Hírek

#szex
2011.07.12.

Szex: honnan tudhatom, hogy készen állok rá?

Néha úgy tűnik, hogy a szex és annak gondolata állandóan bombáz minket. Szexi fotók celebekről és modellekről, szex a TV-ben és a mozikban, bizalmas beszélgetések szexről a haverok közt, és a többi. A legtöbb kamasz teljesen tudatában van ezeknek az üzeneteknek és képeknek, melyek körülveszik őket.

#pénz
2011.07.11.

Valóban megtakarítás?

Először is egy rövid történet: körülbelül egy hete lehetett, mikor felhívtam a nagynénémet, aki külföldön él, hogy nagyon szívesen meglátogatnám, de még várjunk egy kicsit, mert félre kell tennem az utazás költségeire.

#evés
2011.07.11.

Kényszeresen eszik a lányom?

„Amikor a 14 éves lányom és a barátai nálunk vannak, azt vettem észre, hogy folyamatosan a hűtőt fosztogatják. Nem gondoltam, hogy bármi baj lenne vele, de azóta hallottam a kényszeres evés betegségéről. Mi is ez pontosan? Aggódnom kellene?”

#szex
2011.07.09.

Szüleiktől kérnek szexuális tanácsot a fiatalok

Széles körben elterjedt, hogy szexuális téren a tinik előtt a barátaik és a sztárok állnak példaként, de egy új kanadai tanulmány felveti azt a lehetőséget, hogy akik valójában befolyásolják őket, azok a szülők.

#online játék
2011.07.08.

Az online szerepjátékok veszélyei

A sok szereplős online szerepjáték a virtuális játékoknak az a műfaja, melyben sok játékos képes egymással kapcsolatot teremteni egy bizonyos virtuális világban. Manapság ez az egyik legelterjedtebb számítógépes játékforma.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.

#szex
2011.07.06.

Kábítószer és szex

A drogok elég sokfélék lehetnek attól függően, hogy milyen erősek és milyen hatást gyakorolnak rád. Néhány drog depresszáns (mint az alkohol) és álmossá, nyugodtabbá tesz. A marihuána (fű, spangli, joint) is ebbe a kategóriába esik.

#szex
2011.07.05.

Megengedhetik-e a szülők a tinédzserszexet otthonukban?

Néhány szülő inkább elutasítja „az én házamban márpedig nem” megközelítést, attól tartva, hogy gyermekük akkor inkább az autó hátsó ülését vagy a parkokat részesíti előnyben, ha szerelmi légyottra kerül sor.

#agy
2011.07.05.

A tini agy megjósolhatja egy popszám sikerét?

Az Emory Egyetem által végzett kutatás feltételezi, hogy a tinik agyi aktivitásának mérése, miközben új számokat hallgatnak, segíthet előrejelezni az adott dal sikerességét.

#nemi erőszak
2011.07.04.

Brutálisan megerőszakoltak, hogy éljem túl?

„Szia. Nem tudom kinek írok, de szeretnék választ kapni a kérdésemre. 17 éves vagyok és egy 48 éves férfi megerőszakolt. Azóta és akkor is nagyon sokszor próbáltam öngyilkos lenni.”

#szolárium
2011.07.04.

Nem menő a szolibarna bőr

Az orvosi figyelmeztetés és a várható következmények ellenére továbbra is hódítanak a barnítás különböző formái a lányoknál, pedig a fokozott ultraibolya sugárzás könnyen bőrrákot okozhat.

#vegyszer
2011.07.04.

Vegyszerek a gyümölcsökben és a zöldségekben

Azon a legújabb listán, mely az erős vegyszerekkel (peszticidek, herbicidek) kezelt élelmiszereket tartalmazza, olyan ismerős zöldségek-gyümölcsök és más élelmiszerek is szerepelnek, amiket eddig biztonságosnak és egészségesnek véltünk.

#üzlet
2011.07.03.

Hogyan állj elő egy nagyszerű üzleti ötlettel?

Hacsak nem barlangban élsz, tudod, hogy az emberek (és a tinik is) üzleteléssel lesznek gazdagok. Te is közéjük szeretnél tartozni? Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket szörnyen becsődölő, elbukó üzletekről és az élettartalékaikat elvesztő tulajdonosokról. De ezen bukások legtöbbje két nagy hibából fakad.