Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

Az Osgood-Schlatter-szindróma
#Osgood-Schlatter-szindróma
2022.03.18.

Az Osgood-Schlatter-szindróma

Az Osgood-Schlatter-szindróma olyan állapot, amely fájdalmat és duzzanatot okoz a térdízület alatt, ahol a térdkalács ín a sípcsont (tibia) tetejéhez tapad, egy folthoz, amelyet sípcsont gumónak neveznek. Előfordulhat a térdkalács ín gyulladása is, amely a térdkalács fölé nyúlik.

#anorexia
2022.03.07.

Alultáplált lányok

Felmerülhet benned, hogy alultáplált vagy, esetleg a szüleid, barátaid említették már neked. Könnyen ellenőrizheted egy egészséges testsúly kalkulátorral.

9 jel, ami vashiányra utal
#vas
2022.02.11.

9 jel, ami vashiányra utal

A legfrissebb kutatások szerint a nők körülbelül 9 százaléka szenved vashiányban, azonban ez az arány sokkal magasabb is lehet, főként azon nők esetén, akik fizikailag aktívak. Hogy jelzi a tested, ha a szervezeted vasszintje egy kicsit alacsony? Összeszedtük a leggyakoribb figyelmeztető jeleket.

11 vészhelyzet szilveszterkor
#karácsony
2021.12.30.

11 vészhelyzet szilveszterkor

Az év végi buli könnyen elfajulhat, és veszélyessé válhat. Összegyűjtöttük a szilveszteri sérülések 11 leggyakoribb formáját. Lássuk, hogyan érezd jól magad anélkül, hogy sérülést szenvednél!

Cukorbetegség: a leggyakoribb tévhitek
#cukorbetegség
2021.12.09.

Cukorbetegség: a leggyakoribb tévhitek

Rengeteg információt lehet találni a cukorbetegségről a neten, azonban nem mindegyikük alapszik valós tényeken, ezért fontos, hogy megismerd a leggyakoribb tévhiteket a diabéteszről.

Allergia a wifire?
#wi-fi
2021.12.07.

Allergia a wifire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

Internetfüggő lettél?
#internet
2021.11.18.

Internetfüggő lettél?

A legtöbben el se tudjuk képzelni az életünket internet nélkül: a tanulás, munka, másokkal való kapcsolattartás elengedhetetlen eszköze lett. Az internetezés azonban átcsaphat káros függőségbe is.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

Mi is az a HPV?
#hpv
2021.11.15.

Mi is az a HPV?

A HPV, vagy más néven a humán papilloma-vírus, igen gyakori vírus, és rengeteg változata létezik. A legtöbb HPV-fertőzés tünetmentes és nem veszélyes, s egy idő után magától megszűnik. Ám bizonyos esetekben előfordul, hogy a vírus tovább élősködik a testben.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

#fog
2021.10.30.

Az elhanyagolt fogazat veszélyes következményei - Gondoltad volna?

Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs, parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.

#fej
2021.10.19.

Fejfájás: 6 élelmiszer, amivel csökkenthető a fájdalom

A fejfájás gyakori kiváltó oka lehet bizonyos ételek vagy italok fogyasztása. A krónikus fejfájásban szenvedők számára ajánlott megfigyelni, hogy melyek azok az ételek és italok, amik a problémát kiváltják vagy fokozzák. Ha vannak fejfájósak számára tiltott ételek, felmerül a kérdés, vajon vannak olyanok is, amik segíthetnek?

7 tanács, ha epilepsziás a barátod
#epilepszia
2021.10.14.

7 tanács, ha epilepsziás a barátod

Ez az útmutató különösen fontos a rohamok esetén, amikor valaki remeg vagy rángat. Bár a rohamok ijesztőek lehetnek, általában nem orvosi vészhelyzetről van szó. Általában, amint a roham megszűnik, a személy felépül, és a légzése visszatér a normális szintre.

#pajzsmirigy
2021.10.11.

Pajzsmirigybetegségek: 5 tipp a megelőzésért

Meglepő tényezők befolyásolhatják a pajzsmirigy problémák megjelenésének esélyét, valamint a már meglévő panaszok sikeres kezelését. Melyek a legfontosabb alapszabályok, amiket érdemes betartani a mindennapokban?

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?
#hasi fájdalom
2021.10.09.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?

A kismedencei fájdalom tulajdonképpen hasi fájdalom a köldök alatt, amely lehet, hogy csak egy enyhe emésztési zavarra vagy terhességre utal, de előfordulhat, hogy figyelmeztető jelzés valamilyen súlyosabb betegség fennállására.