Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

354 db cikk a témában

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.

#dohány
2015.10.04.

Mi történik a testeddel, ha leszoksz a dohányzásról?

Sosem túl késő leszokni a dohányzásról! Leszokni - akármilyen korban és akárhány évnyi dohányzás után is teszed - azt jelenti, hogy a várható élettartamod ideje megnövekszik, feltéve ha azelőtt szoksz le, mielőtt komoly betegséged lenne. Íme, a leggyakoribb kérdések a dohányzással való felhagyásról.

#dohányzás
2015.10.03.

Dohányzás: a leszokás nehézségei

Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amit a dohányzásról való leszokás okoz.

#alkohol
2015.09.25.

Alkoholista a testvérem, segíteni akarok rajta

A bátyám rendszeresen sokat iszik, és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék ennek megakadályozására, hogyan segíthetnék neki leszokni az alkoholról? Még nincs 21 éves, és nagyon agresszív a viselkedése, ha piál.

#vizipipa
2015.09.18.

Vízipipa: ebbe is belefulladhatsz

A tévhitekkel ellentétben a vízipipadohány szívásával is nikotin és szén-monoxid jut a szervezetbe. A 20-tól 80 percig tartó vízipipázás során, annyi füst jut be a szervezetbe, mint száz cigaretta elszívásával.

A kéjgáz egészségügyi kockázatai
#kéjgáz
2015.09.16.

A kéjgáz egészségügyi kockázatai

Tisztelt szakértő! A bulikon gyakran látok olyan fiatalokat, akik a lufiból szívnak valamiféle gázt. Úgy hallottam, hogy ez a dinitrogén-oxid, más néven kéjgáz, amit arra használnak, hogy feldobják vele a hangulatukat. Azon tűnődtem, hogy ki kéne próbálni, de aggályaim vannak...

#alkohol
2015.09.09.

Az ivászat tönkreteszi a memóriát

A tivornyázás komolyan károsíthatja a fiatalok még fejlődésben lévő agyát. És itt nemcsak a pillanatnyi emlékezetkiesésre kell gondolnunk...

Ezt művelték velem a drogok
#drog
2015.08.26.

Ezt művelték velem a drogok

25 éves srác vagyok. 7 évig drogoztam és 9 évig voltam alkoholista. 15 évesen már egyedül töményeztem suli előtt. 13 éve dohányzom (édesanyám halála óta), de már egész gyerekkoromban is voltak depresszív gondolataim.

#kamasz pipa
2015.08.24.

Jó megoldás cigi helyett? – a vízipipa

Nemrég beszélgettem egy lánnyal, nevezzük Briginek, aki fiatal kora ellenére máris cigifüggő. A jó oldala az egésznek, hogy ő ezt tudja magáról, és próbál rajta változtatni. Sokat beszélünk, már egy hónapja nem szívott egy szálat sem. Elmondta, hogy sok a kísértés, hiányzik a cigi – és maga az érzés is hiányzik, ahogy beszívja, füstkarikát fúj, azaz pöfög.

#drog
2015.08.12.

A kilencedikesek harmada iszik és dohányzik

A kilencedikesek már több mint fele túl van az első szál cigin, harmaduk az elmúlt egy hónapban valamilyen rendszerességgel dohányzott - derül ki a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet felméréséből.

A drogfogyasztás egészségügyi következményei
#drog
2015.08.05.

A drogfogyasztás egészségügyi következményei

A drogfüggőség valójában nem más, mint agyműködési zavar. Habár az első droghasználat még történhet önként, a rendszeres droghasználat bizonyítottan megváltoztatja a génkifejeződést - ez az a folyamat, amikor a DNS-ben tárolt információ segítségével lezajlik az RNS-transzkripció, majd a fehérjeszintézis.

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

#alkohol
2015.07.16.

Az alkohol és koffein együttes hatásai

Attól, hogy legurítasz egy bögre kávét, nem maradsz józan, viszont éppen eléggé tart ébren ahhoz, hogy az már veszélyes legyen! – tételezi fel egy a napjainkban világot látott kutatás.

#alkohol
2015.06.15.

Védekezés nélküli szexhez vezethet az alkohol

Egy tanulmány szerint az egyszerre elfogyasztott alkohol mennyisége közvetlenül befolyásolja, hogy az illető milyen eséllyel fog meggondolatlan szexuális cselekményt folytatni.

#drog
2015.06.09.

DrogJog: mi számít drognak?

Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre nézve? Számos kérdést felvetnek a drogok: összeszedtük a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre.