Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#vészhelyzet
2014.06.23.

Mit kell tenned vészhelyzetben?

Érdemes elvégezni egy alap elsősegélynyújtó tanfolyamot, ahol megtanítják az újraélesztést és azokat az alapfogásokat, aemlynek alkalmazásával segíthetsz egy bajba jutott emberen. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket, és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig.

#külföld
2014.06.20.

Hogyan készüljünk a külföldi utazásra?

A magyarok által legszívesebben látogatott dél-európai turisztikai célpontok esetében az egyik legfontosabb tényező a hasmenés, a balesetek, az UVA/UVB sugárzás, a leégés és a tengeri csalánozók csípésének elkerülése

#anyajegy
2014.06.20.

Anyajegy eltávolítás - Amit tudni érdemes

Az anyajegyek többsége ártalmatlan bőrjelenség, amely csupán esztétikai gondot okozhat. Az anyajegyek kialakulásáról, felismerésről és eltávolításáról cikkünkben olvashatsz.

#allergia
2014.06.17.

Teszteld a tudásod! 5 kérdés az allergiáról

A nyári hónapokban évről-évre többen szenvednek allergiás tünetektől, a legerősebb allergén növény virágzása pedig még előttünk van. Azt, hogy melyik is ez a növény, a megelőzésről és kezelésről, illetve az allergiával kapcsolatos érdekességekről többet is megtudhat, ha kitölti rövid tesztünket, melyet dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével állítottunk össze.

#fejfájás
2014.06.16.

A fejfájás

Sokan vannak, akiknek a mindennapjait megkeseríti a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja.

#védőoltás
2014.06.15.

Mindent a védőoltásokról

Mindenki megkapja kiskorában, óvodában, általános iskolában, középiskolában a kötelező védőoltásokat. Vannak azonban olyan védőoltások, melyek nem kötelezőek, de kérhetőek.

#asztma
2014.06.13.

Sétával megelőzhető a COPD súlyosbodása

Már napi 3 km megtételével is sokat tehetnek állapotuk megőrzéséért a COPD-s betegek. Kutatások és klinikai tapasztalatok szerint a rendszeres séta segít megelőzni a tünetek rosszabbodását.

#epilepsziás roham
2014.06.13.

Mit tegyél, ha a barátodnak epilepsziás rohama van?

Az epilepsziás roham rémisztő látvány, a higgadt és szakszerű segélynyújtás azonban életet menthet. Éppen ezért fontos, hogy tudd, mit kell tenned, ha a barátodnak epilepsziás rohama van.

#ideg
2014.06.11.

A ganglion, azaz idegdúc okai és kezelése

Az idegdúc általában borsónyi méretű, de akár egészen nagy is lehet. Többnyire a csukló hátsó részén található meg, de előfordul annak elülső részén, a tenyéren vagy az ujjakon is.

#asztma
2014.06.10.

Az antibiotikumok asztmát okozhatnak

Egyes vizsgálatok azt igazolták, hogy az egy éves születésnap előtt szedett antibiotikumok növelik a gyermeknél az asztma kialakulásának kockázatát. Az újabb kutatások szerint az összefüggésben a sérült bélflóra mellett szerepet játszanak genetikai tényezők, és a csökkent immunvédekezés is.

#tetoválás
2014.06.09.

Lehet-e tetoválásuk a cukorbetegeknek?

Ha valaki cukorbeteg, sokkal jobban kell vigyáznia a testére és az egészségére, mint ép társainak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem csináltathat tetoválást magának, de sokkal jobban meg kell gondolnia, hogy belevág-e.

#probiotikum
2014.06.09.

Probiotikum kúra

Tavaszra nemcsak a vitaminraktárak merülnek ki, de a téli antibiotikum kúrák, hasmenéses betegségek is nyomot hagynak a szervezetben. A probiotikumok kedvező hatásairól dr. Polgár Mariannegyermek-gasztroenterológus, az Allergiaközpont főorvosa számolt be.

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

#asztma
2014.06.06.

Tanácsok asztmás betegek részére

Az asztma, a hörgők krónikus gyulladásával járó betegség. A betegség tüneteiként jelentkező légszomj, mellkasi szorító érzés, köhögés és zihálás a roham jelentkezésekor felerősödnek. Asztmás roham allergének, vagy más ingerek hatására jelentkezhet, melyek további gyulladást okoznak a légutakban, szűkítve azokat, ezzel megakadályozva a hörgőcskékben rekedt levegő kibocsátását. Ma van az Asztma Világnapja.

#stressz
2014.06.05.

Biztonságos edzés cukorbetegen is

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor-ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.