Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

190 db cikk a témában

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.

#betegség
2013.09.14.

Mitől halnak a fiatalok?

A tizenévesek korosztálya veszélyeztetettebb, mint gondolnánk. Fiatalok, erősek, ellenállóak vagyunk? Egy angol tanulmány szerint ez csak tévhit. Melyek is azok a betegségek, balesetek, amik a tinédzsereket veszélyeztetik?

#cukorbeteg
2013.09.07.

Hogyan szórakozzanak azok, akik cukorbetegek?

Van néhány olyan követendő tipp, amelyet érdemes figyelembe venni a cukorbetegeknek, ha szórakozni mennek. Ez főleg az alkoholfogyasztásra vonatkozik, hiszen attól jelentősen változhat a vércukorszint.

#allergia
2013.08.16.

Hasznos tanácsok pollenszezon idejére

A parlagfű pollenkoncentrációja már az ország nagy részén elérte a riasztási szintet, a legtöbben már felkeresték szakorvosukat és a szükséges gyógykezelések megkezdésével, felkészülten várják az előttük álló időszakot. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével most bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#gyógyszer
2013.07.19.

Még a patikai vásárlók körében sem egyértelmű a gyógyszer fogalma

A vény nélkül kapható gyógyszerek (OTC) hipermarketben vagy drogériában történő vásárlásának lehetőségével csak kevesen élnek, de nagy a tudatlanság a lakosság körében azzal kapcsolatban is, mi minősül egyáltalán gyógyszernek – többek között ezeket állapította meg a Szinapszis Kft. egy friss kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

#utazás
2013.07.17.

Utazás és egészség: nem csak az oltás fontos

Az utazók számára gyakran jelentenek erőpróbát az országok közötti kulturális, higiénés, etikai és gazdasági különbségek. Nem csak az egészségi problémák – mint például a gyomor-bél panaszok, a láz és a fertőzések – elkerülése fontos. Előzetesen tájékozódni kell a célországra jellemző szokásokról, kultúráról, életmódról és politikai helyzetről.

#nyár
2013.07.05.

Figyelj az egészségedre utazás alatt is!

Ha követed tanácsainkat, egyszerűen és hatékonyan csökkentheted a balesetek és betegségek esélyét utazás alatt. Ésszerű és hasznos tippejeinket követve szinte biztos, hogy biztonságosan és gondatlanul vakációzhatsz, anélkül, hogy bármilyen bajod esne!

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#antibiotikum
2013.02.18.

Antibiotikumok alkalmazása és emésztőszervi panaszok

Az antibiotikumos kezelések hatékonyan gyógyítják a baktériumok által okozott fertőzéseket. Használatuk közben azonban kellemetlen emésztési panaszokat érezhetsz, de ezeket a mellékhatásokat probiotikumos készítmények alkalmazásával egyszerűen csökkentheted.

#sípcsont
2013.02.17.

A sípcsont elhalása: Schlatter-Osgood betegség

A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.

#fejfájás
2013.02.13.

Fejfájás és hormonok: Mi az összefüggés?

A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.

#egésségügy
2012.12.30.

2012 legizgalmasabb egészségügyi-tudományos felfedezései

3D nyomtatással készülhetnek a jövő gyógyszerei Egy új nanotechnológiai módszer számítógépes tervezőprogram és molekuláris szintű gyártástechnológia ötvözésével gyorsan és precízen képes összetett molekulák létrehozására.

#immunrendszer
2012.11.29.

Mivel ártasz az immunrendszerednek? 2. rész

Az egészség megőrzése nem csak a kézfertőtlenítő használatából, és a köhögő osztálytársak kerüléséből áll. Kiderült, hogy néhány igen meglepő mindennapi szokás, mint hogy hogyan veszekszel a szüleiddel, vagy milyen későn fekszel le, befolyásolhatják, hogy a tested mennyire hatásosan áll ellen a megfázásnak, influenzának és más kellemetlen betegségnek.