Hírek

#illemszabályok
2021.11.14.

Ki köszön először: a nő, a férfi, a tanár vagy az idős ember?

Mivel társadalomban élünk, mindannyiunknak ismernie kell néhány illemszabályt, melyek gyakorlásával egymás iránti tiszteletünket fejezzük ki. A köszönés a tisztelet kifejezésének egyik legalapvetőbb formája, a kapcsolatkialakítás első lépése.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

Kritikus helyzetek a családban
#család
2021.11.10.

Kritikus helyzetek a családban

Minden család egyedi és különleges. Nem számít, hogy milyen összetételű családban élsz, anyukád és apukád békében együtt vannak, vagy elváltak, a nagyszüleid nevelnek-e vagy esetleg van egy mostohád, mindenhol vannak problémák. Cikkünkben összeszedtünk pár tanácsot neked, hogy a nehéz családi időszakokat könnyebben át tudd vészelni.

#csendes
2021.11.08.

Hogyan kezeljünk egy csendes tinit?

Problémád van azzal, hogy gyermeked megnyíljon neked? Csak egyszavas válaszokat ad, amikor kérdezel tőle valamit? Ha gyermeked csendes és nem kommunikál, ne aggódj, nincs egyedül ezzel. A valaha beszédes tinik is szótlanná válhatnak egy időre. Ha ezzel küzdesz, segítünk néhány tippel.

#e-book
2021.11.06.

Olvasás: könyv vagy e-book?

Naponta tapasztaljuk, kutatások mutatják ki, láthatjuk a saját szemünkkel, hogy a fiatal korosztály egyre kevesebbet olvas. Azt is tudhatjuk, hogy kevesebb könyv fogy, és látjuk, hogy az Y és Z generáció tagjai inkább a telefonjaikkal játszanak, mint hogy egy könyvet vegyenek elő. Aggódjunk?

#y generáció
2021.11.03.

Hogyan működik az y generáció?

Először is, volt a népességrobbanás. Aztán az x generáció, majd az y. Ez utóbbi demográfiai meghatározás az 1978-1989 között születetteket jelenti, de sokszor utalnak ezzel az 1977 és 2000 között világra jött emberekre is.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!
#prosztata
2021.11.02.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!

A férfiak jelentős részének tudomása van a prosztatája létezéséről, ugyanis számtalan kellemetlen tünet okozója lehet ez a szerv. Amíg jól működik, jelenléte teljesen észrevétlen marad. Éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel. Erre hívja fel a figyelmet idén novemberben is a Movember-mozgalom.

#abortusz
2021.11.01.

Döntés az abortuszról

A legjobb döntés, ha egy lány azonnal szól az édesanyjának, apjának, bármilyen szülői szerepet betöltő személynek az abortuszról. A legtöbben szeretnének az érzéseikről, félelmeikről beszélni. Támogasd lányod akkor is, ha dühös, csalódott, meglepődött vagy, hiszen neki most erre van szüksége.

#fog
2021.10.30.

Az elhanyagolt fogazat veszélyes következményei - Gondoltad volna?

Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs, parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.

#szerelem
2021.10.29.

Mit ne tegyél, amikor szerelmes vagy?

A szerelem lehengerlő érzés. Ha valaki szerelmes, kicsit mindig másképp viselkedik, mint egyébként. De van néhány olyan dolog, amit még ebben a rózsaszín felhős állapotban sem szabad elkövetni!

#anyagcsere
2021.10.28.

10 tipp az anyagcseréd felgyorsításához

Az anyagcsere (metabolizmus) felgyorsítása a fogyókúrázók Szent Grálja. Vajon milyen gyors egy ember anyagcseréje? Ez több mindentől függ. Vannak, akik öröklik a gyors anyagcserét, mások a lassút. Tudtad például, hogy a férfiak több kalóriát égetnek el, mint a nők, még pihenés közben is?

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint
#koleszterin
2021.10.27.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint

Összefüggés van a magasabb szérum D-vitamin szint és az alacsonyabb plazma koleszterinszint között az általános iskolásoknál - derül ki a Kelet-Finn Egyetem új kutatásából. Ez része volt a Physical Activity and Nutrition in Children (PANIC) tanulmánynak, amelyben összesen 512 6 és 8 év közötti fiatal vett részt.