Hírek

#vaj
2011.11.05.

Tények és tévhitek a vajról

Rengeteg pletyka kering a vajakról, vajkészítményekről. Ezeknek pedig a legtöbbje sajnos hamis. Utánajártunk, lássuk, mi is az igazság!

#tini szex
2011.11.05.

Serdülőkori szex - következményekkel

Sokat számít az, hogy a szülők, az idősebb generáció hogyan viszonyul a fiatalok szexuális életéhez. Hollandia és a skandináv országok jó példát mutatnak, ugyanis náluk a nemi együttlétet a felnőtté válás normális részének tekintik.

#álmatlanság
2011.11.05.

Ébren maradni egy álmatlan éjszaka után

Azon kívül, hogy el akarsz kerülni mindenféle éles tárgyat, illetve nagy gépet a házban, egy ébren töltött éjszaka más veszélyeket is tartogat. Sajnos ez a helyzet néha elkerülhetetlen. Ha követed ezt a három tippet az ébren maradáshoz, sokkal elviselhetőbbé válnak az álmatlan éjszaka utóhatásai.

#kézmosás
2011.11.04.

A kézmosási szokások a körülményektől függenek

A megfelelő minőségű higiéniai felszerelések javítják csak érdemben a kézmosási szokásokat, hajlandóságot − derül ki a svájci CWS-boco magyarországi felméréséből. A vizsgálat első háromnegyed éve alatt a kézmosás, a szappan és törölközőhasználat gyakorisága nagymértékben nőtt az hazai iskolákban a kontrolintézményhez képest.

#esemény utáni tabletta
2011.11.02.

Biztonságos az esemény utáni tabletta többszöri használata?

Kedves Szakértő! Ma reggel szexeltem és a kondom sajnos kiszakadt, ezért szeretném megtudni, hogy érdemes-e bevenni az esemény utáni tablettát, ha körülbelül két hónapja vettem be utoljára egyet, és erre a hétvégére várom a menstruációmat?

#gyász
2011.11.01.

Gyász: miután elvesztünk valakit…

Egy szeretett ember eltávozása még a legtöbb felnőtt számára is sokkoló és fájdalmas lehet, de ha ezt az igen nehéz időszakot tiniként kell megélned, könnyen előfordulhat, hogy az eddig felépített kis világod pillanatok alatt széthullik.

#mell
2011.10.29.

Befelé fordulnak a mellbimbóim, mit fog szólni a barátom?

Aggaszt a dolog, hogy a mellbimbóim befelé fordulnak. A barátommal jól kijövünk ugyan, de félek, hogy mit fog reagálni a problémás testi adottságomra. Úgy vélem, nem ilyesmire gondolnak a férfiak, amikor a női mellekről fantáziálnak.

#atlétaláb
2011.10.27.

Vizelet terápia gombás lábra?

Végre egy jó kifogás a zuhanyzóban pisilésre! A vizelet terápia támogatói szerint az atlétaláb is nagyszerűen gyógyítható ezzel a módszerrel. Talán nem tudtad, de rengeteg krém tartalmazza a vizelet egyik fő alkotóelemét, az ureát!

#számítógép
2011.10.26.

Húzd ki a laptopodat – örökre!

Hogyan lehet kihúzni a laptopodat a hálózatból… örökre? Nem csak egy pár órára, amíg le nem merül az akkumulátorod. Bár kicsit macerás és némi előrelátást igényel, mégsem lehetetlen. Leírjuk, hogyan csinálhatod meg!

#facebook
2011.10.25.

Felvételi: a Facebookozók maguk döntenek

Mi alapján döntik el, hogy hol, milyen képzésen tanulnának tovább a felvételizők? A Facebookon a korábbi és jelenlegi jelentkezőket kérdeztük arról, mi befolyásolta őket leginkább a szakválasztásban.

#facebook
2011.10.25.

A Facebook megváltoztatja az agyunkat?

Brit tudósok azt állítják, hogy kapcsolat lehet a Facebook-barátok száma és az agy szürkeállománya, vagyis az adott felhasználó „eszessége” között.

#testnevelés
2011.10.24.

A testnevelők tiltakoznak, hogy öt helyett csak heti három óra legyen

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) tiltakozik ama törvénytervezet ellen, amely az MTTOE tudomása szerint a heti öt testnevelési órát háromra kívánja redukálni, a másik kettőt pedig "játékos egészségfejlesztő testmozgásra" kívánja cserélni.