Hírek

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#karrier
2011.09.17.

Pályaválasztás és hormonok

A nemi hormonok erősen befolyásolják az emberek érdeklődési körét és ezáltal jelentős szerepet játszanak a pályaválasztásban is - állítják a szakemberek.

#testszag
2011.09.17.

A kellemetlen testszag

Föltetted már magadnak azt a kérdést, hogy az elmúlt 13 évben miként tudtál dezodor nélkül élni?

#kupak
2011.09.16.

Kupakgyűjtő verseny immáron harmadszor

Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról.

#facebook
2011.09.16.

A modern kor csodái és a kamaszok

A legtöbb tinédzser már úgy van vele, hogy nem tud élni internet és mobiltelefon nélkül. Ezek annyira beivódtak a mindennapokba, hogy rémisztő belegondolni a hiányukba.

#egyetem
2011.09.14.

Olcsóbb tankönyvek az illegális sokszorosítás ellen

Egyetemi professzorok mozgalmat indítottak az illegális tankönyv-soksorosítás ellen, így hétfőtől számos tankönyvet olcsóbban vehetnek meg a felsőoktatásban tanulók - jelentette be Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora.

#egyetem
2011.09.13.

Már csak három napig lehet a diákhitelt igényelni

Már csak három napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

#energia
2011.09.11.

Védd a környezeted bulizás közben is!

A jó szórakozás több tonna szeméttel járhat. Szó szerint. Eldobott cigicsikkek, üres sörösdobozok jelzik, mennyire volt jó a buli. És ha még nem is úgy partizol, mint egy rocksztár, akkor is hozzájárulsz az egy-egy koncert vagy fesztivál után felhalmozódó több tonnányi szemét növeléséhez.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#internet
2011.09.11.

Aki sokat internetezik, többet iszik?

Az új felfedezés, ami az alkohol és a netezés összefüggését vizsgálja, különösen a tiniket érinti. Míg a kamaszok harminc évvel ezelőtt órákat telefonálhattak a barátaikkal, az új norma az e-mail, az MSN vagy a chatelés Facebookon.

#zaklatás
2011.09.10.

Szexuális zaklatás az iskolában

A szexuális zaklatás egyre aggasztóbb mértéket ölt manapság: az iskolások mintegy 80%-a beismeri, hogy volt már áldozata valamilyen formában történő molesztálásnak. Nincs kivétel, bárkit érinthet a zaklatás, családi háttértől, neveltetéstől függetlenül.

#suli
2011.09.07.

Tanórán kívüli tevékenységek

Unatkozol? Új kihívásokra vágysz? Természetesen bekapcsolhatod a TV-t és nézhetsz focit, röplabdát, teniszt, súlyemelést, tornát, aerobikot, vagy kimozdulhatsz, és végre valahára csatlakozhatsz az iskolai csapathoz, hogy ne csak nézd, de élvezd is ezeket a sportokat!

#alkohol
2011.09.06.

Kokain vagy tequila: melyik ártalmasabb?

Talán neked is van ismerősöd, aki szerint a kokain unalmas, drága és inkább az alkoholt kedveli. De vajon ez tényleg megfelelő indok lehet arra, hogy részegen aludjál a busz végében hazafelé?

#üdítő
2011.09.06.

A szénsavas üdítő módosítja a DNS-ed?

Új hírek láttak napvilágot az üdítőitalokról: súlyos sejtkárosodást is okozhatnak. Egy brit egyetem kutatásai során felmerült, hogy egy tartósítószer, amely megtalálható a Fantában és a Pepsi Maxban is, képes kikapcsolni egyes géneket a DNS-ünkben.