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a péntektől vasárnap délutánig tartó országos TeSzedd! akcióban.

#környezettudatosság
2015.05.14.

Borítsd virágba a környezetedet: DIY ötletek

Olyan jó érzés, amikor kilépsz a kertbe vagy épp az erkélyre és kellemes virágillat fogad. A látványról már nem is beszélve: igazi gyógyír a léleknek. Mit szólnál, ha a megszokott virágcserepek helyett újrahasznosított kaspókkal dobnád fel a kiskerted? Amellett, hogy környezetbarát, szerintem sokkal jobban is mutat!

#környezettudatosság
2015.05.05.

Az 5 leggyakoribb kérdés az újrahasznosításról

Az újrahasznosítás koncepciója eléggé egyszerű – legalább is elméletben. De egy tucatnyi szelektív kuka előtt állva, kezedben az újrahasznosításra váró szemeteddel talán zavarodottnak érezheted magad. Íme, néhány alapvető kérdés, amely segítségével biztosan könnyebben eligazodsz majd az újrahasznosítás világában.

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.

#fürdősó
2015.04.01.

Csak lazán: készíts relaxációs fürdősót!

Most, hogy tavasz van és egyre több időt töltesz kint a szabadban, esténként bizonyára gyakran érzed, hogy jólesne fáradt tagjaidat egy kád vízben, némi nyugtató, illatos fürdősó kíséretében felfrissíteni.