Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#orvos
2014.03.27.

Nem szeretünk orvoshoz járni

Akut panasz, vagy betegség fennállásakor, az esetek több mint 90%-ában nem fordulunk orvoshoz, noha a legtöbben félünk a problémák okozta esetleges szövődményektől – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes portál megbízásából készített.

#földimogyoró
2014.03.26.

Immunterápiával a földimogyoró-allergia ellen

Ami nálunk a liszt vagy a tej, az az Egyesült Államokban a mogyoró. A táplálékallergiák gyakoriságát tekintve a földimogyoró-allergia régóta listavezető, a mindennapokat is jelentősen megnehezítő betegség becslések szerint közel 2 millió embert érint az Államokban.

#depresszió
2014.03.25.

Beszélgess a szüleiddel a depresszióról!

Egy ideje rosszul érzed magad? Unod az iskolát, a jegyeid egyre rosszabbak, és nem találod a megfelelő energiát ahhoz, hogy javíts ezen? Mostanság sokat veszekedsz az anyukáddal, és a barátaiddal sem jobb a helyzet? A problémáidat a depresszió is okozhatja. Hogy mondd el a szüleidnek?

#rosacea
2014.03.25.

A rosacea kialakulásának okai

A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

#anesztézia
2014.03.19.

Anesztézia, altatás, érzéstelenítés

Legyen szó helyi érzéstelenítésről, vagy nagyobb beavatkozás miatt szükséges altatásról, nem árt, ha tisztában vagy az anesztéziával kapcsolatos alapinformációkkal.

#allergia
2014.03.18.

Megbetegít a gyógyszerem?

Tapasztaltál már rosszullétet, miután egy gyógyszert bevettél? Jelentkezett nálad arc-, szem-, ajakduzzanat, légszomj, esetleg bőrkiütés? Allergiás reakciót gyakran antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, helyi érzéstelenítők okoznak, de természetgyógyászati készítmények, gyógynövény tartalmú biokapszulák is hasonló tüneteket provokálhatnak. A gyógyszerallergia tüneteiről és vizsgálatáról dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa nyilatkozott.

#visszér
2014.03.17.

A visszér nemcsak nem szép, de veszélyes is

Nem csak esztétikailag zavaróak, de a komfortérzeten is rontanak a visszerek, hajszálerek. Dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebésze, érsebésze szerint érdemes még kihasználni a kevésbé napsütéses időszakot és egy kíméletes eljárással megszabadulni a kellemetlen visszerektől.

#vese-dialízis
2014.03.13.

A vese-transzplantáció

A vesével mindaddig nem sokat foglalkozunk, amíg nem okoz semmilyen problémát. Szükségesek az életben maradáshoz, mivel kiszűrik a káros és felesleges anyagokat a testben, például a plusz folyadékot vagy sót. Ha nem működnek jól (ezt nevezzük veseelégtelenségnek), az embernek vese-dialízisre kell járnia, vagy át kell esnie egy veseátültetésen.

#fájdalom
2014.03.10.

Hogy működik a fájdalommenedzsment?

A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomközpont holisztikus szemléletű ortopéd orvosa arról beszélt, hogyan „menedzselhetjük” a fájdalmat, mit tehet a szakember.

#pikkelysömör
2014.03.10.

Pikkelysömör - kezelési lehetőségek

A pikkelysömör elsődleges jellemzője, hogy a betegség a bőr elszarusodásával jár. A jelenséget a bőr szarutermelő sejtjeinek (keratinocyták) elburjánzása okozza.

#asztma
2014.03.08.

Az alvás, sportolás közben fellépő asztma

Az élet számos területén okozhat problémákat az asztma, ilyen például az alvás, a sport és a szénanátha. Mikor és milyen panaszokat tapasztalhatunk asztma esetén?

#tetanusz fertőzés
2014.03.05.

A tetanusz fertőzés

A mindennapi életünk során könnyen szerezhetsz olyan sérüléseket, melyek később elfertőződhetnek. Az ilyen fertőzések neve a tetanusz, vagy másnevén merevgörcs, amely a vázizmok tartós, görcsös megfeszülésével jár.

#influenza
2014.03.02.

Orvosold a megfázás tüneteit otthon!

10 étel és ital, amit érdemes fogyasztani, ha náthás vagy. A jól bevált húslevesen és forró teán kívül van számodra egy-két fincsi és hatékony meglepetés tippünk!

#áramütés
2014.03.01.

Mi a teendő áramütés esetén?

Áramütés esetén az elektromos égés a bőrön minimális tünetek formájában, illetve gyakorlatilag bőrtünetek nélkül is megjelenhet, de emellett mély szöveti károsodás is előfordulhat. Ha egy erős elektromos impulzus halad keresztül a testen, olyan mély szöveti károsodások fordulhatnak elő, melyek például szívritmuszavarok, szívmegállás kialakulását idézhetik elő.