Zöldövezet, kutya

#Zöldövezet #kutya

33 db cikk a témában

A kutya etetése: ajánlott táplálékok
#kutya
2023.05.07.

A kutya etetése: ajánlott táplálékok

A kutyusoknak speciális táplálékra van szükségük, hogy egészségesek, fittek maradjanak. Viszont mindannyian ismerjük azt a tipikus nézést, amivel képesek az utolsó falatot is kinézni a szánkból. Nem tudod megállni, hogy ne essen le neki valami nasi az asztalról vacsora közben? Nem vagy egyedül.

Hogyan tesz a kutyád, macskád egészségessé?
#házi kedvenc
2022.10.14.

Hogyan tesz a kutyád, macskád egészségessé?

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba, ezt mindenki tudja, akinek van egy kedvence otthon. Ám nem csak jó élményeket és jó érzést okoznak nekünk, ha körülöttünk vannak, hanem abban is közreműködnek, hogy egészségesek legyünk. Gondoltad volna?

Kiskutya örökbefogadása: kezdetek
#kutya
2022.08.27.

Kiskutya örökbefogadása: kezdetek

Egy kiskutya határtalan szeretetet nyújt nekünk. Céltudatosabbá tehet, és segít abban, hogy igazán felnőjünk a gondozásához szükséges kötelességtudat által. Mindezek mellett egy kiskutya birtokában sokkal erősebb lesz az immunrendszered, és a stresszes napokon egy kis játék után máris csökkenhetnek a szorongásaid, melyet okozhat egy rossz jegy, szerelmi csalódás vagy bármi más.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#kutya
2017.01.20.

Hogyan védjük házi kedvenceinket a téli időben?

Az utóbbi napokban bizony elég fagyos időjárásban volt részünk, amit jó esetben egy fűtött szobában alig érzékeltünk. Azonban a kertben tartott kutyusoknak ez nem egyszerű időszak. Az emberek még csak-csak megoldják a gondjaikat, de mi a teendő ilyenkor házi kedvencekkel?

#kutya
2016.08.31.

Megdöbbentő eredmény: a kutyák megértik a beszédet

A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet - állapították meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akik a világon elsőként vizsgálták a kutyák agyának emberi beszédet feldolgozó képességét.

#kutya
2016.07.16.

Szeretnék egy kutyát, de nem engedik

"12 éves vagyok, és már kb. 5 éve szeretnék kutyát, de anya nem engedi. Nem kertes házban lakunk, és én egy tacskót szeretnék. Igaz, hogy anyukám óvónő, és amikor délelőttös, akkor mamámnál alszunk, és akkor a kutya egyedül lenne itthon, de én megígértem, hogy gondját viselem."

#kisállat
2015.01.30.

Veszélyes állattartási hibák

Az egyik, hogy a kutyád sétáltat téged. A rosszul tanított kutya elránthat, miközben sétáltatod. A szakértők szerint több ezer ember köt ki a baleseti sebészeten évente, háziállattal összefüggésben álló esések miatt.

#kisállat
2014.10.04.

Fogadj örökbe egy kisállatot!

Talán az egyik legjobb dolog, amit egy kisállattal tehetünk, hogy örökbe fogadjuk. Miért? Mert így megmentünk egy rászorult macskát vagy kutyát a menhelyen való senyvedéstől, esetleg az elaltatástól. Ezzel a mi lelkünknek is sokkal jobb, továbbá új kisállatunk jobb életkörülmények között töltheti mindennapjait. Ma van az állatok világnapja.

#kutya
2013.09.22.

Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb kutyát?

A döntés, hogy menhelyről fogadsz be egy kutyát, több okból is nagyszerű. Nemcsak egy életre szóló barátot fogsz szerezni, de meg is nyitod az otthonod egy rászoruló állat előtt.

#kutya
2013.06.02.

Kiscica vagy kölyökkutya a házban

Az állatkölykök aranyosak, de gyakran kártékonyak. Adunk pár tippet, hogyan védd meg őket és az otthonodat is! Ha nem akarod, hogy a cicád vagy a kutyusod a szekrény mögé vagy a fiók alá szoruljon, érdemes alaposan átvizsgálni a lakást „kölyök szemmel”, még mielőtt a kedvenc megérkezik.

#kutya
2012.10.04.

Hogyan neveljünk kölyökkutyát?

Édes kis szőrpamacs csillogó gombszemekkel és sok-sok szeretettel - ilyen egy igazi kölyökkutya, akinek sok törődésre és gondoskodásra van szüksége. Mindezt Te is megadhatod neki. Ha kiskutyát szeretnél, jó, ha tisztában vagy a kutyatartás és ápolás alapszabályaival. Ma van az Állatok Világnapja!

#kutya
2012.03.05.

Kutyapiszok: hol a helye?

A társadalom két részre osztható, vannak a kutyások és a kutyanélküliek. Nekem nincs ebem, macskát tartok, ismerem minden gondját-baját és bűzét ennek a foglalatosságnak, mondhatni szenvedélynek. Ha kutyám lenne, a napi kétszeri sétáltatáshoz vinnék zacskót, kislapátot vagy zsebkendőt...