Hírek

#szem
2021.08.10.

Mi okozhatja a szemviszketést?

A szemviszketés az allergiás kötőhártya-gyulladás legjellegzetesebb tünete. Az allergiás reakció során a sejtekből felszabaduló kémiai anyagok hatására az erek kitágulnak, folyadék jut ki a szövetekbe, kialakul a vizenyő és fellép a viszketés. Mitől viszket a szemünk? Mikor forduljunk orvoshoz?

#döntés
2021.08.09.

Dönts már végre! Az elbizonytalanodás okai

A te életed is döntések sorozata: pirítóst reggelizz vagy lekváros kenyeret, a fekete pólót vedd fel vagy inkább a zöldet, busszal vagy gyalog menj, kérj segítséget a házi dolgozathoz és ha igen kitől?

#telefonálás vezetés közben
2021.08.08.

A vezetésre figyelj, ne a telefonodra

Vezetés közben a telefonálás, SMS-ezés, chatelés vagy már annak gondolata is annyira figyelemelterelő lehet, hogy balesethez vezethet.

#cukorbeteg
2021.08.08.

A cukorbetegség megelőzése kamaszkorban

A cukorbetegség rohamosan terjed a fiatalok körében. Nem csupán örökletes hajlam befolyásolja kialakulását, hiszen az a helyes táplálkozással és életmóddal sok esetben megelőzhető.

#erőszak
2021.08.07.

Élet nemi erőszak után

Nagyon nehéz arról beszélni, hogy milyen is egy nemi erőszak, hogy mi történt, mert szavakkal ezt leírni nem igazán lehet. A nemi erőszak egy testi, lelki és szellemi, szexuális bűncselekmény egyszerre. Rengeteg áldozat van, aki nem mer róla beszélni szerte az egész világon.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!
#nyár
2021.08.06.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!

Ismerd és oszd meg az információkat a nyaralásodról - és most nem arra gondolunk, hogy azonnal posztolj egy képet magadról a Facebookra – ez valami sokkal fontosabb és hasznosabb. Mielőtt elindulnál, fontos, hogy leírd azokat a fontos címeket, telefonszámokat, amikre vész esetén szükséged lehet.

#internet
2021.08.05.

Kémkedés az interneten

A barátod, a barátnőd vagy az exed megpróbálja lenyomozni, hogy milyen honlapokat látogattál meg? Megvan a jogod hozzá, hogy az internethasználatod valóban magánjellegű legyen. Mit tehetsz a kémkedés ellen?

#intimtorna
2021.08.05.

Az intimtorna mindenkinek ajánlott

Az intimtornáról lehetséges, hogy eddig azt gondoltad, hogy csak a középkorú hölgyek tornája. Ám az intimtorna több ennél. Miért is?

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz
#allergia
2021.08.04.

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz

Jártál már orvosnál, de úgy gondolod, hogy a tüneteket egyedül is képes vagy csillapítani? Szedsz valamilyen gyógyszert, de nem tudod, pontosan mire? Csak néhány azok közül a tévedések közül, amelyekkel kínszenvedéssé változtathatjuk az allergiaszezont. Szakértőnk segítségével megoldást is kínálunk a problémákra.

#zene
2021.08.04.

A zene csillapítja a fájdalmat?

A zenehallgatás mind az akut, mind a krónikus fájdalmakat enyhítheti. Ezt több tanulmányban is kimutatták. A zene által kiváltott fájdalomcsillapítás hátterében valószínűleg azok a hatások állnak, melyeket a zene „ébreszt fel”: a kellemes érzések, az öröm, felidézett emlékek okozta érzelmek, az ellazulás és a figyelem elterelődése a fájdalomról. Utóbbi egyébként egy régóta ismert fájdalomenyhítő mechanizmus.

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

A szüzesség elvesztése: egy lány tanácsai
#szex
2021.08.02.

A szüzesség elvesztése: egy lány tanácsai

Tinédzserkorban természetes, hogy foglalkoztat a nemiség gondolata. Az iskolában, az interneten, de akár baráti körben is felmerülhetett már a téma. Ha mégis bizonytalan lennél, rövid útmutatónkkal reméljük, tudunk segíteni.

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

#menstruáció
2021.08.01.

Cikinek érzem, hogy nőgyógyászhoz menjek

Kedves Szakértő! 15 éves lány vagyok. Én ezt elég cikinek érzem, de el szeretnék menni egy nőgyógyászhoz. Folyton csak halasztgatom, úgyhogy úgy döntöttem, hogy talán ha a neten mondanám el a problémáimat, akkor könnyebben menne.

#koronavírus
2021.07.31.

Koronavírus: újabb védőoltás adható 12 év felettieknek

Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása. Így a Pfizer mellett már ezzel a vakcinával is lehet oltani ezt a korosztályt.