Hírek

#limfóma
2012.09.15.

Mit kell tudni a limfómáról?

A nyirokrendszer sejtjei, a limfociták (immunsejtek) minden szervünkben (pl. lép, csontvelő, tüdő, gyomor, máj, bélrendszer vagy néha az agy) megtalálhatóak, így nem csoda, hogy a tünetek is igen szerteágazóak lehetnek. A limfóma egyes altípusai leginkább a fiatal felnőtteket érintik, míg mások az idős korra jellemzőek. Ma van a Limfóma Világnap.

#sport
2012.09.14.

Berki Krisztián a rendszeres sportolásra buzdít

Szokatlan szerepben, a Médiaunió Alapítvány új reklámfilmjeiben tette próbára tehetségét nemrég a londoni olimpia lólengés és kardvívás bajnoka! Berki Krisztián és Szilágyi Áron szerepel „A sport mindenkié!” kampány új kisfilmjeiben, amelyben ők is a rendszeres sportolásra buzdítanak.

#egészség
2012.09.14.

A tíz legegészségesebb ital

A folyadékivás alapvető része mindennapjainknak. Gyakran hallhatjuk szüleinktől, hogy igyál sok folyadékot, mert az jót tesz az emésztésednek. Na, jó de mit?

#cukor
2012.09.11.

A cukor függőséget okoz!

Kényszeresen kívánod a csokit, a sütit, a fagyit? Nem tudsz ellenállni a csábításnak? Talán nem is gondoltad, de a cukorfogyasztás függőséget, édes ízének hiánya pedig elvonási tüneteket okozhat!

#öngyilkossági kísérlet
2012.09.10.

Öngyilkossági kísérlet: mik lehetnek a kiváltó okok?

Az öngyilkosság a harmadik leggyakoribb halálok a tinik körében az amerikai statisztikák szerint. Leginkább az érzelmileg, érzelmi mélyponton lévő fiatalok a legveszélyeztetettebbek, közülük is azok, akik pszichológiai vagy pszichiátriai kezelésre szorulnak depresszió vagy más pszichés problémák miatt.

#vízi balesetek
2012.09.08.

A lány, aki életet mentett

Több mint négyezer esetben láttak el sérüléseket, kétszer pedig sikeres újraélesztésben is közreműködtek a nyári főszezonban a Magyar Vöröskereszt balatoni elsősegélynyújtó szolgálatának önkéntesei. A Balatonudvari Fövenyes strandon a 21 éves Rácz Anita is segített az életmentésben. Szeptember második szombatja az Elsősegélynyújtás Világnapja.

#csokis tej
2012.09.07.

Az ellentmondásos csokis tej

A tej többnyire hasznos a szervezet számára, kivéve ha csokival keverjük. Az évek során az olyan gyerekeket, akik nem szerették a tejet (pedig az fontos D-vitamin és kalciumforrás), egy finom összetevő hozzáadásával vették rá, hogy megigyák azt, mégpedig csokival vagy kakaóval.

#Biczó Bencze
2012.09.07.

Biczó Bencét az edzője is tanítja az egyetemen

Debrecenbe igazolt edzőjével Biczó Bence, aki a londoni olimpián a 200 m pillangóúszás elődöntőjében a kilencedik lett. A KamaszPanasz megkérdezte, milyen tervei vannak a cívisvárosban.

#fejfájás
2012.09.07.

Kinőhetik-e a gyerekek a krónikus napi fejfájást?

Egy tanulmány szerint a legtöbb gyermek, aki naponta szenved krónikus fejfájástól, kinőheti ezt a kellemetlen állapotot. A középiskolások közel 1,5 százaléka szenved napi krónikus fejfájásotól, és krónikus migréntől.

#nyelvtanulás
2012.09.06.

Nyelvparádé segít a nyelvtanulásban

Az ország csaknem ötven pontján szerveznek nyelvi és kulturális programokat a nyelvtudás hete alkalmából szeptember 7. és 15. között, a programsorozat nyitórendezvénye a nyelvparádé lesz péntektől vasárnapig a Millenárison.

#segítség
2012.09.05.

Ki segíthet, ha baj van?

Mindegy, mennyire jó a kapcsolatod a szüleiddel, időnként szükség lehet kikérni egy ismerős felnőtt véleményét is. Ha nem szeretnél a szüleiddel kényes dolgokról, például a szexről, vagy egy erőszakoskodó fiúról beszélni, fontos, hogy más megbízható felnőttet a bizalmadba fogadhass.

#töltött káposzta
2012.09.02.

Töltött káposzta lisztérzékenyeknek

Nincs, aki ne ismerné. Nincs, aki ne evett volna már a nagymama hagyományos receptje alapján elkészített töltött káposztából. Íme egy kiváló trükk arra, hogy a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthassák, hízás szempontjából sem utolsó ajánlat.

#hasizom
2012.09.02.

Hasizom és testsúly

"16 és fél éves fiú vagyok, 173 cm magas és 53 kg. Lenne kettő kérdésem. 1.: A hasizmom úgy helyezkedik el, hogy a jobb oldali 3 hasizom kocka lejjebb van csúszva, mint a másik 3 az ellentétes oldalon. Arra vagyok kíváncsi , hogy ezt elnövöm vagy így marad? A másik, hogy hízhatok-e még? Mert aggaszt, hogy csak 53 kg vagyok." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#főzelék
2012.09.01.

Finomfőzelék gyorsan

Májproblémával és keringési zavarban szenvedőknek kiváló egytálétel javaslatunk a következő. Irány a konyha, és ha megvan minden hozzávaló, hozzá is láthatsz a finomfőzelék elkészítéshez!