Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

354 db cikk a témában

#buli
2015.05.24.

7 veszélyes buliszituáció - Második rész

A tiniken levő nyomás kockázatosabbá teszi a bulizást, mint amilyennek lennie kellene. Lássuk, milyen veszélyes helyzetek állhatnak elő, és hogyan tudsz védekezni ellenük.

Mi az a rágódohány?
#rágódohány
2015.05.22.

Mi az a rágódohány?

A rágódohány egyike a füstmentes dohányfajtáknak. A füstmentes dohányokat vagy a különböző dohánykeverékeket általában orron keresztül szívják fel vagy ínybe dörzsölik, nem pedig elfüstölik.

#cigi
2015.04.11.

A vízipipa tényleg nem káros?

Sokan azt hiszik, hogy a vízipipa biztonságosabb mint a cigi, mert a víz miatt kevesebb méreg jut az ember szervezetébe. Pedig a dohány nem kevésbé káros. A vízipipázók tulajdonképpen több dohányfüstöt lélegeznek be, mint azok, akik dohányoznak, a füst állandó áramlása miatt.

#diszkó
2015.04.04.

Mennyi ideig fog zúgni a fülem diszkó után?

"Pár napja voltam egy diszkóban, ott eléggé nagy hangerővel bombázták a fiatalokat. Mikor kimentem, azt tapasztaltam, hogy zúg, sípol a fülem. Van-e esély arra, hogy ez a nagyon pici sípolás is elmúljon, vagy ezzel együtt kell éljek?" A szakértő válaszol.

#füves cigi
2015.03.25.

A füves cigi hetekre elhangolja az agyat

A rekreációs célú kannabiszfogyasztás – szemben az orvosi célúval – drámai módon csökkenti az agy finomszabályozását biztosító molekulák mennyiségét. A kutatókat sokkolta, ahogyan a THC valósággal lesöpörte a kulcsfontosságú fehérjéket az idegvégződésekről. A Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének meglepő eredményét a világ legrangosabb idegtudományi szaklapja, a Nature Neuroscience közölte.

#marihuána
2015.03.14.

A kamaszok és a marihuána

Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik korán elkezdik a dohányzást, nagyobb valószínűséggel próbálják ki a marihuánát.

#alkoholfogyasztás
2015.01.31.

Már egyetlen pohár alkohol is balesetet okozhat!

A legtöbb alkoholfogyasztásra visszavezethető sérülés mérsékelt alkoholfogyasztás után történik, derül ki abból a svájci diplomamunkából, mely az alkoholfogyasztás és a sérülések közti kapcsolatot vizsgálta.

#dohányzás
2015.01.27.

A cigitől csökken az IQ!

A dohányzóknak alacsonyabb az IQ-ja, mint a nemdohányzóké, és minél többet szívnak, annál alacsonyabb! Napi egy doboz cigi átlagosan 7.5 ponttal kisebb IQ-t jelent!

#tetoválás
2015.01.27.

8 kockázatos dolog tinik számára

Tetoválás, piercing, hajfestés, dohányzás, alkohol, drog. Megannyi veszély leselkedik rád, amelyek csapdájába könnyű beleesni. Útmutatásunk segít, hogy könnyebben tudj dönteni.

#drog
2015.01.26.

Őszintén a drogokról

Mára már sajnos bárki hozzájuthat drogokhoz illegálisan és legálisan is. Legálisan például akkor, amikor egy "hiperaktív" gyereknek gyógyszert adnak - ez a gyógyszer valójában egy nagyon erős drog.

#Wernicke-Korszakov-szindróma
2015.01.06.

Az alkoholizmus Wernicke-Korszakov-szindrómához vezethet

A B1-vitamin, más néven a tiamin alapvetően szükséges a szénhidrátok energiává alakításához, a szív, az idegrendszer és az izmok megfelelő működéséhez. Ez a vitamin megtalálható a tésztafélékben, a teljes kiőrlésű gabonában, a sovány húsokban, a borsóban és a szárított babban. A Wernicke-Korszakov-szindróma esetén a tiamin nem megfelelően szívódik fel és tárolódik a szervezetben.

#drog
2014.12.30.

Miért akadnak ki a szülők, ha szóba kerül a drog?

Minden szülő rémálma, hogy a gyermeke eltűnik, megsérül, vagy drogozni kezd. Különösen nagy a veszély ilyenkor, a szilveszteri bulik alkalmával. A különböző drogok - legyen az füves cigi vagy heroin - a szülők számára egyet jelent a veszéllyel. Miért reagálnak így a szülők? Miért félnek attól, hogy a gyermekük „drogos” lesz?

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#vízipipa
2014.06.11.

Hallottál már a vizipipáról?

A vízipipa egy olyan díszes, pipaszerű szerkezet, amit az asztal közepére tesznek - főként keleti országokban. A vízipipában dohány és víz található, és hosszú csövének végén szipka található, amelyet szívni kell.