Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#péntek 13.
2020.03.13.

Beteges félelem péntek 13-ától?

A paraszkavedekatriafóbia, más szóval a péntek 13-ától való beteges félelem a közvélekedéssel ellentétben, valójában ritka jelenség, mivel az is ritkán fordul elő, hogy a pénteki nap 13-ára esik. A mai nap pont egy kivétel.

#iskolatáska
2020.02.28.

Könnyíts az iskolatáskán!

A te pakkodban mi van? Könyvek, telefon, ivóvíz, tornacipő, tornaruha, házi feladat, hangszer? Vagy még valami más is? Ne járj görnyedezve egész nap!

#szex
2020.02.25.

Az anális szex veszélyei

Szilvi már pár hónapja együtt járt a barátjával, és beleegyezett a srác unszolására, hogy kipróbálják az anális szexet. Rettenetesen félt. Amikor eljött a nagy pillanat, az egészet megbánta.

#fejfájás
2020.02.22.

Migrén az iskolapadban

A legtöbb diáknak már bő egy hónapja elkezdődött az iskola, de sokuknak ez egyben a „fejfájás szezon” visszatértét is jelenti. Mi az összefüggés a visszatérő fejfájás és a suli között?

#megfázás
2020.01.27.

Megfázás: lerántjuk a leplet a gyakori tévhitekről

A téli hónapokban tombolnak a vírusok. Ahhoz, hogy biztosan elkerüljük őket, minimum üvegbúra szükséges, de száz százalékos megoldásként a Holdra való költözés is szóba jöhet. Ha e két lehetőséget idén nem választhatod, legalább légy tisztában mindazzal, amit a megfázásos jellegű megbetegedésekről tudni érdemes!

#vas
2020.01.10.

Árulkodó jelek, melyek vashiányra utalnak

A vashiány jellegzetes tünetekkel figyelmeztet bennünket arra, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Miről ismerheted fel, ha a testednek több vasra van szüksége?

#macskakarmolás
2020.01.05.

Megbetegíthet a macskakarmolás?

Az állattal való játék, vagy szőrének gondozása közben könnyen szerezhetünk apróbb sérüléseket. Ha ezek pár nap után sem gyógyulnak, akkor érdemes orvoshoz fordulni. A seb körül megjelenő dudor, hólyag, bőrvörösség és a sérüléshez közeli testrészen jelentkező nyirokcsomó duzzanat úgynevezett macskakarmolási betegség tünete is lehet.

#stressz
2019.12.29.

Stressz és hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen

A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Mit tehetünk a jó közérzetünkért?

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!
#itatós rablás
2019.12.22.

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!

Fogadtál már el italt idegentől szórakozóhelyen, vagy éppen az utcán, a buliból hazaindulva? Volt már rá eset, hogy amikor kimentél a mosdóba, ott maradt az italod őrizetlenül a pulton? Hallottál már az itatós rablásról?

#kézmosás
2019.12.07.

Egész életedben rosszul mostál kezet

Úgy tűnhet, minden héten megkapod valakitől, hogy rosszul csinálsz valamit születésedtől kezdve. Legyen szó süti evésről, narancs hámozásról, levegő vételről vagy a vécézési szokásaidról, higgy a médiának: rosszul csináltad és kész.

#alvászavar
2019.11.17.

Te is beszélsz álmodban?

Mondták már, hogy suttogsz álmodban, anélkül, hogy ennek tudatában lennél? Esetleg szoktál másokat álombeli kiabálásoddal felriasztani? Az alvás közbeni beszéd előfordulása meglehetősen gyakori, az alvászavar egyik formája.

#Nátha
2019.10.04.

Hogyan küzdd le a náthát lépésről lépésre?

Kaparó érzés a torkodban, fájó fej és test. Igen, mindez arra utal, hogy ismét ledönt a lábadról a nátha. Ám mindez nem jelenti azt, hogy szenvedned kell. Tippjeink segítségével leküzdheted a náthát még mielőtt az komolyabbra fordulna, és már egy napon belül jobban fogod érezni magadat! Haladjunk lépésről lépésre!

#fejfájás
2019.08.28.

Fáj a fejed? Segítünk!

Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot arra az esetre, ha fájna a fejed. A legfontosabbak: sok pihenés és nyugalom. Legtöbbször már a napirend megváltoztatása is elég.