Hírek

#rendőr
2011.08.02.

Hívjam a rendőrséget?

„Gondolkodtam, hogy hívjam-e a rendőrséget, de félek megtenni. Mit fognak tenni? Ha felhívom őket, azzal csak rontok a dolgokon?” A legtöbb ember ideges lesz attól, ha a rendőrséget kell hívnia. De ha veszélyben vagy, akkor ők meg tudnak védeni!

#allergia
2011.08.02.

A lány, aki allergiás a vízre

Ashleigh Morris nem úszhat, nem lazíthat egy kád fürdőhabos vízben, nem élvezheti a hűsítő zuhanyt egy meleg nap után, nem ázhat meg, sőt, még az izzadás is fájdalmas a számára. Allergiás a vízre.

#speed
2011.08.01.

Mi az a Hitler-speed?

A németeknél néhány éve jelen lévő anfetaminszármazék egyre nagyobb gondot okoz. Épp ezért háborút indítottak a kristály-speed, más néven pervitin terjesztői és fogyasztói ellen.

#smink
2011.07.31.

Sminktippek az idei nyárra

Ahogy a divat változik, úgy változnak a sminktrendek is. Ahhoz, hogy lépést tarts a trenddel, jó ha ismered az idei irányzatokat is.

#öngyilkosság
2011.07.30.

Szakítás és öngyilkosság

Valaki azt mondja neked, hogy „ha elhagysz, megölöm magam?” Ez a szenvedélyes szerelem egyik jele vagy megpróbálja irányítani a döntéseidet?

#szex
2011.07.29.

Kérdések és válaszok a szexről

A gyerekek szexszel kapcsolatos kérdéseinek megválaszolása az egyik legnehezebb és legrémisztőbb, valamint legfelelősségteljesebb feladat a szülők részéről. A máskor határozott és magabiztos szülő ilyen helyzetben megnémul, igen kényelmetlenül érzi magát.

#bántalmazás
2011.07.28.

Meg tudom változtatni a bántalmazóimat?

„Általában jól kijövünk, de ha ideges lesz, akkor szörnyű dolgokat mond rólam, és lökdös. Mondtam neki, hogy utálom, ha így viselkedik. Bocsánatot kér, de újra és újra megteszi. Mit csináljak, hogy megváltozzon?”

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.

#hegtetoválás
2011.07.26.

Hegtetoválás, tündefül: bizarr testszépítés

A régebben meghökkentőnek számító hagyományos tetoválások vagy a piercingek (testékszerek) látványa mára általánossá vált. Van kevésbé elterjedt technika is, mint például a hegtetoválás.

#kisállat
2011.07.26.

10 tipp madártulajdonosoknak

Természetesen nem tudjuk megvédeni kedvenceinket az összes létező veszélytől, amelyek őket fenyegetik, de ha tudjuk, hogy melyek azok a leggyakoribb okok, amik miatt a madarak állatkórházban végzik, akkor biztos, hogy egyhamar nem kell az állatorvoshoz rohannunk.

#halláskárosodás
2011.07.26.

Fülzúgás és halláskárosodás

Mi okozhatja a halláskárosodást, és milyen lehet úgy élni, hogy nem hallod a világ hangjait? Sajnos van olyan betegség, melyet nem lehet megelőzni, és bekövetkezik a hallás elvesztése vagy sérülése.

#kézírás
2011.07.25.

Nem tanulnak kézírást az amerikai gyerekek

Az USA 42 államában már nem oktatnak folyóírást a suliban. Harmadik osztálytól viszont kötelező a tízujjas gépelés, mert később minden leckét úgy kell majd beadni. A haladó gondolkodásúak elégedetten vigyorognak, mások szerint pedig emiatt vége lesz a civilizációnak.

#szülő
2011.07.24.

Utálom a szüleimet!

Kedves szakértő! Egy tinédzser lány vagyok, akinek túlságosan is szigorúak a szülei. Nem engedik meg, hogy topban vagy miniszoknyában járjak, nem sminkelhetek, és nem hordhatok ékszereket.

#szerelem
2011.07.23.

Létezik tiniszerelem?

A középiskola a szórakozás, a tanulás, a drámák és a felnőtté válás időszaka. De a szerelem színtere is lehet? A folyosókon sétálva biztos rögtön kiszúrod a kéz a kézben járó, csókolózó, vagy néha még ennél is tovább menő párokat.

#felvételi
2011.07.22.

Nem oda vettek föl, ahova szerettem volna

A felvételi eredmények sokaknak kedveztek, idén arányaiban több diák jutott be a felsőoktatásba. De az sem mindegy, hogy ki hova került be. Mit tegyünk, ha nem abba az intézménybe vagy szakra kerültünk, ahova a legjobban szerettünk volna?