Hírek

A banán hihetetlen hatásai
#banán
2023.06.11.

A banán hihetetlen hatásai

Mostantól garantáltan más szemmel fogsz nézni a banánra: cikkünkből megtudhatod, milyen pozitív hatással van a szépségedre és az egészségedre.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2023.06.10.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

Partira fel!
#buli
2023.06.10.

Partira fel!

Ha szombat este, akkor buli – így gondolja a tizenévesek nagy többsége. A lázas készülődés, az összeszokott társaság, és a jól bevált szórakozóhely azonban egyáltalán nem biztos, hogy garancia egy feledhetetlen élmény megszerzésére. A barátnők lelépnek egy-egy pasival, túl nagy a füst, a tömeg miatt nem lehet táncolni, mindenki lökdös – és ehhez hasonló negatív tapasztalatok robbantják ki az ötletet: szervezzünk egy saját partit!

28 nap vagy 40? Íme, ennyi ideig kellene a ciklusodnak igazából tartania
#menstruáció
2023.06.10.

28 nap vagy 40? Íme, ennyi ideig kellene a ciklusodnak igazából tartania

Amikor a menstruációs ciklusról van szó, meghatározni, mi normális, igazából arról szól, mi normális neked. Annak ellenére, amit sokunk hallott, a valóságban a menstruációs ciklus nem mindig illik bele egy pontos és rendes 28 napos váltakozásba. Szóval, ha a ciklusod inkább 25 vagy akár 40 nap, ne aggódj – csak kövesd nyomon a saját ciklusod és a tüneteket, melyek esetleg előfordulnak havonta.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?
#sport
2023.06.09.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?

Fogyókúra során az energiabevitel csökkentése önmagában gyakran nem bizonyul hatékonynak. A csökkent energiabevitelt a hatékonyság érdekében fokozott fizikai aktivitással szükséges kiegészíteni. Azonban nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választ valaki, azt milyen rendszerességgel, milyen időtartammal űzi, ezért itt szeretnénk szólni a különböző sportok előnyeiről, hátrányairól.

Tippek társas magány ellen
#társas magány
2023.06.09.

Tippek társas magány ellen

Voltál már magányos? Nem, most nem a szimpla egyedüllétre gondolunk, hanem arra a kínzó érzelmi állapotra, amikor erőteljes ürességet, kirekesztettséget érzel, ami elvág és elidegenít mindenkitől. Arra az érzésre, amikor hiába van a közvetlen közeledben annyi ember, mégis kívülállónak érzed magad.

A terhesség első 15 jele
#terhesség
2023.06.08.

A terhesség első 15 jele

Tudnod kell, hogy a terhesség legkorábbi jelei közül sok nagyon hasonlít a premenstruációs (menstruációt megelőző) szindróma tüneteihez. Ezért hiába próbálják – főleg a nemi életet éppen megkezdő fiatalok – tünetek alapján megjósolni, teherbe estek-e vagy sem, ezt nem lehet!! Sok várandós nő számol be enyhe alhasi görcsökről, nyomásérzésről és a mellek érzékennyé válásáról.

Feng shui alapelvek
#feng shui
2023.06.08.

Feng shui alapelvek

Gyakran halljuk manapság ezt a kifejezést, sőt már-már „trendi” is lett ilyen módon berendezni a lakásunkat, vagy akár az életterünket. Mégis úgy gondolom, hogy sokan csak a felkapottsága miatt teszik mindezt, és nem is tudják, hogy mit is jelent valójában ez a kifejezés, honnan ered a feng shui, és mik az alapelvei.

Fiatal segítő – Mi is ez?
#gondozás
2023.06.08.

Fiatal segítő – Mi is ez?

Fiatal segítő vagy gondozó az a 18 év alatti személy, akinek valaki másról, például szülőről vagy testvérről kell gondoskodnia. Előfordulhat, hogy egy fiatalnak gondoskodnia kell valakiről, mert az illető beteg vagy mentális egészségügyi problémái vannak.

Sokkoló tények a passzív dohányzásról
#dohányzás
2023.06.07.

Sokkoló tények a passzív dohányzásról

A cigaretta összetevői és adalékanyagai égés közben veszélyes, mérgező termékekké alakulnak át. A cigarettafüst 4000 komponense közül például 40 bizonyítottan rákkeltő.

Megcsalók
#tesztoszteron
2023.06.07.

Megcsalók

Miért kockáztatnak a férfiak mindent egy kis kalandért, szexért? A felelős nem más, mint az agyi kémia, az evolúció, és igen, a tesztoszteron!

Szépség- és testápolási tanácsok
#szépségápolás
2023.06.07.

Szépség- és testápolási tanácsok

Első ránézésre látszik valakin, hogy ápolt vagy ápolatlan, törődik magával vagy sem. Óriási a különbség. Legfőképpen saját egészségünk és kedélyállapotunk miatt, máskülönben a megjelenésünkre való tekintettel érdemes időt szentelni szépségünk és testünk ápolására.

Nassolni jó (?)
#nassolás
2023.06.06.

Nassolni jó (?)

Kerüld el a napközbeni felesleges nassolást! A tízóraira vagy uzsonnára elfogyasztott pár szelet keksz még nem bűn, de össze-vissza ne fogyassz ilyesmit!

A nyár 5 legjobb sportja
#nyár
2023.06.06.

A nyár 5 legjobb sportja

A nyári szórakozás nem csak a bulikról, a sütögetésről, és a rövid ruhákról szól. Nyáron lehetőségünk van arra is, hogy a szabadban, friss levegőn sportoljunk, ám a hatalmas forróságban figyelnünk kell a megfelelő hidratációra is.