Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#depresszió
2012.11.13.

A depresszióról és kialakulásának okairól

Korábban - hasonlóan az anorexiához - ezt sem tekintették igazi betegségnek. Jellemhibának, esetleg gyengeségnek gondolták. Ma már köztudott, hogy a depresszió valóban betegség, sokkal több mint egy kis levertség vagy panaszkodás.

#pcos
2012.11.11.

PCOS és táplálkozás

Sajnos PCOS-em van, ezért hullik a hajam. Kifejezetten vékony vagyok, csak 44 kg és 165 cm. A diéta érdekelne, hogy mi az, amit egyáltalán nem szabad enni, és mi az, amiből csak keveset.

#szex
2012.11.07.

HIV-fertőzöttek: sokan nem is tudnak betegségükről

Egy felmérés szerint az USA-ban a 13 és 24 év közötti HIV-fertőzöttek mintegy fele nincs is tudatában annak, hogy vírushordozó. Az adatokat számszerűsítve a bizonyított fertőzés közel 48 ezer fiatalt érint. Emellett a kutatást végző orvosok szerint kb. 232 ezer olyan ember él az USA-ban, akinek fogalma sincs a szervezetében jelen lévő kórokozóról.

#szexuális úton terjedő betegség
2012.11.07.

Szexuális úton terjedő betegségek és megelőzésük

A szexuális úton terjedő betegség tünetei nem feltétlenül jelentkeznek azonnal az érintkezés után. Néha napokig, hetekig semmi jel nem utal a lappangó betegségre, pedig már akkor is fertőz.

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#atópiás ekcéma
2012.11.05.

Ekcéma és táplálkozás

Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma tünetei jelentkezhetnek már kisgyermekkorban is, a panaszok pedig sok esetben végig kísérik a beteg életét.

#megfázás
2012.11.03.

9 tipp a megfázás természetes kezelésére

Úgy érzed, hogy nincs semmilyen orvosság, ami igazán eredményes lenne a megfázásod ellen, és a „12-egy-tucat” gyógyszerek csak kis ideig tartó enyhülést hoznak? Válaszd a természetes gyógymódot! Felkutattunk Neked néhány házi praktikát, amivel talán enyhítheted a megfázás kellemetlenségeit!

#stressz
2012.10.30.

Stressz és a szív- és érrendszeri betegségek

A dohányzás, a magas koleszterinszint, a túlsúly és a mozgásszegény életmód a leggyakrabban kihangsúlyozott tényezők, ha a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okait elemzik. A rizikófaktorok között azonban ma már a stressznek is jelentős szerepe van abban, hogy ezeket a betegségeket világszerte a halálokok listájának élén tüntetik fel.

#pikkelysömör
2012.10.29.

Miért alakul ki a pikkelysömör?

A pikkelysömör olyan krónikus betegség, amelynek kialakulásáért nagyrészben az öröklődés okolható. Férfiakat, vagy nőket érint inkább? Járhat egyéb problémákkal, mi köze például a diabéteszhez? Ma van a Pikkelysömör Világnap.

#látás
2012.10.26.

Jó(l) látni!

Október a látás hónapja. Még van lehetőséged felkeresni egy szemészt. Több helyen ingyenes szűréseket tartanak.

#nap
2012.10.24.

Szolárium és melanóma: a fiatal nők a legnagyobb veszélyben

Eltervezted, hogy egy szoláriumban fogod megszerezni az áhítatott bronzos bőrt a bálra vagy ballagásra? Fiatalabbak esetében fontolóra kellene venni a döntést. A bőrrákos esetek száma folyamatosan nő, leginkább a fiatal felnőttek körében, és a szoláriumok jelentik az egyik legnagyobb rizikófaktort.

#antibiotikum
2012.10.22.

Az antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásaik?

A bakteriális fertőzés esetén hatékony antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásai. Ide olyan kellemetlen hasi panaszok sorolhatók, mint a haspuffadás és a hasmenés. Az antibiotikumos kezelés esetén bevitt probiotikumok viszont enyhíthetik ezen tüneteket, s újra egyensúlyba billenthetik bélflórád felborult egyensúlyát.