Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#középfülgyulladás
2018.10.28.

A középfülgyulladás alternatív kezeléséről

A fülgyulladás alternatív kezelési módjai általában nem ajánlottak a gyerekek részére – bizonyos kezelési módszereknek ugyanis veszélyes hatásaik lehetnek, vagy megakadályozzák a hagyományos gyógymódok eredményességét.

#fulladás
2018.09.09.

A fulladás okai

A légszomj egészséges embereken is jelentkezhet nagyobb fizikai megterhelést követően, de számos betegség tünete is lehet.

#hipertónia
2018.08.31.

Hipertónia fiatal korban

Kedves Szakértő! Végzős egyetemista vagyok, és nemrég állapították meg, hogy hipertóniám van. A vérnyomásom: 140/100. Azt hiszem, ez meglehetősen magas. Az elmúlt néhány hétben eléggé magam alatt voltam: egy influenzával kezdődött, ami azóta megfázásba ment át. A torkomban sok váladék gyülemlett fel, s azt hiszem, ennek a parlagfű-allergiám az oka. Ehhez jönnek még az élet egyéb stresszes helyzetei, s azt hiszem, ezek miatt érzem magamat gyengének és levertnek.

#kamaszkori depresszió
2018.08.10.

Az én kamaszkori depresszióm története

Név nélkül mesélem történetemet, kamaszkori depresszióban szenvedtem. Emlékszem, hogy azt mondták nekem, a középiskolai éveknek kellett volna a legszebbeknek lennie az életemben, de nekem életem egyik legrosszabb időszaka volt.

#hepatitis
2018.07.03.

Hepatitis C, a csendes vírus

A hepatitis C egy vér útján terjedő vírusos fertőzés, melyet a hepatitis C vírus okoz. A fertőzés elsődlegesen a májat támadja meg, de a kórokozó más szerveket is elérhet, illetve a máj sokrétű funkcióinak károsításával súlyos hatása van az egész szervezetre. Július 28. a hepatitis C világnapja.

#latex
2018.05.28.

A latexallergia tünetei és kezelése

A latex a gumigyártás alapanyaga. A gumit a gumifa (Hevea brasiliensis) kérgéből nyert tejnedvből állítják elő. Az anyag 1840-es felfedezése után 1927-ben számoltak be először latex érzékenységről.

#halláskárosodás
2018.05.11.

Egyre több a fiatal halláskárosult

Nem szabad fülhallgatóval olyan hangosan zenét hallgatni, hogy az elnyomja a környezeti zajokat - ezt tanácsolja mindenkinek a fül-orr-gégész főorvos. Noszek László azt mondta, Európában és Magyarországon is egyre több fiatal hallása károsodik, aminek a túl hangos zenehallgatás is oka.

#hallássérült
2018.04.16.

Hallásjavító „ékszerek”

Mi jut eszedbe a hallókészülékről? Ha egy barnás színű, ódivatú, furcsa tárgy a fül mögött, akkor biztosan nem hallottál arról, milyen hatalmas a fejlődés a hallókészülék-iparban. A mostanság elérhető különböző hallásjavító rendszerek némelyike olyan menő, mint a Mission impossible film kütyüjei, vagy akár egy csodaszép, márkás ékszer.

#számítógép
2018.04.14.

Az egér talán nem is olyan ártalmatlan?

A számítógép áldás is és átok is egyben. Rengeteget hallunk a számítógép lehetőségeiről és arról, hogy mire tudjuk használni. Azonban a káros hatásairól sokkal kevesebb szó esik. Pedig sajnos van, nem is egy. A legártalmatlanabbnak tűnő részének az egérnek is. Lássuk, mit is okozhat helytelen használata.

#autizmus
2018.04.02.

Autizmus: a bezárt világ

A fejlődés során leggyakrabban 3 éves kor körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek. Ma van az Autizmus Világnapja.

#akné
2018.03.28.

Fény, amely megszünteti a pattanásokat

Kúraszerűen, meghatározott ideig alkalmazva mérsékli a gyulladást és elpusztítja a pattanásokat okozó baktériumokat. Az akne lámpa működését dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus ismerteti.

#leggyakoribb daganatok
2018.03.24.

A 3 leggyakoribb daganattípus jelei

A statisztikák szerint a daganatos megbetegedések közül a három leggyakrabban előforduló típus a mellrák, a prosztatadaganat és a tüdőrák. Milyen jelek utalhatnak a betegségre? Tudj meg többet cikkünkből.

#lady gaga
2018.02.05.

Lady Gaga betegsége, a fibromialgia

Egészségi okokból lemondta elhalasztott európai turnéjának utolsó 10 koncertjét Lady Gaga. Közleményben jelentették be, hogy a 31 éves amerikai énekesnőt "súlyos fájdalmak gyötrik, amelyek nagy mértékben akadályozzák az élő színpadi szereplésben".

#kényszer
2018.01.22.

Mr. Monk, a kényszer iskolapéldája

Ismét egy sorozat, ami azáltal lett vicces és érdekes, hogy központi figurája pszichés problémákkal küzd: a nyomozó kényszer és felsorolhatatlanul sok fóbia mellett próbálja felderíteni a bűnügyeket.