Túl visszahúzódó vagyok..

2012.02.21.
Kedves Doktornő! Előre is sajnálom, ha a történetem egy picit túl hosszúra sikerült.
Ebben az évben kerültem gimnáziumba, és már év elején nagyon jól összebarátkoztam egy szintén újként érkezett lánnyal. Mivel a legtöbb osztálytársunk már általánosban is ebbe a suliba járt, egy elég jól összeszokott társaságba keveredtünk, így érthető, hogy kilógtunk egy kicsit a sorból. Egyikőnk sem az a típus, aki hamar megnyílik, sokáig csak egymásnak voltunk az egy szem barátnőmmel, de ezzel nem is volt semmi baj. Idővel viszont azt kezdtem érezni, hogy őt sokkal jobban befogadja az osztály, mint engem, egyre többet vagyok egyedül. Nem tudtam rájönni, hogy mi az ami miatt engem nem vesznek be, sokat szorongtam és sírtam emiatt(persze csak otthon a suliban sosem mutatta/mondtam senkinek). Aztán egy elég hosszú(két hetes) influenzás betegség után úgy jöttem suliba, hogy igazából már senki sem szól hozzám az osztályból. A barátnőmet viszont nagyon jól befogadták.
Nem tudom, hogy mit tehetnék azért, hogy én se legyek kívülálló. Félek odamenni az osztálytársaimhoz és beszélgetni velük, félek, hogy unalmasnak gondolnának...
Mit tehetnék?
(Remélem nem sikerült nagyon értelmetlenre a történet!)
Tisztelettel:
Édua

Szakértőnk válasza a Túl visszahúzódó vagyok.. kérdésre

Kedves Édua!

Azt írod: "Félek odamenni az osztálytársaimhoz és beszélgetni velük, félek, hogy unalmasnak gondolnának..." Talán pont ez a kulcsa a problémádnak. Talán, ha nem teszel semmilyen közeledési kísérletet az osztálytársaid irányába és visszahúzódsz, nem is jönnek rá, hogy szeretnél kicsit közelebb kerülni hozzájuk és ők sem próbálkoznak. Szerintem próbálj túllépni a félelmeiden és derítsd ki, valóban unalmasnak tartanának-e, ha beszélgetnél velük. Talán nekik is vannak ilyen félelmeik, csak épp úgy, hogy aktívan együtt vannak a többiekkel, újra és újra kapnak visszajelzéseket arra vonatkozóan is, hogy a többiek szívesen vannak velük. Esetleg megkérhetnéd a barátnődet is, hogy vigyen kicsit beljebb az osztályba, segítsen haverkodni az osztálytársaitokkal. Biztosan szívesen segít majd, hiszen ő is volt hasonló helyzetben, mint te.

hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor