Hírek

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?
#drog
2010.12.07.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?

"Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#rák
2010.12.07.

Rákos betegségek tinédzser korban

A rákos betegségek nem gyakoriak tinédzsereknél. Egyes betegségek, például a mellrák, általában felnőtt nőknél alakul ki – a tini lányoknál csak ritkán fordul elő. De van néhány rákfajta, mint például a hererák, ami gyakrabban jelentkezik tinédzsereknél.

#bonbon
2010.12.05.

Bonbon házilag, lisztérzékenyeknek is

Ha megmaradt egy kis sütemény, ne dobjuk ki, néhány adalék segítségével készítsünk belőle bonbont. Kínáljuk bátran a lisztérzékeny barátokat is!

#ismerkedés
2010.12.05.

Hogyan nyűgözzünk le egy nőt?

"Szeretnék tanácsokat kérni ahhoz, hogy hogyan is éreztessem egy lánnyal, hogy különleges számomra. Az a helyzet, hogy van egy lány a buszon, akinél még soha életemben nem láttam szebbet. Szerettem volna szóba elegyedni vele, de rettentően szégyenlős vagyok."

#kiközösítés
2010.12.03.

Miért utálnak?

"Miért utálnak az osztályban? Csendesebb típus vagyok és még a halálomat is kívánják. Pedig próbálok mindenkivel kedves lenni. Már többször elsírtam magam. Mit tudna tanácsolni? Más suliba nem mehetek." A szakértő válaszol.

#vonzerő
2010.12.03.

A vonzerő és az evolúció

A másik személy vonzerejét először a megfigyelő által látottakból lehet lemérni. Aztán mielőtt az orrnak lehetősége lenne „tanácsot“ adni a potenciális testi és lelki kapcsolatról, már rég jól megnéztétek egymást. Legfontosabb tényezők a kor, alkat, haj, öltözködés.

#fityma
2010.12.02.

Rövid fitymafék - Mi a teendő?

14 éves fiú vagyok, és lehet, hogy nekem rövid a fitymafékem. Amikor a péniszemről merev állapotában lehúzom a bőrt, a makkomat a szalag (fitymafék) lefelé húzza.

#óvszer
2010.12.02.

Óriásóvszert állítottak fel Budapest közepén

Igazi szenzációval irányította rá a fiatalok figyelmét a prevenció és a felelősségteljes szexuális élet fontosságára december 1-jén, az AIDS világnapján az A-HA!, Magyarország legnagyobb országos szexuális és mentálhigiénés felvilágosító programja.

#dohányzás
2010.12.01.

Mi is az a „third-hand” dohányzás?

A third-hand dohányzás tulajdonképpen azokat a felületeket érinti, amellyel a dohányos közvetlenül érintkezik. Kanapék, ruhák szövetek és egyéb berendezési tárgyak. Ezek ugyanúgy veszélyesek a többi emberre is, főleg a kisgyerekekre, akik kúsznak-másznak és lépten-nyomon, mindent a szájukba vesznek, ezáltal rengeteg – dohányzásból származó – fertőzést kaphatnak el.

#verekedés
2010.11.30.

Mit lehet kezdeni egy verekedő diákkal?

Még lopásért és verekedésért sem lehet azonnal elbocsátani a diákokat az általános- vagy középiskolából: ehhez fegyelmi döntés kell, na meg egy másik iskola, ahová „befogadják” a renitens tanulót. Milyen fegyelmezési eszközöket használhat a tanár, kiküldheti-e a tanóráról azt, aki "nem odavalóan" viselkedik és milyen jogai vannak a szülőnek és a diáknak?

#rák
2010.11.30.

Amikor a rák kizár a társadalomból

A rákos betegek sokszor változó érzésekkel kell, hogy együtt éljenek. Egyik este lefekszenek, majd másnap már egy másik emberként, egy –számukra – idegen bolygón ébrednek. Természetesen ezt a külvilág felé nem mutatják.

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.