hogy legyek hatarozottabb? (surgos..)

2014.09.18.
Az az igazsag hogy tettem mar fel hasonlo kerdeseket es most szeretnem elorebocsajtani hogy bar nagyon ragaszkodo ember vagyok es mindig egy emberhez ragaszkodok nagyon, attol vannak meg barataim rajta kivul is . DE ha az az adott szemely nincs mellettem, lehetnek 1000en is korulottem ugyanannyira maganyos vagyok.
Most is igy jartam egy csajjal habar most egy kicsit masabb a helyzet ..o 3 evvel kisebb nalam en 19 vagyok.
Nagyon gyorsan ment koztunk a megismerkedes mert szimpatikusak voltunk egymasnak es jol szotertettunk tudtunk jol beszelgetni .. A baj csak ott van hogy CSAK beszelgettunk . enszerintem belefer egy baratsagba a dolgok megbeszelese csak kell legyenek mellette mas dolgok is. Rekanak (nevezzuk is) csak ez ment. Ha bulizni vagy jol erezni akarta magat csak masokhoz ment oda, hozzam inkabb mikor ugy elvolt egyfele vgy mikor nem volt jo kedve ..
egyszer szerveztem neki egy meglepetes bulit mert sokaig volt beteg es megunnepeltuk hogy meggyogyult ... de abban a buliban se bulizott velem csak eppen koszont mikor jott s mikor ment ..+ egy oleles de ennyi ...
ez nagyon zavar mert tudom hogy jol el tudnank lenni jol tudnank szorakozni egyutt ..mert mikor keztunk ismerkedni s nem vltunk meg "ilyen kozel" egymashoz sokkal egyszerubben ment hogy beszoltam egyet s azon vigyorogtunk meg szivattuk egymast ... akarmennyire is szerettem volna akkor jo baratno szintre kerulni vele ra kell jojjek hogy sokkal jobb volt ...
az a tipus vagyok aki nem nyugszik meg ha tudja hogy van megoldas egy problemara es nincs megoldva ... tudom jol hogy megoldhatnank konnyen ha mindketten akarnank... mert ugye minden kapcsolathoz a baratsaghoz is ket ember kell :P
Nagyon nem tudom mit csinaljak most mert tenyleg latszik rajta hogy fontos vagyok neki ahogy megolel meg minednbol erzem :P de most ott vagyunk hogy o fel akarja rugni ezt a baratsagot mert "most nincs energiaja ram fgyelni, nagyon sok problemaja van amit nem tud megoldani" .. ugy kezdodott hogy honapokig flegma volt velem ,kerult is valami szinten egyszer ilyen volt egyszer olyan . en meg csak nyeltem aztan nem birtam es elmondtam neki mennyire zavar a viselkedese. azt mondta elbeszelgetunk egyszer csk legyn korulotte a legkor nyugottabb. azutan meg parszor talalkoztunk de egyszer se mondta hogy oke mostmar beszelhetunk vagy valami .. csak ures fecsegesek voltak . ereztem hogy ugyse akarja elmondani nem is fogja igy ezert irtam neki neten ami nem biztos hogy jo otlet volt .. azt is megirtam neki mennyire kiakasztott az utobbi ido es sokat sirtam stb. ami lehet hogy meg rosszabb dontes volt .. a valaszaban ilyeneket irt "tobb idot ne vesztegess ram igyis sokat elpazaroltal..nem erdemlem meg" "ne haragudj hogy nem a szemedbe mondtam de nem merem" en erre megirtam hogy en a ra szant idomet nem tartom elpazarolt idonek mivel nagyon szeretem ot. es hogy meg most se ertem mi valtozott ..erre mintha kitero valaszokat adott "elmondtam amit akartam" "ha nem tetszik is ,el kell engedjelek eleget serultel miattam edig is.." na erre elborult az agyam mindenfelet ossze vissza kezdtem irni de a lenyege annyi volt hogy nekem itthon a legkor eleg szornyu s nekem egy aldas hogy vele/ veluk kimehettem amit mar reg nem csinaltam de ameddig egyutt jarkaltunk ki sokkal nyugottabb voltam es jobb volt a kozerzetem . nekem az ismerkedes jarkalas nem olyan egy szeru mivel mozgas korlatozott vagyok ... es valoszinu ez is egyik alapja a nagyon ragaszkodo szemelyisegemnek... es igazabol ok voltak es foleg ez alany akik elfogadtak baratkent es soha nem neztek furcsan ram amiert mas vagyok.sokat koszonhetek neki/nekik. megirtam hogy zavar hogy masokkal jo eltud lenni (ezt arra ertettem hogy bulizni szorakozni csak masokkal tud) es velem mndjart beszelni se akar es en ezt egyaltalan nm ertem ... megkertem ne azt akarja hogy "ne seruljek miatta" hanem hogy egyedul maradjak ... erre o azon akadt ki hogy nem tamaszkodhatok ra... irtam nki hogy nme tudom mit erez o tehernek velem kapcsolatban es en csak jol akarok ellenni vele baratkent es nem egy lelkizo tarsat kerestem benne soha .. nem szeretnem hogy atnezzen rajtam de ratamaszkodni se fogok soha ..ezt irtam hogy megigerem. erre annyit irt vissza hogy "jol van"
Nem tudom hogy ez akkor most mit jelent es az az igazsag hogy sok minden bennem van. Eleinte mikor megismerkedtunk annyi csalodason voltam mar tul hogy igazabol nem is mertem elhinni hogy baratok lehetunk es hogy szeret stb ... soha nem mondtam hogy mennyire szeretem es fontos nekemde meg azt se hogy jol erzem magam vele/veluk bar olyan sokszor meg se koszontem ha segitett/ segitettek ahanyszor megtehettem volna . . nehany honapja miota erzem hogy veszitem el ezeket nagyon sokszor kimondom... csak felek hogy mar keso .... iszonyu buntudatom van ezek miatt mert ezek miatt is megromolhatott a baratsag csak o ezt nem mondta ki . csak mint mar irtam fentebb is en nm tudok belenyugodni hogy vege ha egyszer tudom hogy meg lehetne oldani ... csak azt nm tudom hogy .. hogy egyaltalan akar-e beszelni velem meg vagy hasonlo ..akikkel igy jartam azokat is nehezen de el tudtam engedni .. tudtam utalni haragudni rajuk amitol konnyebb volt .. vele viszont nem megy .. nem tudom utalni nem tudok haragudni tisztaba vagyok a rossz tulajdonsagaival de egyszeruen figyelembe se veszem ..csak vissza akarom kapni .. lehet azert is vn ez mert a hugommal egy idos es senkivel nincs jo kapcsolatom a csaladban ..es kell ..vagy nem tudom ...es tudom hogy szeret .. nagyon latszik rajta es biztos is vagyok benne hogy ezert is felt es fel a szemembe nezni mert nem akar elvesziteni ...lehet ez nagykepu most igy irni de egyszeruen tudom hogy igy van ..

Szakértőnk válasza a hogy legyek hatarozottabb? (surgos..) kérdésre

Kedves Levélíró!

Egy kapcsolathoz, annak fenntartásához vagy javítgatásához két ember kell. Hiába akarsz valamit, ha Réka nem akarja ugyanazt vagy valami mást akar. Az alapján, amit írsz, te minél többet vársz tőle, ő annál inkább távolságot tart. Így azt javasolnám, próbáld meg elengedni őt egy kicsit, lazítani a kapcsolaton ahelyett, hogy azt akarnád tőle, hogy partner legyen a megoldásban. Biztosan ő is szeret téged és kötődik hozzád valamennyire. Könnyen elképzelhető, hogy ha lazábban veszed a dolgokat vele kapcsolatban, ő is újra pozitívan tud viszonyulni hozzád, mert nem érzi, hogy túl sok számára az, amit vársz tőle. Adj neki időt és addig próbálj másra koncentrálni, lefoglalni magad és másokkal is több időt tölteni!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor