Zöldövezet, környezettudatosság

#Zöldövezet #környezettudatosság

100 db cikk a témában

#fogyasztói társadalom
2019.11.06.

A világ 10 legszörnyűbb terméke

A modern világban számtalan cucc létezik - nagyon sok hasznos és nagyon sok felesleges. Sajnos egyre gyakrabban vásárolunk egyre több terméket, abban a hiszemben, hogy jobbá fogják tenni életünket, így évente rengeteg pénzt költünk egyébként felesleges árukra. Ez itt a modern világ 10 legszörnyűbb termékét bemutató lista.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

#Navizoo
2019.09.05.

A Navizoo alkalmazás összeköti az állatbarátokat és az állatvilágról tanít

A Navizoo eredetileg az első állatkert-navigáció volt, ahol több tucat állatkertet térképeztek fel világszerte. A 2019-es szezonban az indítás új interaktív funkciókat készített, amelyek lehetővé teszik az állatkert látogatóinak és az állatbarátoknak, hogy több információt kapjanak az állatokról és oktatási játékokat játszhassanak.

#iskola
2019.08.31.

Környezetbarát tanév

Új tanév kezdődik, amely jó alkalom arra, hogy tiszta lappal indulj több tekintetben is. Például tehetsz új fogadalmakat. A legelsők között lehetnek azok, amelyek a környezetvédelemről szólnak - hiszen annyi felesleges hulladék keletkezését meg lehet előzni, ha odafigyelünk!

#fesztivál
2019.07.22.

Biztonsági tippek fesztiválokra, koncertekre

A fesztiválok tele vannak szórakozásra vágyó emberekkel, akik csupán jól szeretnék érezni magukat, de sajnos sokan eshetnek tolvajok vagy erőszakos emberek áldozatául. A leggyakoribb eset a sátrakból való lopás, de a szexuális bántalmazás is gyakori.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#Föld
2016.04.22.

Föld napja: ne csak a mai napon vigyázzunk a környezetre!

Ma már mindenki tapasztalhatja, hogy a Földünk súlyos környezeti problémákkal küzd. Ennek elsődleges oka az emberiség demográfiai robbanása, minek következtében egyre több területre, táplálékra, energiaforrásra van szükségünk, illetve sokat ront a helyzeten a mérhetetlen ipari szennyezés is. Egy kis odafigyeléssel viszont Te is sokat segíthetsz!

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?

#Föld
2015.09.21.

Védd a Földet, járj könyvtárba!

A helyi könyvtár (újra) felfedezésével nem csak papírt spórolsz, de pénzt is, hiszen nem kell többé könyvre, újságra költened!

#test
2015.08.14.

Környezetbarát sportfelszerelés

Hogyan kapcsolódhat össze a sport és a környezetvédelem? Például a környezetbarát sportfelszelések használatával.

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.

#légkondi
2015.06.03.

A légkondicionálók hatása a környezetre

A légkondicionálók használata rendkívül elterjedt a fejlett világ országaiban. Meleg nyári napokon tömegek menekülnek a klimatizált helyiségek hűvösébe. Hozzászoktunk az általa okozott kényelemhez, és nem kérdezzük, jó-e vagy rossz, hogy létezik.