Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

#alvás
2011.12.04.

Új betegség: SMS-ezés alvás közben

Az orvosok szerint egyre több ember fizeti meg az árát az állandó kommunikációs készenlétnek, azaz az örökös telefonhasználatnak és -figyelésnek egy újfajta rendellenességgel, melyet „alvó SMS-ezés” néven emlegetnek.

#aids
2011.11.30.

AIDS: A fejlődés ellenére nincs vége a harcnak

Mind a HIV/AIDS megelőzésébe, mind pedig a kezelésbe fektetett hosszú távú befektetések, úgy tűnik, kezdenek megtérülni. A gyerekek azonban nagyobb veszélyben vannak, mint a felnőttek!

#vámpír
2011.11.16.

Valódi vámpírok? Emberek, akik allergiások a napra

Először is, tisztázzunk néhány régi szóbeszédet! A napallergiás emberek nem éjszakában bolyongó nyugtalan teremtmények. Nem élőhalottak, habár néha érezhetik magukat annak egy napfényes bikinifesztivál végignézése után.

#vércukor
2011.11.13.

A sport ereje, avagy egy cukorbeteg fiúcska története

A pöttyös kishajó tulajdonosa Lászlófy Ábel, kilenc éves vitorlás versenyző, aki tavaly ikertestvérével, Leventével nagy reményekkel, álmokkal, célokkal kezdte meg pályafutását, mint vitorlás versenyző, s állt rajthoz élete első regattáján a tavalyi Országos Bajnokságon.

#tévé
2011.11.12.

Napi három órányi tévénézés megbetegít

A tévénézés rontja a szemet - hallhattuk évekkel ezelőtt, ám ettől sokkal veszélyesebb hatásai vannak, ha túlzásba visszük a tévézést. Amerikai kutatók friss megállapítása szerint már napi 3 órányi tévénézés is elég ahhoz, hogy drasztikusan megrövidüljön élettartamunk.

#Rapunzel-szindróma
2011.10.23.

Rapunzel-szindróma: a hajevés veszélyei

Mikor Chandan Baria alhasi fájdalmakkal került a sebészetre, még az orvosok sem sejtették, hogy hamarosan egy több, mint 1 kg-os, 50 cm-es hajcsomót fognak kioperálni belőle. A 13 éves lány trichotillomániában szenved, mely lényege, hogy a beteg leküzdhetetlen kényszert érez arra, hogy a hajszálait kihúzza, majd megegye.

#szex
2011.10.21.

A meleg srácok egészségügyi kockázatai

A meleg férfiak számára fontos az elővigyázatosság, nem csak a szexuális úton terjedő betegségekkel, de a depresszióval és más egészségügyi kockázatokkal is számolniuk kell. Valamint az általános egészségi állapotuk karbantartásáról sem szabad megfeledkezniük.

#járvány
2011.10.14.

Járvány a moziban: valósággá válhat?

A tudósok szerint akár a mozivásznon látottakhoz hasonló események is bekövetkezhetnek, azonban a filmek rendszerint erősen túlzóak a látványvilágot illetően. Ez a minél nagyobb drámai hatás eléréséért van így.

#gyomor
2011.10.10.

Gyomorba vágó klipet készített a Fish!

Énekesének gyomortükrözéses „élményeit” klipesítette az interneten a Fish! zenekar, a képek a Sav című új nagylemezhez készült első videóklipben láthatók. Az MTV European Music Awards Legjobb Magyar Előadó kategóriájában díjra jelölt rockegyüttes a következő másfél hónapban élőben, a koncertjein folytatja a pimaszkodást országos turnéja állomásain.

#iPhone
2011.10.06.

7 iPhone alkalmazás, ami életet menthet

A mobiltechnika rohamos fejlődése számos új lehetőséget hordoz magában. Bár ezek a szolgáltatások nálunk még nem igazán elérhetőek, elterjedésük nagy valószínűséggel nem sokáig várat magára. Íme, néhány példa, ismerkedj meg velük!

#amenorrhea
2011.10.04.

Még nem jött meg a menstruációd? - Az amenorrhea lehetséges okai

A legtöbb lány tizenhat éves korában kezd menstruálni. A primer amenorrhea azokra a nőkre vonatkozik, akiknek még nem volt meg az első menstruációjuk tizenhat éves korukra. A primer amenorrheának számtalan oka lehet. Általában egyébként fizikai vizsgálatokkal és néhány speciális teszttel meghatározható, hogy mi az oka annak, ha egy tinédzser lány vagy fiatal nő még nem kezdett el menstruálni.

#rák
2011.09.29.

Zeneterápiával oldható a rákos betegek szorongása

Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint a zenehallgatás vagy a zeneterápia segít enyhíteni a rákos betegek szorongását. A zenehallgatásnak, zeneszerzésnek, éneklésnek köztudottan pozitív hatásai vannak az egészséges emberre is. A zene fájdalomcsillapító, hangulatjavító hatása pedig már régóta közismert.

#rák
2011.09.24.

Mit kell tudni a kamaszok sugárkezeléséről?

A rákos emberek több mint felét radioterápiával (sugárkezelés) kezelik. Ez összezsugorítja a tumorokat és meggátolja a rákos sejtek képződését. Ha kamaszként diagnosztizáltak rákot nálad, az nagyon rémisztő és sokkoló. Olvasd tovább a cikket, hogy megtudd, mire számíthatsz és hogyan kezelheted a mellékhatásokat.

#vérnyomás
2011.09.20.

Magas vérnyomás: előzd meg!

A Magyar Hypertonia Társaság az „Éljen 140/90 alatt!” program során idén ősszel elindítja fiataloknak szóló kampányát. A kezdeményezés célja, hogy az iskolákon és a közösségi médián keresztül hívja fel a figyelmet a magas vérnyomás megelőzésére.