Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

190 db cikk a témában

#vámpír
2012.11.27.

Vámpírok - Mese vagy valóság?

A vámpírtörténetek hátterében egy valós betegség áll, mely fényérzékenységgel és hosszú szemfogakkal jár, valamint friss vér itatásával próbáltak gyógyítani.

#pcos
2012.11.11.

PCOS és táplálkozás

Sajnos PCOS-em van, ezért hullik a hajam. Kifejezetten vékony vagyok, csak 44 kg és 165 cm. A diéta érdekelne, hogy mi az, amit egyáltalán nem szabad enni, és mi az, amiből csak keveset.

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#progéria
2012.09.28.

Progéria: kamasz lélek idős testben

A progéria (más néven Hutchinson-Gilford szindróma) tünetei gyermekkorban jelentkeznek. A legszembetűnőbb változás, hogy a kis betegek a normálisnál sokkal gyorsabban öregszenek. A progériás gyerekek vonásai a felnőtt, vagy idős emberekére hasonlítanak, az öregedés általános tüneteivel együtt.

#húgyúti kövesség
2012.08.22.

A húgyúti kövesség kezelése

A húgyúti kőbetegség gyógykezelése a következő elemeket foglalja magában: fájdalomcsillapítás (görcsoldás), szintén fájdalomcsillapítási céllal illetve a súlyos szövődmények megelőzése céljából végzett vizeletelterelés, spontán kőürülést elősegítő lépések, kőoldás, kőeltávolítás.

#utazás
2012.08.09.

Jótanácsok utazáshoz

Mindig fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, de különösen nagy szerepe van ennek, ha utazni készülsz.

#gerinc
2012.07.19.

Deformálódott gerinc: mi a teendő? Szakértő Válaszol

Tisztelt szakértő! Tavaly télen nagyon fájt a derekam, elmentem a háziorvosomhoz. Elmondtam a panaszaimat neki, hogy ha lehajolok, nehezen egyenesedek fel, illetve ha megterhelő mozgást végzek, nagyon fáj. Volt, hogy csak sétáltam a buszhoz és időnként, mikor a lábaimra léptem, erős fájdalom hasított a derekamba.

#cukorbetegség
2012.06.21.

Ha túl magas a vércukorszinted (2. rész)

A magas vércukorszint kezeléséhez elsősorban a kiváltó okot kell megszüntetni. Az orvosod személyre szabott tanácsokkal lát majd el, hogy hogyan tartsd a vércukorszintedet az egészséges értéken belül, de itt van néhány mód arra, hogy megfelelően kezeld a magas vércukorszint gyakori kiváltó okait.

#rák
2012.04.23.

A diagnózis rák, a halál oka szívroham

A rák diagnózisa után is a teljes egészség biztosítására kell figyelni - érvelt annak az amerikai kutatócsoportnak a vezetője, amely tanulmányában azt vizsgálta, milyen betegségben halnak meg a rákbetegek.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#antibiotikum
2012.02.15.

Hogyan hatnak az antibiotikumok?

A vírusos megbetegedéseket nem szabad antibiotikumokkal kezelni, de a baktériumok okozta fertőzések ellen kétségtelen ezeknek a szereknek a hatékonysága.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.