Betegségek, nemi betegség

#Betegségek #nemi betegség

44 db cikk a témában

#húgyúti kövesség
2012.08.22.

A húgyúti kövesség kezelése

A húgyúti kőbetegség gyógykezelése a következő elemeket foglalja magában: fájdalomcsillapítás (görcsoldás), szintén fájdalomcsillapítási céllal illetve a súlyos szövődmények megelőzése céljából végzett vizeletelterelés, spontán kőürülést elősegítő lépések, kőoldás, kőeltávolítás.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#herpesz
2011.12.16.

A nemi herpesz szappannal is terjed?

Tisztelt doktornő! A szobatársamnak hüvelyi herpesze van, és közösen használjuk a szappant. Mekkora az esély rá, hogy megfertőződjek a közös szappanhasználattól?

#HPV
2011.12.06.

A HPV a fiúkra is veszélyes!

A férfiakat is ugyanúgy veszélyezteti a humán papillomavírus, mint a nőket! A pénisz, a végbélnyílás, a fej és a nyak körül kialakult rákos megbetegedések egyaránt származhatnak ezen kórokozó valamelyik fajtájától.

#szex
2011.10.21.

A meleg srácok egészségügyi kockázatai

A meleg férfiak számára fontos az elővigyázatosság, nem csak a szexuális úton terjedő betegségekkel, de a depresszióval és más egészségügyi kockázatokkal is számolniuk kell. Valamint az általános egészségi állapotuk karbantartásáról sem szabad megfeledkezniük.

#nászutas betegség
2011.06.06.

Nászutasok betegsége: te is elkaphatod!

A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.

#hiv
2011.06.01.

Tények és tévhitek az AIDS-szel kapcsolatban

A világ egyik legsúlyosabb betegsége a rák mellett az AIDS. Sokan rettegnek e szó hallatán, de nem is igazán vannak vele tisztában, hogy mit jelent. Az alapvető probléma az, hogy az emberek eleve összekeverik a HIV-fertőzést az AIDS betegség fogalmával. Itt az ideje, hogy tisztázzunk néhány hiedelmet.

#orvos
2011.03.27.

Kérdések, amiket föltehetsz az orvosodnak

Valószínűleg szoktál válaszolni az orvosod kérdéseire – de kérdezz saját magad is! Tedd fel a kérdéseidet bármiről, amiről szeretnél megtudni többet: hisz ez a te szervezeted.

#hüvely
2010.11.01.

Hüvelyfertőzés 14 évesen - Hova forduljak?

"Azt hiszem, elkaptam valami fertőzést a hüvelyemben. Két napja viszket, és nem tudom, mi a teendő. Nőgyógyászhoz nem szeretnék még menni. 14 éves korban kell szülői beleegyezés?"

#szex
2009.09.14.

Vénuszbetegség

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő betegségek az 1990-es évek előtt csak nemi betegségekként (venereal diseases), VD-ként emlegették? A szó a latin „venereus” szóból ered, mely tulajdonképpen azt jelenti, hogy Vénusztól, a rómaiak szerelem istennőjétől való.