Drog, cigi, alkohol, drog

#Drog, cigi, alkohol #drog

106 db cikk a témában

#mefedron
2010.09.02.

Betiltják a mefedront!

A kormány drogügyi tanácsadó testülete úgy döntött: betiltják a "kati" becenéven is ismert népszerű partidrogot, a mefedront.

#alkohol
2010.08.06.

Lehet, hogy függő vagy?

Elgondolkodtál mostanában a droggal és/vagy az alkohollal való viszonyodon? Akadályozza valamiben az életed? Rosszkedvű leszel, ha eszedbe jut a velük kapcsolatos problémáid? Kontrollvesztett állapotba kerülsz, ha használod őket? A következő teszt kitöltésével megtudhatod, hogy tényleg segítségre van-e szükséged.

#marihuána
2010.04.25.

Okozhat remegést a marihuána?

Körülbelül egy éve nagy ritkán, legfeljebb kéthetente egyszer, elszívok egy marihuánás cigit. A legutóbbi két alkalommal, miközben szívtam, rángani kezdett a lábam, amin nem tudtam uralkodni. Nem fájt úgy, mintha görcs állt volna a lábamba, de kellemetlen és zavaró volt. Lehet, hogy csak az idegesség okozta (akkor gyújtottam rá először a többiek előtt, és kicsit izgultam, hogy a szobatársaim esetleg megorrolnak rám)? Netán a drog mellékhatása volt ez?

#drogfüggőség
2010.04.02.

Segítség! Heroinfüggő a bátyám!

A bátyám harmincöt éves, heroinfüggő. Az egész családunkat hintába ültette ezzel a droggal. MINDANNYIAN szeretnénk kiszállni ebből a hintából: csak akkor van szüksége a családra, amikor újra ehhez az undorító szerhez akar nyúlni.

#cannabis
2010.03.01.

Hosszú távon pszichózist okozhat a füves cigi

Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki cannabist, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.

#marihuána
2010.02.05.

A suli, ahol minden órán van marihuána

A Michigani Southfieldben járunk. A legtöbb iskolában a marihuána sokkal inkább tanórán kívüli kérdés. Ezzel szemben a Med Grow Cannabis Egyetemen a marihuána kikötés: a történelme, termesztése és a kapcsolódó jogi programok az egyetem új karának tananyagához kapcsolódnak.

#drog
2010.02.03.

Drogos tiniké a világ?

Az éves jelentések alapján azt mondhatjuk, hogy szinte csak jó híreket kaptunk a tini-kábítószer használatról. A dohányzás aránya alacsonyabb, mint bármikor ezelőtt, kevesebben használnak amfetamint, speedet, kokaint és LSD-t, ráadásul a mértéktelen ivászatok is kevésbé fordulnak elő, mint korábban.

#marihuána
2010.01.21.

Marihuána - mi igaz és mi nem?

Rengetegen vallják azt, hogy ha marihuánás cigit szívnak, ellazulnak tőle, és ez a tevékenység elűzi a stresszt. Sokan azt állítják, hogy szerotonin van a fűben, ami antidepresszánsként hat. De vajon mi igaz ebből?

Az ecstasy mellékhatásai az ágyban
#szex
2009.12.18.

Az ecstasy mellékhatásai az ágyban

Biztosan ti is hallottatok már olyan dolgokról, hogy az ecstasynak lehetnek különböző szexuális mellékhatásai. De vajon ezek igazak, vagy nem? Például az ejakuláció elmaradását okozhatja az ecstasy fogyasztás?

#marihuána
2009.10.28.

Marihuánás memóriazavar ellen ösztrogén?

A petefészek és az ösztrogén hormon megvédheti a nőket a marihuána aktív összetevője által okozott tanulási és memória zavaroktól – vetődött fel a feltételezés egy patkányokon elvégzett kísérlet során.

#drog
2009.09.04.

Az alkohol és drog rehabilitáció 4 fokozata

Hogyha úgy döntesz, hogy részt veszel egy alkohol és kábítószer elvonó kúrán, át fogsz menni egy négy lépésből álló folyamaton, ahol megtanulhatod hogyan élj tiszta és józan életet.

#drog
2009.07.17.

DrogJog – Büntetőjogi eljárások droghasználatkor

Minden fiatalnak dönteni kell élete során megannyi kérdésben, és ezen kérdések közül jó néhány a drogokkal kapcsolatos. Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre? Satöbbi, satöbbi…

#drog
2009.07.15.

DrogJog – Mennyi a csekély mennyiségű kábítószer?

Törvényeink az egyes kábítószerekkel kapcsolatos elkövetési magatartások jogkövetkezményeit aszerint is megkülönböztetik, hogy milyen mennyiségű kábítószerrel követték azt el. Természetesen nem lehet mindegy a rendőrségnek, az ügyészségnek illetve a bíróságnak, hogy egy szál marihuánás cigarettát találtak az elkövetőnél, vagy egy egész ültetvénynyit. Eszerint a jogszabály differenciál a vonatkozásban, hogy az egyes drogfajtáknak milyen hatóanyag tartalma van.