Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

Ne egyél az augusztus 20-i rendezvényeken, ha ezeket tapasztalod!
#NÉBIH
2019.08.19.

Ne egyél az augusztus 20-i rendezvényeken, ha ezeket tapasztalod!

Az augusztus 20-i ünnepséget számos szabadtéri rendezvény is kíséri. A gyorsaság és egyszerűség miatt sokan választják ilyenkor az utcai ételárusok kínálatát. A NÉBIH összegyűjtötte, hogy mire figyeljünk, ha gyrososnál, lángossütőnél vagy fagylaltárusnál vásárolunk.

#allergia
2019.08.16.

Mit tehetünk a parlagfű allergia ellen?

A parlagfű virágzása idén sem marad el. Legerősebb allergén növényünk pollenszórása éppen most, augusztusban tetőzik. Lássuk, mit tehetünk a tünetek enyhítése érdekében.

#sarok
2019.08.09.

Hogyan előzhető meg a sarokfájdalom?

A sarokfájdalom igen kellemetlen tünet, amelynek hátterében számos ok állhat. Dr. Bányai Tamás ortopéd szakorvos, sportorvos szerint éppen a súlyosabb esetek kiszűrése végett szükséges a szakorvosi kezelés.

#ételmérgezés
2019.08.03.

Ételmérgezés: vigyázz, hogy mit eszel nyáron!

Gyomorrontás, hasfájás, hasmenés, hányás - a gyomor- és bélrendszeri fertőzések tünetei sokszor a higiéniás szabályok betartásával megelőzhetőek lennének. Mit tegyünk, hogy a nyári melegben az étkezések kellemetlen mellékhatásait elkerüljük?

#vízi balesetek
2019.07.31.

Tanulj meg biztonságosan úszni!

Mikor merészkedjünk a mélyebb vízbe, milyen szabályokat kell betartanunk? Íme, néhány jó tanács kezdőknek.

#here
2019.06.20.

Here önvizsgálat: miért fontos?

Tudtad, hogy a 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák? Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat.

#napfény
2019.06.09.

A napfény sötét oldala fotóval

Egy 69 éves teherautó-sofőr orvosi folyóiratban közzétett fényképe megdöbbentő módon illusztrálja, hogy milyen károsodást okozhat a túl sok napfény.

#allergia
2019.05.18.

Tévhitek az allergiáról

Hazánkban jelenleg a lakosság több, mint 25 százaléka küzd különböző szintű allergiával. A tünetek kezeléséről számos hiedelem kering a köztudatban.

#szag
2019.04.30.

Mi okozhatja a szaglás csökkenését?

A szaglás csökkenését nátha, túlzásba vitt orrcsepp vagy orrspray használat is okozhatja, de orrpolip miatt is bekövetkezhet. A szagok érzékelésére való képesség elvesztése korral is járhat, de súlyos betegségeket is jelezhet.

#szív
2019.03.20.

A nők szíve szívósabb, mint a férfiaké

Ha bármilyen betegség következtében romlik a szív teljesítménye, szívelégtelenség alakul ki, egy új vizsgálat igazolta, hogy a női szív ugyanolyan mértékű károsodás esetén is jobban bírja a megpróbáltatásokat, mint az erősebb nem tagjaié.

#allergia
2019.03.01.

Vigyázz! Veszélyes latexek

A latex egy természetes anyagból készült termék, amelyet a gumifa fehérjés, tejszerű folyadékából nyernek. Allergiásak lehetünk a latexre, annak keverékére, vagy mindkettőre.

#betegségek
2019.02.07.

Ki marad otthon a gyerekkel, ha megbetegszik?

Fej- és torokfájás, köhögés, orrfolyás: a megfázás és influenza tüneteit a hűvösebb időszakokban gyakrabban tapasztaljuk. Érdekes eredmények születtek egy nemzetközi kutatás során, amelyből többek között az is kiderült, hogy egy-egy megfázás esetén gyakran az apukák maradnak otthon a gyerekükkel.

#szédülés
2019.02.04.

Szédülékenység, egyensúlyvesztés - Mire utalhat?

Ismerős az érzés? Hányinger, szédülés, sápadtság, gyengeségérzet stb. Mindez az ájulás előtti állapotot jelzi. De vajon mi az oka az egyensúlyvesztésnek, szédülékenységnek vagy ájulásnak?