Drog, cigi, alkohol, dohányzás

#Drog, cigi, alkohol #dohányzás

106 db cikk a témában

#dohányzás
2019.08.03.

Mennyire káros a party dohányzás?

Mit jelent egész pontosan az a fogalom, hogy party dohányzás? Ez is ugyanolyan káros, mintha rendszeresen cigarettáznánk? - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#leszokás
2018.11.04.

Ne félj leszokni a dohányzásról! - 2. rész

Tudod, hogy le kell szoknod a dohányzásról az egészséged érdekében. Akkor meg mi tart vissza? Elképzelhető, hogy félsz a hízástól, attól, hogy elrontja a hangulatod, vagy hogy nem fog sikerülni. De mi van, ha nem kell feltétlenül így történnie?

#dohányzás
2018.10.11.

Ne félj leszokni a dohányzásról!

Tudod, hogy le kell szoknod a dohányzásról az egészséged érdekében. Akkor meg mi tart vissza? Elképzelhető, hogy félsz a hízástól, attól, hogy elrontja a hangulatod, vagy hogy nem fog sikerülni. De mi van, ha nem kell feltétlenül így történnie?

#daganat
2018.03.21.

A dohányzás bőrrákot okozhat

A dohányzás nemcsak ráncokat és megereszkedett bőrt okozhat, hanem növeli az esélyét egy bizonyos típusú bőrrák kialakulásának is - állítja egy új kutatás eredménye.

#drog
2018.01.03.

Züllésbe visz a Facebook?

Amerikában azok a tinik, akik közösségi oldalakat vagy TV-sorozatokat néznek, hajlamosabbak arra, hogy alkoholizáljanak vagy drogozzanak, mint azok, akik kevésbé vannak kitéve az efféle médiának.

#e-cigaretta
2016.04.13.

Az e-cigarettázó fiatalok egy éven belül dohányosok lesznek

Az elektromos cigarettára sokan úgy tekintenek, mint káros következmények nélküli, modern dohányzási formára. A Tobacco Control folyóiratban közölt kutatás szerint azonban az ártalmatlannak vélt szokás egyenes utat nyit a hagyományos dohányzás felé: az e-cigiző fiatalok körében háromszor nagyobb a rászokás esélye.

#e-cigaretta
2015.12.18.

E-cigaretta: mi a szakértők véleménye?

Az elektronikus cigaretta egy új, a dohánytermékek közé sorolt eszköz, amelynek az egészségre gyakorolt hatásai és népegészségügyi kockázatai nem ismertek pontosan, a vele kapcsolatos információk ellentmondásosak. Íme, a Magyar Orvostársaságok Szövetségének állásfoglalása.

#ne gyújts rá
2015.11.19.

Nagyon sokan dohányoznak Magyarországon

Európai viszonylatban nagyon sokan dohányoznak Magyarországon, pedig ennek jelentős egészségügyi következményei vannak - olvasható az MTI-n.

#elektromos cigaretta
2015.10.30.

Az elektronikus cigaretta sem veszélytelen az egészségre

Az elektronikus cigaretta sem veszélytelen az egészségre, a kifújt vízpára propilén-glikollal, glicerinnel, aldehid, keton és észter vegyületekkel telített - figyelmeztet közleményében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

#dohányzás
2015.10.27.

A legjobb dohányzásellenes plakátok

A káros szenvedélyekről valóban nem könnyű lemondani. Sokan küzdenek a cigarettázás dilemmájával is: letenném, de nem megy. Sok esetben a végső elhatározáshoz elég egyetlen dolog, ami kizökkent, eltántorít vagy épp sokkolóan hat. Rosszabb esetben ez egy betegség, ami a dohányzás miatt alakult ki. Jobb esetben egy olyan tény, amire eddig nem is gondoltál. Íme, néhány elrettentő plakát, amely rámutat, hogy miért nem érdemes dohányozni.

#dohányzás
2015.10.24.

Még egy ok a leszokásra: veszélyes vegyületek a cigarettákban

Minden egyes percben, amikor nem dohányzol, valami csodálatosat teszel az egészségedért. Vannak olyan hatások, amik rögtön jelentkeznek, és vannak hosszú távúak is. Amint leteszed az utolsó cigarettádat, a testedben pozitív változások kezdődnek.