Betegségek, elsősegély

#Betegségek #elsősegély

105 db cikk a témában

#orvos
2014.10.30.

Hogyan jelentkezz be orvoshoz?

Hogyan dönthetjük el, milyen szakorvosi vizsgálatra van szükségünk? Milyen tüneteket kell megosztanunk egy magánorvosi rendelőben azzal a személlyel, aki felveszi a telefont? Hava Róbert, az Oxygen Medical vezető asszisztense ad tanácsokat.

#heg
2014.10.16.

Bőrsérülések kezelése 7 lépésben

Rengeteg módja van a bőrsérülések kezelésének, nem árt megismerni ezeket. A bőröd a tested legnagyobb szerve, így biztos azt akarod, hogy egészséges maradjon. A horzsolások elkerülhetetlenek, és valószínűleg rengeteget fogsz szerezni az életed során.

#vér
2014.10.03.

Hogyan működik a transzfúzió?

A transzfúzió naponta életeket ment. Vérátömlesztést azoknál alkalmaznak, akik megsebesültek, műtétre volt szükségük, akiknek a rákos megbetegedésük miatt kezelése volt szükségük, valamint azoknál, akik olyan betegségben szenvednek, amely a vérükkel kapcsolatos, amilyen például a sarlós vérszegénység.

#bőr
2014.10.02.

Bőrbiopszia fajtái, menete

A biopszia során az orvos vagy sebész mintát vesz egy szövetből, sebből vagy daganatból, amely segítségével a szakértők ki tudják deríteni, hogy pontosan mivel is állnak szemben.

#vér
2014.10.01.

Mi az a transzfúzió?

A transzfúzió, azaz a vérátömlesztés egy viszonylag egyszerű orvosi eljárás, amelyet arra találtak ki, hogy a nagy mennyiségű vérveszteséget pótolni tudják. Ezen kívül még abban is segítséget nyújt, ha valakinek például valamelyik alakos elemből nincs elegendő mennyiség a vérében.

#ultrahang
2014.09.03.

Mit mutat a hasi ultrahang?

Az ultrahang segítségével a belső szervek állapotáról kaphatunk képet. Fájdalommentes és gyors eszköz az epehólyag, vese és hasnyálmirigy panaszok kivizsgálására is.

#sportsérülés
2014.08.10.

Foci az oka a legtöbb sportsérülésnek

Egy, a Pediatrics szaklapban megjelent kutatás szerint a világ egyik legnépszerűbb sportja, a labdarúgás gyakorlatilag egyet jelent a leggyakoribb sportsérülésekkel. Ráadásul a legtöbb sérülést szenvedett focista fiatal tizenöt év alatti.

#barkácsolás
2014.08.09.

A barkácsolás veszélyei

Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!

#elsősegély
2014.08.02.

Elsősegély kisokos: hogyan vigyázz a saját és mások testi épségére

A legfontosabb, hogy ne tegyél semmi olyat, amivel csak rontanál a helyzeten. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig. A legjobb szándék ellenére is végzetes lehet egy elhibázott segítségnyújtási manőver, ezért csak nagy körültekintéssel és óvatossággal közelítsd meg a problémát.

#nyár
2014.07.31.

Mi kerüljön utazáskor az egészségügyi csomagba?

A nyár alkalmával a legtöbb ember felkerekedik, és kisebb-nagyobb vakációkra indul. Bizonyára te is tervezel valami hasonlót. A bőröndbe a nyári ruhák és a bikini mellé nem árt egy plusz csomag, amely tartalmazza a megfelelő eszközöket, gyógyszereket. A KamaszPanasz összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos nyaraláshoz.

#nyár
2014.07.31.

Vigyázz az egészségedre nyáron is!

Tombol a vakáció, a gondtalan kikapcsolódás és szórakozás időszaka. A számodra kevésbé ismert, vagy ismeretlen környezetben azonban sok kellemetlen meglepetésnek, veszélynek vagy kitéve...

#hirtelen szívhalál
2014.07.21.

Mit csinálj, ha valaki fuldoklik melletted?

Tombol a nyár, s vele együtt a strandszezon. Ám, mint tudjuk, a strand igen veszélyes üzem, még a gyakorlott úszók sem érezhetik magukat feltétlen biztonságban. Egy görcs, vagy rosszul vett levegő miatt bármikor adódhat probléma, amikor a környező emberek segítségére van szükség. Te mernél segíteni?

#elsősegély
2014.07.19.

Az elsősegélydoboz 8 alapeleme

Segítünk praktikusan összeállítani a saját elsősegélydobozodat! Mi az, amit mindenképp magaddal kell vinned, ha útra kelsz?