Hírek

#gyereknap
2012.05.27.

Gyereknek lenni nem gyerekjáték

A XXI. században kicsit mást jelent gyermeknek lenni, mint korábban. Mi a különbség? Mi változott? Van még értelme a gyereknapnak?

#szaruhártyabank
2012.05.25.

Világszínvonalú szaruhártyabank a debreceni szemklinikán

Szaruhártya (cornea) bankot adtak át nemrég a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) szemklinikáján, a műszerek beszerzésére fordított csaknem 100 millió forintot európai uniós pályázaton nyerte a klinika - közölte Berta András szemészprofesszor, a klinika igazgatója.

#fiatal tudósok olimpiája
2012.05.25.

Magyarok a fiatal tudósok olimpiáján

Negyedik helyezéssel tért haza Pittsburgh-ből, a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyről a magyar csapat. A bonyhádi Énekes Péter és Köpenczei Gergő alkotta csapat egy egyedi titkosító algoritmust bemutató projekttel bűvölte el a zsűrit. Előfordulhat, hogy hamarosan az ő kódrendszerük fog visszaköszönni a számítógépünk operációs rendszerében.

#betegség
2012.05.24.

Belgyógyászati eredetű problémák

Gyakran előfordul, hogy valaki rosszul érzi magát minden különösebb előjel nélkül. Ennek a hátterében állhat csupán egy alkalmi zavar a szervezetben, de akár egy krónikus betegség is. Sok esetben a laikus elsősegélynyújtó nem tudja elvégezni a szükséges teendőket, ilyenkor a feladata a nyugtatás, orvosi segítségről való gondoskodás és lehetőleg az állapotromlás megelőzése. Ismert betegség esetén pedig segítenünk kell a betegnek bevenni a szükséges gyógyszert.

#Rakonczay Gábor
2012.05.23.

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

#pénz
2012.05.23.

Egy hétig kevés pénzből kreatívan

Rebeka egy cikk olvasása után úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen, ha egy hétig nem költ sem a zsebpénzéből, sem pedig a fizetéséből olyan dolgokra, amelyek nem létfontosságúak. Azt, hogy hogyan boldogul, a Rebeka kipróbálta blogban követhetitek nyomon.

#Compact Disco
2012.05.22.

A Compact Disco Bakuban

Ez a hét az Eurovíziós Dalfesztivál 2012-es elődöntőjéről és döntőjéről szól az m1-en. A magyar résztvevő, a Compact Disco napok óta készül a helyszínen, Bakuban. Friss hír, hogy bejutottak a srácok a szombati döntőbe. Helyszíni tudósítás.

#hipoallergén
2012.05.22.

Még több hipoallergén kutya és macska

Az egyetlen, bizonyítottan nem allergén háziállatok a pikkelyes bőrűek, a gyíkok és kígyók. Ha allergiás vagy, de makacsul ragaszkodsz egy szőrös háziállathoz, itt van néhány olyan kutya és macskafajta, amelyeket úgy tartanak számon, – igaz nem bizonyítottan – hogy jó választás lehet az allergiás emberek számára is.

#szökés
2012.05.20.

Elszöknél otthonról? Nem éri meg!

Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Magyarországon évente mintegy tízezer esetben jelentenek be gyerekeltűnést a rendőrségen. Közel egy százalékuk soha nem kerül elő.

#sport
2012.05.20.

Mit sportoljunk nyáron?

Egy felmérés szerint a lányok csupán 11 százaléka mozog rendszeresen, azaz naponta legalább egy órát, a fiúknál valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal, náluk 23 százalék ez az arány. Te mit sportolsz? A nyári szünidőre tervezel valamilyen aktív kikapcsolódást? Íme, néhány jó tanács.

#csók
2012.05.19.

Egy csók, és más semmi?

Egy csók, és még sok más, többek közt egy heveny vírusos fertőzés. Ezt nevezik köznyelven "csókbetegségnek", de becézik egyszerűen "monónak", és emlegetik mirigylázként is. Orvosi neve: mononukleózis.

#étel
2012.05.18.

Valódi ételeket népszerűsít Jamie Oliver Magyarországon

A "valódi", vagyis feldolgozatlan élelmiszerek és ételek mellé áll, az egészséges táplálkozás igényét, a főzés örömét igyekszik népszerűsíteni Magyarországon is május 19-én az első Food Revolution Day, amelyet Jamie Oliver világhírű sztárszakács alapítványa hívott életre.