Betegségek, fejfájás, migrén

#Betegségek #fejfájás, migrén

35 db cikk a témában

#headbang
2016.03.31.

A headbanging veszélyes is lehet?

A headbanging (fejrázás) kifejezés nem hangzik túl egészségesnek. De valóban okoz-e bármilyen egészségkárosodást, ha a rockzenére ritmusára ütemesen rázzuk a fejünket? Egy Motörhead rajongó 2013-as esete azt példázza, hogy igen.

#fej
2015.10.02.

Mikor kell aggódni a fejfájás miatt?

A fejfájás az egyik legáltalánosabb egészségügyi problémává vált manapság. Több millióan szenvednek krónikus fejfájástól vagy migréntől világszerte. Az emberek nagy része rendszeresen küzd különböző típusaival, közülük 70 százalék nő.

#fejfájás
2015.08.14.

A fejfájás meglepő okai

Gyakran szenvedsz fejfájástól? Talán meglep, de Te magad is tehetsz azért, hogy megelőzd a kialakulását. A reggelitől a telefonig sok olyan tárggyal kerülünk kapcsolatba a nap folyamán, amik befolyásolják az életünket és fejfájást okozhatnak.

#migrén
2015.05.10.

Kamaszkori migrén - Mi okozza?

A migrén jellegzetesen kamaszkorban kezdődik, és a lányoknál háromszor gyakoribb az előfordulási aránya, mint a fiúknál. A fizikai fájdalom mellé gyakran társul iskolai hiányzás, vagy rendszeres kórházlátogatás. Íme néhány tipp a kezelésére.

#fejfájás
2015.02.25.

Rettenetes fejfájás gyötör!

„Az utóbbi időben szörnyű fejfájás gyötör, amely a szememtől indul ki. Mindig fáradt vagyok, nyűgös, és egy kicsit aggódom, hogy mi lehet ez. Az anyukám sajnos meghalt agyvérzésben, amikor 6 éves voltam. Félek elmondani bárkinek is a fejfájásomat, még a családom sem tud róla. Kérem, segítsen!”

#fej
2015.02.06.

Üdítőitalok és migrén

A migrénes fejfájás rendkívül fájdalmas és kimerítő lehet. Jó, ha tudod, hogy bizonyos üdítőitalok egyes összetevői kiválthatják a fejfájást, illetve befolyásolhatják annak lefolyását.

#fej
2014.12.15.

Mandula és migrén

Felmérések szerint bár egyénenként eltérő mértékben, de a mandulafogyasztás is szerepet játszhat a kínzó fejfájás kialakulásában. Egyesek számára a mandula az a kiváltó tényező, ami beindítja a fejfájást, míg másoknak épp ellenkezőleg, segít enyhíteni azt.

#fogamzásgátló
2014.11.15.

Fogamzásgátló tabletta és fejfájás

Azt már biztosan tudod, hogy a fogamzásgátló tabletta segít a nem kívánt terhesség megelőzésében. Ám nem csak erre jó. Bizonyos esetekben a fogamzásgátló tabletta csökkentheti a migrén gyakoriságát. Másoknál viszont éppen a fogamzásgátló tabletta okozza a fejfájást.

#fej
2014.10.27.

Fejfájás és hormonok: mi a kapcsolat?

Számos fejfájástól szenvedő nő tapasztalta már, hogy migrénjei és a menstruációs ciklus bizonyos kapcsolatban állnak egymással. Körülbelül a migrénes nők 50-60%-át érinti a menstruációs fejfájás – azaz a migrénnek az a fajtája, ami a hormonszint változásával áll kapcsolatban, és ami közvetlenül a menstruáció előtt és közben jelentkezik.

#fej
2014.10.21.

Migrént kiváltó okok tiniknél

A migrén olyan fejfájás, amit lüktetés, émelygés és a különböző ingerek (pl. fény és szagok) iránti érzékenység kísér. A fejfájás ezen fajtája akár napokig is eltarthat, és minden korosztályt érint - a gyerekeket és tinédzsereket is beleértve.

#fejfájás
2014.06.16.

A fejfájás

Sokan vannak, akiknek a mindennapjait megkeseríti a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja.

#fájdalom
2014.03.10.

Hogy működik a fájdalommenedzsment?

A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomközpont holisztikus szemléletű ortopéd orvosa arról beszélt, hogyan „menedzselhetjük” a fájdalmat, mit tehet a szakember.

#fájdalom
2013.12.23.

A fájdalom típusai és a csillapítás módjai

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika, az Oxygen Fájdalomcentrum reumatológusa beszélt.

#fejfájás
2013.02.13.

Fejfájás és hormonok: Mi az összefüggés?

A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.