Hírek

Csokoládé-függőség és a boldogság
#csoki
2024.01.27.

Csokoládé-függőség és a boldogság

A csokoládé fogyasztása igazi boldogságérzetet vált ki a vele függőségi viszonyban lévők esetében. Ám az édesség tartós fogyasztása fokozza az elhízás kockázatát, amely olyan frusztrációt válthat ki, amely elől fokozott csokoládéfogyasztásba „menekülnek”. Az ördögi körből úgy lehet kitörni, ha a függők megtanulják, milyen az igazi éhségérzet, hogy csak akkor egyenek, amikor tényleg éhesek.

A WC ülőke által közvetített fertőzések
#wc használat
2024.01.27.

A WC ülőke által közvetített fertőzések

Gennyes bőrfertőzéseket, diftériát, májgyulladást, torokgyulladást, tüdőgyulladást, húgyúti fertőzést, vérmérgezést, tífuszt, szalmonellózist, shigellózist: ezeket a betegségeket nem csak akkor kaphatod el, ha a WC látványosan koszos. A vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC ülőkén nem látható szennyeződés vagy folyadék.

Leszoktál a dohányzásról? 8 tipp, hogy így is maradjon!
#dohányzásról leszokás
2024.01.26.

Leszoktál a dohányzásról? 8 tipp, hogy így is maradjon!

Nagyon jó döntés volt abbahagyni a cigizést, ezt mindenképpen elismerésre méltó, hiszen nem volt könnyű dolgod. Eleinte ideges és frusztrált voltál miatta, nem tudtál aludni és koncentrálni. Persze még ezeket a nehézségeket is áthidaltad, és ha elég erős vagy, így is marad. Összegyűjtöttünk 8 tippet, amely segíthet Neked.

Mi a művészetterápia?
#művészetterápia
2024.01.26.

Mi a művészetterápia?

Oldja a szorongást és a stresszt, segít a megelőzésben - a történelemben számos példa vall arra, hogy a művészet terápiás hatásának kiaknázása nem újkeletű. Arisztotelész a katarzis kifejezést használta a színjátszás általi megtisztulás jellemzésére, a középkorban a hit erősítésére alkalmaztak vallási témájú műalkotásokat, a felvilágosodás korában pedig az elmegyógyintézetek pácienseit kezelték drámapedagógiai eszközökkel is.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!
#parti
2024.01.26.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!

Papírkalap, műanyag villa, csomagolópapír, műanyag eldobható pohár, lufik, papírszalvéta, lemosható műanyag terítő, tömérdek mesterségesen színezett élelmiszer, agyoncukrozott levek - egy szülinapi parti általános kellékei. De valóban szükséges ennyi szeméttel körülvenni magunkat a jó hangulat érdekében, hogy aztán a bulizás feltétlenül értelmetlen szemeteléssel végződjön?

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít
#bemelegítés
2024.01.25.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít

A bemelegítés kötelezőnek számít a sportolás előtt, ám az átmozgató gyakorlatok a szükségesnél több energiába kerülnek, így a tényleges testmozgás során már csökkent teljesítménnyel kell számolni - összegzi egy kanadai tanulmány.

A pályaválasztás útvesztői
#pályaválasztás
2024.01.25.

A pályaválasztás útvesztői

Mi leszel, ha nagy leszel? - gondolom, már te sem először hallod életedben a nagy kérdést, amit a nagyszüleid, rokonaid, ismerőseid szegeznek neked minden adandó alkalommal. Ha csak egy vállrándítással válaszolsz, rosszallóan hümmögnek, ha konkrét dolgot említesz, akkor onnantól kezdve mindig ezt kérik rajtad számon. Hogy mi a jó válasz? Ki tudja…

Erőszak a családban
#családierőszak
2024.01.24.

Erőszak a családban

A többség számára jó érzés egy fárasztó nap végén hazaérkezni. Végre a sarokba hajíthatod a cókmókod, ledobhatod a cipődet, s a hűtőben keresgélhetsz kedvedre való vacsora után. Egy kényelmes fotelben hátradőlve tévézhetsz, pihenhetsz. Az otthonod melege körülölel; másnap reggelig nyugi van. Otthon, édes otthon…

Az elképesztő D-vitamin
#D-vitamin
2024.01.24.

Az elképesztő D-vitamin

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy szervezetünknek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Ezek közül is kiemelkedő a D-vitamin, amely leginkább a csontok erősségéhez járul hozzá. Mire jó még?

Gerincproblémák kamaszkorban
#gerincprobléma
2024.01.24.

Gerincproblémák kamaszkorban

Rendszeresen fáj a hátad, fáj a derekad, minden mozdulat kínokat okoz? Sajnos nem vagy egyedül - egyre több a mozgásszervi problémával küzdő kamasz. Míg régebben ez javarészt az idősödéssel és a gerinc megterhelésével párhuzamosan jelentkező gond volt, ma már a te korosztályodat sem kíméli. Főként, ha nem is teszel a kialakulása ellen semmit.

Mit csinálj, ha a tini vegetáriánus szeretne lenni?
#vegetáriánus
2024.01.23.

Mit csinálj, ha a tini vegetáriánus szeretne lenni?

Akár életre szóló elhatározás, akár csak két hétre szól, megérdemli, hogy figyelj rá, ha úgy dönt, hogy megpróbálja a vegetáriánus étrendet - még ha a családban mindenki más él-hal a húsért. Itt van néhány tipp, amivel megkönnyítheted a mindennapi étkezést.

Hogyan tanulj, ha sokáig hiányzol a suliból?
#házi feladat
2024.01.23.

Hogyan tanulj, ha sokáig hiányzol a suliból?

Órák. Házik. Egyéb iskolai feladatok. Még olyan tanulók számára is, akiknek nem kell számolniuk egészségügyi problémákkal, nehéz néha képben maradni az iskolai feladatokkal. Mi a helyzet akkor, ha sokat hiányzol a suliból betegség miatt?

A Turner-szindróma
#Turner-szindróma
2024.01.23.

A Turner-szindróma

A betegség a nevét Henry Turner-ről, egy amerikai orvosról kapta. A Turner-szindróma csak lányokat sújtó kromoszóma rendellenesség. Normális esetben a férfiakban egy X és egy Y kromoszóma található, a nőkben pedig két X. A betegségben szenvedő nőkben az egyik X hiányzik, ezt X0-nak szokták nevezni.

Szextévhitek a tinik körében
#szex
2024.01.22.

Szextévhitek a tinik körében

Mindennap tinik ezrei keresik fel az oldalunkat, hogy választ találjanak az őket érdeklő kérdésekre, amelyek legtöbbször szexuális jellegűek. Sajnos nagyon sok tévhit kering a levegőben.