sütemény
#Receptek

Meggyes-rumos rakott piskóta gyomorfekélyeseknek

2010.10.10.
1 perces olvasási idő

Egy nem hétköznapi sütemény receptje, haladóknak. Fogyaszthatják gyomorfekélyesek is.

Hozzávalók:

  • 5 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg puha mazsola
  • 1 nagy üveg meggybefőtt
  • 1 csokoládés/kakaós piskótahasáb (40 dkg)
  • 1 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3/4 l tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum stb. következik.

A vaníliás krémhez habosra keverjük a cukrot és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert pudingport. A többi tejet felforraljuk, apránként a tojásos pudingalaphoz keverjük és szelíd tűzön sűrűre főzzük. Csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kíméletesen a forró krémhez adjuk és bevonjuk vele a piskótarakottast. Hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a félretett meggyszemekkel és mentalevélkékkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Nehézség: közepes

Kapcsolódó címkék

cukor